Efter den kommende runde, der spilles i weekenden, har denne sæsons Serie A nået præcis halvvejen. Der tegner sig et temmelig klart billede af Inter som mester, men Roma puster dem i nakken, og Mancinis tropper kan ikke tillade sig mange fejltrin…..noget som ofte har kendetegnet Inter, men i denne sæson ser det ud til at man har lagt den slags dumheder fra sig.

Vanen tro har de italienske sportsmedier i julepausen bugnet af mere eller mindre realistiske transfer-scenarier, og nogle af dem er da også ført ud i livet, andre er ikke. Her er en liste over de mest kendte transfers, som er bekræftede:

F. Tavano (midtbane/angriber): fra Valencia til Roma
M. Bergvold (midtbane): fra FC København til Livorno
C. Coppola (midtbane): fra Messina til Livorno
C. Wilhelmsson (midtbane): fra Nantes til Roma
A. Perna (forsvar): fra Modena til Parma
L. Di Biagio (midtbane): fri transfer til Ascoli
V. Montella (angriber): fra Roma til Fulham

Mascherano og Thomasson på vej til Italien?

Andre klubber forventes også at være aktive på markedet, og eksempelvis venter de fleste på at Milan køber en ny angriber, som eksempelvis Iaquinta (som Udineses præsident har sagt er til salg for den rigtige pris) eller Monacos Marco di Vaio. Men endnu er intet sket. Nogle engelske medier har også spekuleret i, at Shevchenko skulle lejes ud til Milan til sommerpausen, men det har både Mourinho og Ancelotti benægtet skulle være aktuelt. Sikkert er det også, at Milan og Lazio ligger i forhandlinger om landsholdsforsvarsspilleren Oddo om en mulig transfer til Milano-klubben, men der er endnu ikke kommet nogen afklaring på det spørgsmål.

I Serie B er Juventus meget interesserede i West Hams argentinske midtbanespiller Mascherano, som på ingen måde har slået igennem i den kriseramte London-klub, men heller ikke her er er noget lagt fast endnu. Torino meldes på banen i jagten på Jon Dahl Tomasson der har svært ved at tilspille sig en plads i VfB Stuttgarts angreb, og en returnering til Serie A er ikke usandsynlig for en spiller, der trods alt opnåede en rimelig succes i Milan, på trods af at konkurrenterne var stjerner som Shevchenko og Inzaghi.

Bergvold fra FCK til Livorno

Spændende bliver det under alle omstændigheder at følge Martin Bergvold i Livorno. Om han kan tilspille sig en fast plads på holdet er endnu uvist, men man har da lov at håbe. Romas nyerhvervede svensker Wilhemsson er en fiffig fløjspiller og sammenlignes af italienske medier med Fiorentinas Martin Jørgensen, men han skuffede i franske Nantes og kan få svært ved at bide sig fast på den stjernespækkede romerske midtbane. Endelig bliver det spændende at se om den danske U-landsholdsspiller Nicki Bille Nielsen formår at bide sig fast på Regginas offensive midtbane. Indtil nu er det kun blevet til at par Coppa Italia- og ganske få Serie A-optrædener.

Serie A-tip

Tjek ind på BetXperts Serie A-side, hvor der i skrivende stund foreligger 3 tip (flere følger) til weekendens spillerunde: http://www.betxpert.com/ekspert/ita/