Så er det langt om længe tid til årets ishockey-højdepunkt, når vi altså ser bort fra slutspillet i NHL. Seksten hold er klar til at kæmpe for hæder, point og deres fædreland – dog med vidt forskelligt succeskriterium. Nogle hold vil kæmpe en hård kamp imod nedrykning, andre for at avancere til medaljekampene - og for nogle er det kun den øverste skammel der tæller.

IIHF, World Championship @ Moskva d. 27. apil – 13. maj

Her på BetXpert er vi klar med en stor optakt der gennemgår alle hold – og vi vil undervejs i turneringen forsyne læserne med tip.

Flere store lande må stille uden en lang række profiler pga. den nordamerikanske liga, men dog har turneringen stadig et drys af stjernestøv i form af spillere som Oveckin, Zdeno Chara og Miroslav Satan. Og man skal ikke undervurdere de unge og spirende talenter, som har chancen for at træde i karakter hos mindre nationer som Hviderusland og Danmark.

Netop vores eget landshold må i år undvære NHL-spillere for første gang. Jannik Hansen er optaget i Vancouver, og Kim Staal forventes først med senere i turneringen, hvis han da dukker op. Klar er dog Frans Nielsen, som efter sit gennembrud i NHL har siddet ude med en skade.

Alt i alt en spændende slutrunde vi går i møde.

BetXperts kampanalyser og tip kan følges hér: http://www.betxpert.com/ekspert/hock/

Turneringens officielle side: http://www.iihf.com/Hydra/Tournaments_07/output/ws/hydra.iihf.com/IIHF_Core/jsp/content/web_output/index.jsp@compId=113

Der skal lyde en tak til folkene bag det internationale ishockey-forum http://www.forums.internationalhockey.net, som har bidraget med respons og opdateringer på trupperne. I samme vending kan det anbefales at holde et vågent øje med forumet både der og her, hvis man ønsker at være på forkant med bookmakerne, hvad angår nyttig information.

OBS! Da nogle hold stadig henter spillere ind til trupperne, vil disse blive opdateret i den tilhørende tråd i forumet. Respons modtages gerne.

Peter Larsen, ishockey div. & Elitserien

TV-Guide

VM i ishockey kan følges direkte på TV 2 Sport og Viasat Sport 3. Indtil videre er 14 kampe programsat og yderligere vil følge. Vi opdaterer TV-Guiden løbende... Se herunder hvilke kampe der er programsat:
http://www.betxpert.com/tv.asp?sport=hockey

Optakt

Længere nede zoomer vi ind på gruppe-deltagerne (bedste spillere, stærke og svage punkter); her et kort overblik og et bud på slutstillingen i hver gruppe:

Gruppe A
Sverige
Schweiz
Letland
Italien

Her bør der ikke være nogen tvivl om, at svenskerne tager 1. pladsen i puljen. På trods af en mindre mangel på NHL-stjerner bør holdet være klasser bedre end et schweizisk landshold, som er ramt hårdt i offensiven. Letland er også ramt af et par markant afbud, men bør alligevel være en klasse over Italien, som må siges at være turneringens svageste hold. Altså: Sverige som sandsynlig puljevinder, og med sig over i mellemrunden bør de tage Schweiz og Letland. Italien ryger nok direkte til nedrykningsspillet, og formentlig videre ned i division 1.

Gruppe B
Tjekkiet
USA
Hviderusland
Østrig

Her er Tjekkiet og USA selvskrevne favoritter til at tage de to første pladser i puljen. Hav dog et øje til Hviderusland, der har vist gode takter i optakten og kan gå hen at drille USA, hvis de virkelig rammer dagen. Der bør alt i alt ingen tvivl være om, at Østrig ryger ned i nedrykningsspillet i denne gruppe, da man simpelthen er niveauer under de andre hold.

Gruppe C
Canada
Slovakiet
Tyskland
Norge

Canada og Slovakiet bør kæmpe om 1. pladsen, men Canada må siges at have en væsentlig fordel i bredden. Tyskland og Norge skal så nok kæmpe om den sidste plads til mellemrunden, og denne er tættere end som så. Tyskerne stiller op uden en eneste NHL-spiller, og samtlige profiler har meldt fra. Norge kan måske med lidt held drille tyskerne i kampen om 3.pladsen.

Gruppe D
Rusland
Finland
Ukraine
Danmark

Den mest interessante gruppe med danske øjne. Rusland er som vært og topnation indenfor ishockey favorit til at tage førstepladsen, men Finland skal ikke afskrives. Ukraine og Danmark er begge ramt af væsentlige afbud, men Danmark med den bedste mulighed for at få uventet forstærkning i Kim Staal. Hvem der snupper tredjepladsen, afgøres nok af hvem der rammer formen, den dag hvor Ukraine og Danmark tørner sammen.

Gruppe A

Sverige

Vort naboland er havnet i den formodet nemmeste af de fire indledende puljer. Svenskerne er kommet i gruppe med defensive Schweiz, samt de lavere rangerede Letland og Italien. Svenskerne har som altid det problem, at deres grundstamme af stjerner er optaget i NHL, og specielt Detroit Red Wings optager mange af de svenske stjerner, så spillere som Holmström, Zetterberg og Lidström er kun gæster på ”landslaget” under vinter-ol. Dette er dog ikke noget problem for Bengt-Åke Gustafsson, som har en bred vifte af Elitserie-spillere til rådighed. Indtil videre er kun Alexander Steen meldt til truppen som NHL-spiller.

Målmandsposten
Her er Sverige dækket godt ind med Daniel Henriksson som 1. valget, når Henrik Lundqvist er optaget i NHL. Substitutterne Johan Backlund og Erik Ersberg er dog en klasse under, og ingen af disse har international erfaring. I forhold til ”Honkens” tidlere succeser med landsholdet, så er dette nok en mindre svækkelse, med mindre en anden træder til fra NHL.

Defensiven
Spillere som Dick Tärnström, Kenny Jönsson og Per Hållberg er alle garanter for højt niveau og præcise tacklinger, og med mixet fra Åkerman og Fernholm, har man også fået nogle teknisk dygtige spillere. Især Åkerman viste sig som en sand assist-maskine i Elitserien, hvor stjerneskuddet førte pucken selvsikkert op ad isen. Her vil formentlig støde et par NHL-spillere til, og defensiven virker så absolut stærk.

Offensiven
Efter flere års kritik for kun at benytte sig af gamle spillere har de unge efterhånden fået fodfæste på landsholdet. Ude er fx Mats Sundin, som har meldt afbud, og i hans fravær er spillere som Nicklas Bäckström kommet med i offensiven. Harmonisk er kodeordet for den svenske offensiv, hvor mange af spillerne kender hinanden, men der mangler enkelte profiler, som endnu en gang er optaget af NHL. Kun Alexander Steen og Kristian Huselius er trådt til af betydning. En solid offensiv, som dog mangler et par profiler.

Schweiz

I denne forholdsvis lette gruppe A, må Schweiz påtage sig den kæmpe favoritværdighed at ende som 2’er efter Sverige i puljen. Holdet har godt nok ikke den store kavalkade af NHL-spillere, men til gengæld et sammentømret hold fra den hjemlige liga.

Målmandsposten
Her har Martin Gerber og David Aebischer altid kæmpet om posten, men da Gerber er optaget af slutspillet med Ottawa Senators, er Aebischer et naturligt førstevalg. Aebischer har stået en halvtrist sæson i NHL, hvor det kun er blevet til 32 kampe og en redningsprocent på præcis 90. Sammenlignet med andre år er det måske en svækkelse, men fortsat en utrolig stærk besat post sammenlignet med andre lande.

Defensiven
Her har holdet endelig fundet den leder og styrmand som de har manglet. Frelseren er Mark Streit som har bidt sig fast på Montreals NHL-hold med hele 76 kampe i sæsonen. Tilmed blev det til ti mål og 26 assists, og blot 14 minutter i straffeboksen. Til at hjælpe sig har han en stamme fra hhv. Bern og Lugano samt andre klubber fra den schweiziske liga. Streit løfter det ikke alene, men defensiven virker utrolig solid, når man tænker på de offensive stormløb, som deres backs er vant til i den hjemlige liga.

Offensiven
Offensivt er man ramt af skader på to af de store profiler. Martin Plüss som netop har haft sin bedste sæson i Sverige og Patrick Fischer der har været inde at runde Phoenix Coyotes, må undværes til slutrunden. En klar svækkelse af offensiven, som ellers kun bærer præg af spillere fra den hjemlige liga – denne hører dog også til de bedre i Europa.

Letland

Letland må siges at være ramt af ret så centrale skader, og det burde egentlig give fare for nedrykning, men med svage Italien i gruppen senere tingene noget lysere ud. Avancement fra indledende gruppe bør være målet.

Målmandsposten
En ren farce udspillede sig i den lettiske lejr, da den NHL-meriterede målmand Peteris Skudra meddelte, at han skulle opereres, på trods af, at han allerede var landet i landsholdslejren. Han ser formentlig aldrig landsholdet igen, og man har derfor måtte lede efter en ny førstemålmand. Foreløbig kæmper tre keepere om budet, men ingen af disse er på niveau med Skudra. Et klart minus!

Defensiven
Endnu et ramaskrig lød i Letland, da holdets omdrejningspunkt, Sandis Ozolinsh, blev degraderet fra NHL til AHL. Ikke nok med det, så hørte man aldrig mere fra den folkekære back, som valgte at lade sig pensionere foreløbigt fra landsholdsgerningen. Endnu en svækkelse af holdet, hvis grundstamme kommer fra klubben Riga2000.

Offensiven
Her er man lidt bedre med, da man på trods af sin mangel på profiler har flere spillere med fra minor leagues i Canada, hvilket uden tvivl styrker holdet. En spiller så velkendt som Alexander Macijevski er også at finde på holdet, og han vil uden tvivl få en væsentlig rolle i holdets bestræbelser på succes. En jævn offensiv, da man både mangler spillere, men samtidig forventes at få tilgang af et par ekstra længere inde i turneringen.

Italien

Et af turnerings absolut svageste hold, da man primært kun har spillere med fra egen liga, og samtidig er der meget langt imellem NHL-stjernerne, for ikke at sige, at der ingen er. Kampen imod nedrykning er missionen for italienerne.

Målmandsposten
Det er endnu ikke afgjort hvem der kommer til vogte buret hos italienerne. Både Carpano, Baur og Hell kæmper alle om chancen for at blive førstevalget, men ingen har endnu fået trænerens lovord. Alle spiller til dagligt i den italienske liga, og ligger på nogenlunde samme niveau. Alle kommer de fra tophold og vanlig succes. Et ret svagt område hos holdet, hvor man ikke skal forvente imponerende præstationer fra.

Defensiven
Et uskrevet kapitel for mange, og udover André Signoretti, som spillede i Herning Blue Fox i denne sæson, og Trevisani, ja så er der langt imellem spillere fra udlandet. Trevisani er tilmed på yderste mandat hos svenske Södertälje, men stadig klar til at bidrage med rutine til holdet. Signorettis succes i Danmark er med til løfte holdets defensiv en smule, men det efterlader stadig en del tomrum, på trods af den ellers så defensive spillestil.

Offensiven
Her mangler én væsentlig spiller, og det er Bilotto. Italieneren som var tæt på at få gennembrud i NHL, men så heller ikke tættere på det. Siden da er det blevet til rejsen rundt i Europa og senest Italien, hvor han har profileret sig markant. Offensiven er koncentreret omkring spillerne fra Milano Vipers, som har et indgående kendskab til hinanden. Et afbud fra den bærende kraft på holdet, samt en underlig tynd omgang te, er hvad italienerne har at arbejde med.

Gruppe B

Tjekkiet

Skader, afbud og endnu flere skader gør det svært for Tjekkiet at hægte sig på favoritfeltet til årets A-VM, men alligevel findes der et glimt af klasse i flere af kæderne.

Målmandsposten
Efter flere afbud er førstevalget faldet på den tidligere NHL-keeper Roman Cechmanek. Selvom navnet klinger godt om tidligere tiders bedrifter, så er den erfarne keeper altså ikke hvad han har været. Han holdet fortsat niveau, men alderen har også gjort noget med tjekkens reflekser, og de backups som Cechmanek er stillet i sigte, er ikke mange år yngre. En lidt svagere målmandspost, end vi tidligere har set Tjekkiet stille op med.

Defensiven
Tomas Kaberle, Pavel Kubina, Frantisek Kaberle og Jan Hejda har alle meldt fra til slutrunden, hvilket gør et ordentligt indhug i det defensive materiale, som i stedet er baseret mere på den hjemlige liga. Kvalitet fornægter sig dog ikke, og der er fortsat NHL-stjerner og unge stjerneskud i truppen, bare ikke i et så stort omfang som tidligere. Dog er man mærket af de fire afbud. En spiller som Radek Hamr løfter dog fortsat holdet op med sine hårde tacklinger.

Offensiven
Her har en lang række spillere meldt fra. Spillere som Havlat, Vrabata, og Hemsky har alle meldt afbud til turneringen, men chancen for at se profiler som fx Milan Hejduk er stadig til stede – hvis han da melder sig klar. Man kan dog fortsat præsentere Petr Sykora og David Vyborny, som begge holder høj international klasse. Rucinsky og Jagr har begge valgt at lade sig pensionere fra landsholdet, men da deres fremmøde til turneringen i forvejen ville have været tvivlsomt, er dette ikke nogen svækkelse.

USA

Endnu en gang lader det til, at amerikanerne føler sig for fine til denne turnering, og dermed ikke tager den seriøst. Holdet man stiller med har fortsat glimt af klasse, men det kunne så absolut være bedre.

Målmandsposten
Her er der ikke meget at råbe hurra for, selvom at både Robert Esche og John Grahame klinger godt i ørene. Begge spillere er kommet over toppen af deres karriere, og begge har da også kun fungeret som backup-goalies for deres respektive klubber – endda uden nævneværdig succes. Begge ligger under 90 % i redningsprocent, og valgene af disse er nok lidt overraskende.

Defensiven
Defensiven er en jævn pærevælling. Med få undtagelser er det alle spillere, som spiller på et meget højt niveau til dagligt, men disse spillere gør til gengæld ikke meget væsen af sig. Navne som Keith Ballard og Andrew Alberts klinger nok ikke lige godt i alle folks øre, og mange af disse spillere mangler da også det sidste, for at være stjerner på et hold. Defensiven er dog stadig stærk, da alle er vant til at begå sig i NHL.

Offensiven
Her står det noget bedre til, da interessante spillere som Erik Cole og Paul Stastny deltager i slutrunden. Disse spillere vil uden tvivl kunne løfte offensiven på et hvert hold, men endnu en gang mangler man ekstra profiler, så holdets offensiv ikke blot bliver ligesom defensiven – kønsløs. En flok andenrangs NHL-spillere er næppe meget over de europæiske topspillere.

Hviderusland

En række stærke træningsresultater har fjernet Hvideruslands fokus fra nedrykningskampen og hen i mod videre avancement fra den indledende pulje.

Målmandsposten
Her er alt som det plejer. Hvert år kæmper tre nye keepere om at blive backup for Andrei Mezin, som er den ubestridte profil på holdet. En spiller som giver holdet et væsentligt ansigtsløft med sin rutine fra europæisk ishockey. En væsentlig position at være dækket så stærkt ind på, i forhold til at holdets andre styrker.

Defensiven
Som mange af de andre nationer er store dele af spillerne fra den samme klub. I dette tilfælde fra Dynamo, som må sige at give holdet et løft, da dette giver en langt bedre spilforståelse. Kvaliteten af spillerne er svær at sætte, men mange af spillerne rangerer i den lavere del af den russiske liga. Den ubetingende profil i defensiven, Ruslan Salei, har også takket nej til at deltage, hvilket er et pænt minus.

Offensiven
Hviderusserne står med ét stort spørgsmål helt frem til slutrunden omkring deres profil Grabovsky. Grabovsky deltager nemlig i AHL-slutspillet, men har end ikke sagt ja til deltagelsen endnu, så meget afhænger af denne beslutning. Tilmed forventes hans hold at komme langt i slutspillet, så han meldes reelt set ude. En anden profil, Kostityn, er også meldt ude. Alt i alt end tynd kop te.

Østrig

Østrig får det svært i gruppe B, hvor man på trods af et udmærket landshold er kommet op imod en række stærke nationer. Man ligger niveauet over de andre nedrykningskandidater, men fortsat et godt stykke fra mellemgruppen.

Målmandsposten
Her er man dækket pænt ind med Bernd Brueckler som førstevalget imellem stængerne. Til dagligt spiller han i Espoo Blue, hvor det er blevet til rednings procenter på 92 % og 96 % de seneste par sæsoner, men det har til gengæld været småt med kampene. Blot 22 kampe på de to sæsoner.

Defensiven
Her må man desværre undvære holdets profil, Thomas Pock, da han er optaget med NY Rangers i slutspillet. En klar svækkelse af defensiven, som udover hjemlige spillere, kun har tilgang af få spillere fra Sverige. Bl.a. Welser fra Skellefteå, hvor han dog ikke har gjort meget væsen af sig.

Offensiven
Her må man ligeledes undvære en profil, da Thomas Vanek er optaget af play-off i NHL med Buffalo Sabres. Endnu en svækkelse af holdet, som dog lever meget af bredden. Man skulle have haft tilgang af tre store talenter fra minor leagues i Canada, men her er det største af talenterne, Grabner, blevet kaldt tilbage til Vancouver. Bredden er der fortsat i holdet, men profilerne er der utrolig langt imellem. En svag offensiv vi får at se. Tilmed er Brandner tvivlsom helt indtil turneringsstart, og forsvinder han, så er holdet blottet for målscorere.

Gruppe C

Canada

Efter dominans og medaljer de sidste fem år, måtte Team Canada nøjes med en 4. plads sidste år. Holdet var et af de svageste man længe havde set, og i år må lysten til revanche være i blodet hos de nye spillere. Værd at bemærke er, at succes-træneren Murray er med til at hjælpe holdet igen – han vandt guld i både 1997 og 2002.

Målmandsposten
Her har man et stort plus i forhold til sidste år, hvor man satsede på Alex Auld i målet. I år har man stabile Cam Ward og den levende mur, Dwayne Roloson, med på holdkortet. Til sammenligning ligger disse to begge over Auld i denne sæson, hvad angår redningsprocenter og GAA (goal against average).

Defensiven
Her har man først og fremmest hentet Eric Brewer, Barret Jackman og Commodore med sig til Rusland. Tre stærke backs, som hver har sin force. Brewer som ”hard-hitting”, Jackman den tekniske og Commodore som all-round. En god harmoni på backsiden, som fyldes op af NHL-spillere, som ikke længere deltager i slutspillet.

Offensiven
Her har man, modsat sidste år, valgt at skære lidt i gennemsnitsalderen. Eric Staal, Justin Williams, Rick Nash, Shane Doan og Cammalleri er blot en håndfuld af de spillere, som skal stå for målene. Alle sammen spillere som har profileret sig godt i NHL de seneste år. Hen ad vejen vil flere profiler komme til, og eneste minus er egentlig den mangel på tid, som spillerne har sammen inden turneringsstart. Mange kender dog hinanden fra klubberne. Forvent tilmed, at Canada bliver styrket under turneringen, eftersom at holdene fra NHL ryger ud af slutspillet.

Slovakiet

Afbud på afbud ser ud til at gøre det sværere end først antaget, for de traditionsrige slovakker. Man er dog fortsat favorit til at tage gruppens 2. plads, og endda drille Canada.

Målmandsposten
Afbud fra Stana og Lasak. Tilmed har Krizan meldt sig tvivlsom, så målmandsposten står fortsat helt åben. Der er dog ingen tvivl om, at det ville være en kærkommen forstærkning med Krizan eller Stana.

Defensiven
Her har man rent faktisk skånet for større afbud. Man har fået grønt lys fra holdets store profil Zdeno Chara, som altså deltager. Han vil blive fulgt af knap så markante profiler fra NHL, samt backups fra den hjemlige liga. Alt i alt ikke den bedste defensiv, hvor kun første backpar er klasse.

Offensiven
Her er man til gengæld hårdt, hårdt ramt af afbud. En lang liste af profiler som har meldt fra, hvor navne som Stumpel, Handzus, Kopecky og Zednik figurerer. Tilmed har topspillerne fra Europa, Bartecko m.fl. også meldt fra til turneringen. Man har dog stadig en spiller som Miroslav Satan til at løfte en offensiv, som ellers er ramt hårdt af afbud. Stjernerne Hossa og Demitra har dog meldt deres ankomst længere ind i turneringen. Miroslav Satan og Gaborik er med fra start. En klart bedre offensiv, sammenlignet med holdets defensiv.

Tyskland

Store forventninger er blevet afløst af rædsel efter at tyskerne har modtaget afbud fra samtlige NHL-spillere, som ellers var til rådighed.

Målmandsposten
Evigt trofaste og solide Olaf Kolzig er ikke med denne gang, da han af familiære årsager ikke kan deltage. Keeper-valget vil derfor falde på en endnu ikke bestemt keeper fra DEL-ligaen, hvilket er en klar svækkelse af denne post.

Defensiven
Renz, som har deltaget i alle slutrunder siden 1999, har måttet melde afbud til slutrunden pga. skade. En klar svækkelse, da der i forvejen er mangel på profiler. Tilmed må Dennis Seidenberg, den ubestridte defensive profil, melde fra til turnering. Det er virkelig en svækket defensiv vi her ser, på trods af, at det kun er to spillere, som er ude.

Offensiven
Her ser tingene langt fra bedre ud. Her både Sascha Goc, Hecht og Sturm ude. Dette svarer altså til holdets tre bedste forwards, og altså ingen NHL-spillere med i truppen. Absolut ikke de optimale forberedelser for et tysk hold, som nu kun kan satse på den hjemlige liga. Offensiven ude de tre, er ikke noget at skrive hjem om.

Norge

Norge er et af de få hold, som der ikke har været det store postyr omkring hvad angår skader osv. Holdet kommer som det nu engang er, og det er med én målsætning – undgå nedrykning.

Målmandsposten
Her er nordmændenes svageste led. Tre keepere fra den norske liga er hvad der kommer til at vogte buret under slutrunden, og dette er langt under standard. Målmændene og defensiven er generelt noget, som ikke prioriteres ligeså højt i den norske GET-liga, som i andre europæiske ligaer. En meget svag besætning her.

Defensiven
Her er man stort set kun besat af folk fra egen liga. Få udenlandsproffer fra Østrig og Sverige er at finde, men ikke noget spillermateriale som rækker til avancement fra gruppen.

Offensiven
Her har man en noget større styrke, end man har i backkæderne og på målmandsposten. Lars Erik Spets og Patrick Thoresen (NHL) er begge spillere, som kan løfte holdet ret væsentligt. De to første med deres høje niveau fra Sverige, og Thoresen med sine kampe i NHL. Nordmændenes stærkeste side, men absolut ikke prangende. Man risikerer at skulle undvære Per Åge Skröder, som har været en markant profil i Elitserien i år.

Gruppe D

Rusland

Værterne fra Rusland ser ud til at kunne kæmpe med om den helt store triumf i år, hvor flere topspillere har sagt ja til deltagelsen.

Målmandsposten
Her er fortsat ét stort spørgsmålstegn. Man har ikke fået hentet en habil keeper ind fra NHL, og at en keeper fra den russiske liga vil kunne bære presset, er tvivlsomt. Får man hentet en solid målmand ind, så er medaljerne bestemt inden for rækkevidde.

Defensiven
Defensiven styres med hård hånd af Sergei Gonchar som endnu en gang har meldt sig klar til at forsvare de russiske farver. Med sig har den iltre russer flere garvede NHL-spillere, samt enkelte topspillere fra den ligaen i Rusland, som man bestemt heller ikke skal kimse af.

Offensiven
Talentet Semin, som til dagligt spiller med Ovechkin, er blevet smidt af holdet pga. dårlig disciplin. En svækkelse som vil noget. Til gengæld har man Ovechkin, Kovalchuk (som endelig sagde ja) og Evgeny Malkin som få af mange profiler. Holdet har en dræbende offensiv, og efterhånden er det kun alderen, som kan ses som et svaghedstegn – denne er dog også godt på vej væk i form af Ovechkins og Malkins deltagelse.

Finland

Den finske overraskelse ved vinter-OL i Torino 2006 er stadig ikke glemt, og derfor vægter nogle måske Finland lidt højere, end de burde gøre? De er dog stadig med i den absolutte elite.

Målmandsposten
Super-keeperen fra vinter-OL, Antero Niittymäki, har meldt afbud pga. en skade, og i hans fravær bliver det formentlig Norrena, som skal vogte buret. Den gamle finne er ikke på sit højeste mere, men niveau til en slutrunde har han dog. Han får formentlig også chancen fordi, at Mika Noronen er ude. Han får dog også konkurrence af unge Kari Lehtonen fra Atlanta, som også kan tage pladsen. Man er fint dækket ind her.

Defensiven
Her er finnerne kendt for at være utrolig solide, og det er da også det, som de fleste af deres succeser er dannet ved. Spilstyrende er finnerne sjældent, men til gengæld er defensiven på plads. Her er det spillere som Nummelin m.fl., som gør sig gældende. På trods af få profiler i defensiven, er den stadig utrolig sammentømret. Klart et plus.

Offensiv
De to største profiler, Olli Jokinen og Saku Koivu, kommer ikke til at deltage i slutrunden, da begge står overfor operationer. En klar svækkelse af den 1. kæde, som stort set er ene om at repræsentere finnernes offensive midler. T. Ruutu, Niko Kapanen og Peltonen vil formentlig være spillere som så vil tage over i førstekæden. De to profilers fravær svækker offensiven ret væsentligt.

Ukraine

Træner Tretiak har startet en mindre spillerflugt fra Ukraine. Hans konsekvente ledelse har gjort, at stort set alle stjerner melder fra.

Målmandsposten
Simchuk, det klare førstevalg i Ukraine, er en af disse spillere. Ligesom mange andre østlande er Ukraine forhippet på en topmålmand, men denne har altså meldt fra nu. Derfor er det endnu uklart, hvem der kommer til at vogte målet, men en svækkelse ligner det i høj grad.

Defensiven
Her meldte Babchuk også hurtigt fra, og med en stribe andre afbud må holdet se sig svækket i kampen for at undgå nedrykning, som truer mere og mere, som man scroller ned over rosters. En absolut mangel på profiler og kvalitetsspillere.

Offensiven
En kæmpe torn i øjet på ukrainerne, da den ubestridte stjerne, Ponikarovsky har meldt fra pga. træneren. Man er nødsaget til stort set kun at bruge spillere fra egen liga, da der er opstået en konflikt mellem ukrainere og russere, hvilket betyder, at mange fra den russiske liga vil blive overset. Dette rammer holdet i stor stil. Svækket offensiv!

Danmark

De danske løvers mål for denne VM-slutrunde må uden tvivl være at tilpasse sig det faktum, at man risikerer at måtte undvære et par NHL-profiler.

Målmandsposten
Her finder vi Peter Hirsch, Michael Madsen og Simon Nielsen. Sidstnævnte er formentlig bare med for at mærke atmosfæren, hvorimod Peter Hirsch og Michael Madsen begge vil komme mellem stængerne. Hirsch vil nok være førstevalget, men endnu en lunken sæson i den svenske Allsvenskan kan efterhånden have drænet selvtillid fra Hirsch, som dog plejer at stå nogle ganske habile slutrunder. Målmandsposten er dækket ind på niveau med sidste slutrunde, måske med et mindre minus.

Defensiven
Daniel Nielsen, Rasmus Pander og Mads Bødker er alle spillere som har hævet sig endnu et niveau op i den forgangne sæson. Daniel Nielsen og Rasmus Pander som et af den hjemlige ligaens absolut bedste backpar, og Bødker med sin stormende udvikling i Rögle (Allsvenskan), hvor han efterhånden har indtaget pladsen i første backpar. Andreas Andreasen og Jesper Damgaard er begge gamle kendinge, som vil give rutine til defensiven. Med unge spillere som Stefan Lassen og Mads Møller virker defensiven også en tand stærkere, hvor især de tre førstnævnte kan løfte defensiven i forhold til sidste år.

Offensiven
Her har der været store spørgsmålstegn pga. NHL-deltagelsen fra Frans Nielsen og Jannik Hansen. Førstnævnte er meldt klar til A-VM, dog uden større kamptræning pga. en skade, Jannik Hansen er derimod ude da hans NHL-klub fortsat lever i turneringens playoff. Kim Staal er tvivlsom. Til gengæld har man fået Kiril Starkov med i truppen, og dette er et klart plus. Den unge ”dansk-russer” har endelig fået papirerne i orden, og træder absolut ind som en forstærkning. De to erfarne spillere Mads True og Lasse Degn må melde fra, så alt i alt en noget svækket offensiv, hvis Kim Staal og Jannik Hansen også melder forfald.