Champions League-lodtrækning: Skæbnegudinden kreerede nogle interessante kvartfinale-brag da der denne fredag blev trukket lod hos UEFA:


Barcelona - Atlético

Real Madrid - Dortmund

Paris SG - Chelsea

Manchester United - Bayern München

BARCELONA – ATLÉTICO MADRID

En rent spansk (eller katalansk-spansk, om man vil) duel der under normale omstændigheder burde ligge lige til højrebenet for Messi & Co, men lige præcis i denne sæson ligner Atlético en temmelig farlig modstander.

Med farlige Diego Costa i front (faktisk har brasilianer-spanieren nettet flere Primera-mål – 22 over for 18 – end Messi i denne sæson) indtager Madrid-klubben en andenplads i La Liga, eet point foran Barcelona.


1X2-odds i første kamp: 

Barcelona Uafgjort Atlético Madrid
1,55 4,75 8,00
Tipico
Unibet
Partybets

De to hold mødtes hos Atlético Madrid på Vicente Calderón den 11. januar i en intens kamp der endte målløs. Næste ligamøde er på Camp Nou den 18. maj, men først skal de altså lige dyste to gange i Champions League.

Barcelona går videre Atlético Madrid går videre
1,36 3,25
Ladbrokes
Bet365

Læs mere om Barcelona-Atlético (odds, nyheder, statistik, debat etc) i Match Center


REAL MADRID – DORTMUND

I 1/8-finalen massakrerede Ronaldo, Bale & Co de stakkels tyskere fra Schalke med samlet 9-2 (fire mål af Cristiano Ronaldo). Men generelt har Real Madrid haft lidt af et tysker-kompleks de seneste sæsoner.

I 2012 røg den spanske kongeklub ud i semifinalen mod Bayern München, og i 2012/13-sæsonen blev det kun til eet point i to gruppespilskampe mod Dortmund – hvorefter dortmunderne minsandten også tog fusen på Real i semifinalen. Tyskerne vandt 4-1 hjemme og kunne så leve med at tabe 0-2 i Madrid.

1X2-odds i første kamp: 

Real Madrid Uafgjort Dortmund
1,44 5,50 9,20
Ladbrokes
Unibet
NordicBet

Siden sidste sæson har Dortmund mistet kreative Götze, men til gengæld fået Mkhitaryan, og centreforward Lewandowski (der scorede alle fire mål i semifinale-hjemmekampen i sidste sæson) smutter først til sommer. Men Dortmund har døjet en del med skader og så ikke alt for driftsikker ud i 1/8-finalen mod kriseramte Zenit. Tysk sejr på 4-2 i Rusland, javel, men det blev unødigt spændende i returkampen i Tyskland hvor Zenit vandt 2-1.

Efter tilgangen af Gareth Bale (og efter Benzema har fundet formen) ser Real stærkere ud end i sidste sæson. Og Ronaldo? Tjah, han bomber bare løs.

Real Madrid går videre Dortmund går videre
1,29 4,00
Ladbrokes
Bet365

Læs mere om Real Madrid-Dortmund (odds, nyheder, statistik, debat etc) i Match Center


PARIS SG – CHELSEA

Riyal eller rubler? Hvad er mest værd, arabiske eller russiske oliepenge? Her har vi en dyst mellem to af verdens mest prominente "købe-klubber". Bemærk venligst at udtrykket ikke er ment nedladende, for eksempelvis Barcelona bruger jo også masser af penge på at hente spillere til (Neymar, fx), men PSG og Chelsea bemærker sig ved at rigmænd har pumpet tonsvis af kapital i klubberne, og det kan ses på grønsværen.


Bag parisiske PSG står Qatar Investment Authority, og bag Chelsea står som bekendt Roman Abramovich der blev rig via sin næse for mulighederne i post-kommunismens Rusland, og nåja, nok også lidt via sin gode forbindelser til den ekstremt korrupte Jeltsin-administration (som også gav karriere til en vis hr. Putin).

1X2-odds i første kamp: 

PSG Uafgjort Chelsea
2,20 3,50 3,85
NordicBet
Partybets
Betsafe

Nå, men tilbage til grønsværen hvor PSG (der i sidste sæson var tæt på at eliminere Barcelona) råder over superstjerner som Zlatan Ibrahimovic, Cavani og Thiago Silva der i 1/8-finalen gjorde kort proces med tyske Leverkusen. Premier League-førerholdet Chelsea har mestertræner Mourinho ved roret og har prøvede kræfter som John Terry og Frank Lampard, men også unge kreatører som Eden Hazard og Oscar. I 1/8-finalen mod Galatasaray måtte Chelsea nøjes med 1-1 i Tyrkiet, men hjemme på Stamford Bridge vandt den engelske klub 2-0.

PSG går videre Chelsea går videre
1,90 1,90
Ladbrokes
Ladbrokes

Læs mere om PSG-Chelsea (odds, nyheder, statistik, debat etc) i Match CenterMANCHESTER UNITED – BAYERN MÜNCHEN

Manchester United har oplevet mange triumfer gennem tiderne, men een af de største må siges at være Champions League-finalen i 1999 hvor de røde djævle var bagud da dommerens tillægstid gik i gang, men alligevel – takket være mål af Sheringham og Solskjær – formåede at vinde 2-1. Med Peter Schmeichel i mål og Ryan Giggs på den ene fløj. Giggs vender vi tilbage til.

Modstanderen i 1999? Bayern München, såmænd.

Men uanset hvor smukke minderne er, så er laurbær kun til pynt – det nytter ikke at sove på dem. United har faktisk fået tæv af Bayern lige siden 1999. Ni kampe har de spillet mod hinanden siden den legendariske maj-aften i Barcelona, og statistikken siger 4-4-1 i tysk favør.

1X2-odds i første kamp: 

Manchester United Uafgjort Bayern München
7,15 4,55 1,65
NordicBet
Betsafe
Tipico

Bevares, United vandt det seneste indbyrdes opgør, på hjemmebane i 2010, men det var en returkamp i Champions League-kvartfinalen, og 3-2 på Old Trafford var ikke nok til at vende det 1-2-nederlag englænderne havde lidt i München en uge forinden.

Så historien kan anskues på to måder. Der er 1999, og så er der tiden derefter. Ah, ja – og så er der nutiden, og den siger at Bayern München er forsvarende CL- og VM-vinder og fører den tyske Bundesliga suverænt, mens United vansmægter på en pinlig syvendeplads.

Bemærk oddsene – hvornår har man sidst fået odds 7,15 for United på Old Trafford?

Men skal dog aldrig sige aldrig (bare spørg Sheringham og Solskjær). Forleden vandt van Persie, Rooney & Co 3-0 over Olympiakos og annullerede dermed grækernes 2-0-sejr i hjemmekampen. De er skam stadig comeback-kids i United.

Manchester United går videre Bayern München går videre
5,50 1,17
Bet365
Ladbrokes

Læs mere om United-Bayern (odds, nyheder, statistik, debat etc) i Match Center

RYAN GIGGS – STILL GOING STRONG

Med i Uniteds startopstilling i 1/8-finalens returkamp var Ryan Giggs. Ja, selvsamme Giggs der var med i 1999 – ja, som faktisk allerede da var en rutineret rotte. Han debuterede nemlig allerede for United i 1991 i en alder af 17 år. Nu er det walisiske fænomen blevet 40, men han er altså still going strong. Mildt sagt.


Apropos havde en italiensk TV-station (Mediaset) en smågenial grafik forleden under Uniteds kamp mod Olympiakos – den viste hvor gamle startopstillingens 10 andre United-spillere var da Giggs debuterede 3. marts 1991: 

De Gea: 3 måneder 
Rafael: 8 måneder 
Ferdinand: 12 år, 4 måneder 
Jones: 11 måneder 
Evra: 9 år, 2 måneder 
Carrick: 9 år, 8 måneder 
Valencia: 5 år, 7 måneder 
Rooney: 5 år, 4 måneder 
Welbeck: 3 måneder 
van Persie: 7 år, 7 måneder 

Imponerende. Og lidt trist. Det minder nemlig mig om hvor gammel jeg selv er (halvandet år ældre end Giggs og knapt så mobil) :-). Jeg så ham faktisk på White Hart Lane i august 1992 hvor knøsen løb om hjørner med Tottenham og scorede et flot mål: