Lars Eller og Peter Regin (samt indledningsvist også Frederik Andersen) er optaget af NHL, og Frans Nielsen er skadet, men et stærkt dansk hold bør alligevel overleve i A-gruppen. Med lidt (meget) held er der måske ligefrem en kvartfinale i kortene - til flot odds. Læs Mike Larsens artikel der gennemgår det danske hold til verdensmesterskaberne i Hviderusland og kommer med nogle tipstanker. Kom meget gerne med inputs, herunder bud på om der er værdi oddsene.


Danmark spiller sit tolvte A-VM i streg, hvilket er ganske imponerende for så lille et land. Et kig på resultaterne gennem de seneste 12 år viser, at kun 9 andre lande har præsteret det samme. Foruden de normale top8-lande - Canada, Sverige, USA, Finland, Tjekkiet, Slovakiet, Schweiz, Rusland - er det kun Letland, der heller ikke har været nede i B-gruppen de seneste 12 år.

 

Årets VM indeholder et spændende dansk program, hvor man må sige, at nøglekampene i forhold til nedrykning (dårligste hold i hver af de to grupper rykker ned) nok bliver Italien og Frankrig. Et par hold, som man bør kunne slå. Men måske er der dansk overskud til andet og mere end ren overlevelseskamp. Man må regne med, at Sverige, Canada og Tjekkiet tager de første 3 pladser i gruppen, men der er flere hold i spil til den sidste plads i kvartfinalen.

 

Norge (vandt 3-2 over DK ved VM 2013) og Slovakiet er de oplagte kandidater, men danskerne er ikke uden chancer - hvis resultaterne flasker sig med de ventede sejre over Italien og Frankrig, samt point mod Norge og Slovakiet, så kan det lade sig gøre at tage en kvartfinaleplads i stil med den, som Danmark fik i 2010 i Tyskland. Trods fraværet af NHL-stjernerne Lars Eller, Peter Regin og Frans Nielsen (og indledningsvist også målmand Frederik Andersen), er det nemlig eet af stærkeste danske landshold nogensinde der sendes til VM i Hviderusland.

 

Danmark går videre fra gruppen: Odds 7,50 hos Bet365*

Kampen om den fjerde kvartfinale-billet står umiddelbart mellem Slovakiet, Norge og Danmark. Danskerne med den mindste mulighed, men chancen er næppe meget under 20%. Med andre ord lugter dette spil i dén grad af værdi. Bemærk dog at der pt er en limit på 400 kr på spillet.

Det danske hold

 

Målmænd

Patrick Galbraith, Simon Nielsen og Sebastian Dahm er udtaget til truppen. Her vil jeg sige, at det normalt vil være Galbraith, der er det klare førstevalg. Han har haft den bedste sæson af de 3 i Sverige, hvor han havde en klar betydning for Karlskrona, der kom med i Kvalserien, men der havde de ikke marginalerne på deres side til at rykke op i SHL.

 

Nielsen har ikke haft den bedste sæson i det finske, da han ikke har spillet så mange kampe, og når han har spillet, så har det ikke været det bedste, han har præsteret.

 

Dahm er med som 3. målmand, og er nok ham der ryger, hvis Frederik Andersen ryger ud af slutspillet i NHL.

 

Mangler

Danmarks bedste målmand, Frederik Andersen. Han spiller i NHL-klubben Anaheim Ducks, der er videre til 2. runde, hvor de spiller mod Los Angeles. Hvis de ryger ud efter 4 kampe, så vil han kunne være i Hviderusland efter et par kampe og klar til den vigtige kamp mod Italien.

 

Backs

Jesper B. Jensen, Stefan Lassen, Markus Lauridsen, Phillip Brugisser, Oliver Holton Lauridsen, Philip Larsen samt Emil Kristensen er udtaget til truppen.

 

Der mangler et par vigtige brikker, men en det er alligevel en god defensiv, som Danmark kan mønstre efter, at det er blevet kendt at Philip Larsen (Edmonton Oilers) og Oliver Lauridsen (Philadelphia Flyers) har fået lov til at smutte til VM for Danmark.

 

Jesper B. Jensen, Markus Lauridsen og Oliver Lauridsen har deres force i det defensive arbejde. Et succespunkt for dem, er at holde modstanderne fra at score mål. Jesper B. Jensen har haft en god sæson i det svenske denne sæson, og han går i den kommende sæson efter at komme til AHL at spille. Han har talentet og viljen til det. Markus og Oliver Lauridsen har spillet i AHL i denne sæson, hvor begge har gjort det fremragende. Oliver er en stærk fysisk back, der rydder op foran eget mål.

 


Kampprogram:

Lørdag 10. maj 15:45 Sverige - Danmark

Søndag 11. maj 15:45 Norge – Danmark

Tirsdag 13. maj 15:45 Italien – Danmark

Torsdag 15. maj 15:45 Canada – Danmark

Lørdag 17. maj 15:45 Danmark – Tjekkiet

Mandag 19. maj 15:45 Danmark – Frankrig

Tirsdag 20. maj 15:45 Danmark – Slovakiet

BetXperts TV-Guide

Skal der komme mål fra backs, så er det sandsynligvis Philip Larsen, Stefan Lassen samt måske en Philip Brugisser, der har haft en god sæson i det svenske. Brugisser har scoret 16 mål i 40 kampe. Ganske habilt snit af en back. Dog på et lavere niveau, men han har bevist, at han har et godt skud.

 

Philip Larsen ligner en vigtig forstærkning af holdet, da han har et rigtig godt overblik og et godt skud, så vi kommer til at have en skudtrussel fra blå linie, når vi er i powerplay. Philip Larsen har svinget lidt mellem AHL og NHL, men man kan ikke benægte, at han har gjort det godt. 12 point i 30 kampe i NHL samt 7 point i 7 kampe i AHL er bestemt mere end godkendt.

 

Emil Kristensen er den sidste back, men jeg ser ikke den store mulighed for den store spilletid til ham. Han vil i givet fald være med for at lære. Lidt overraskende for mig, så var det bl.a. Rasmus Nielsen, der blev siet fra.

 

Mangler

Defensiven kunne godt bruge både Mads Bødker og Daniel Nielsen, der må melde afbud af forskellige årsager.

 

Mads Bødker er blevet spærret af IIHF grundet en speget sag med den russiske klub, hvor han startede sæsonen. Han fik lov til at smutte til en anden klub, men pludselig kom den russiske klub i tanke om, at Bødker var stukket af, og da han ikke havde taget et billede af papirerne, der gav ham lov til at smutte, så fik han karantæne af IIHF.

 

I Daniel Nielsens tilfælde er det dog anderledes lykkelige omstændigheder, der er skyld i afbuddet. Gravid kæreste.

 

Bud på sammensætningen af back-kæder

1. kæde: Markus Lauridsen, Philip Larsen
2. kæde: Jesper B. Jensen, Oliver Lauridsen
3. kæde: Stefan Lassen, Phillip Brugisser
Emil Kristensen

 

Forwards

Mikkel Bødker, Nicklas Jensen, Jannik Hansen, Morten Green, Frederik Storm, Patrick Bjorkstrand, Kim Staal, Morten Madsen, Julian Jakobsen, Anders Poulsen, Morten Poulsen, Jesper Jensen, Thomas Spelling, Mads Christensen

 

En meget spændende dansk offensiv, som vi kan komme med til VM. Der mangler et par gode spillere imellem, men nok den bedste danske offensiv siden 2010, hvor det blev til en kvartfinale for det danske hold.

 

Mikkel Bødker, Nicklas Jensen og Jannik Hansen er kommet til fra NHL, hvor de har haft en blandet sæson samlet set.

 

Bødker har haft en fremragende sæson med 51 point i 82 kampe, men det blev ikke til noget slutspil for Bødker. Nicklas Jensen og Jannik Hansen havde en blandet sæson i Vancouver, hvor Nicklas Jensen blev rykket op på NHL-holdet efter nogle skader i offensiven, og han spillede godt, når han fik chancen. Jannik Hansen er ikke den store målscorer, men han er en rigtig kriger og fighter, der er fremragende i boxplay og god til at lukke ned for modstanderen.

 

Dansk Topscorer (mål): Nicklas Jensen odds: 8,00 Betsafe (6,50 Unibet*) samt 2,95 ved Danske Spil*:

Nicklas Jensen er en rendyrket målscorer og måske en af de eneste på holdet. Bødker er favorit, men til odds 6,50 (Inibet) og 6,40 (Betsafe), så er det begrænset med værdi.
 

Et frækt bud kunne være Morten Green odds 12,50 ved Unibet* og 10,00 ved Betsafe, da han nok vil få en del muligheder i powerplay og er en spiller, der går forrest, når det spidser til.

 

Dansk Topscorer (mål): Nicklas Jensen: odds 8,00 hos Betsafe

Nicklas Jensen er en rendyrket målscorer. Bødker er favorit, men til odds 6,40 (Unibet*), er der begrænset med værdi. Jensen ser derimod vældigt interessant ud. Cirka-chance: 17%

Patrick Björkstrand har haft en god sæson i KHL, hvor han har fået en del speed i benene og dermed hurtigt blev en sikker plads i truppen. De 5 ”tyskere”, Morten Green, Kim Staal, Julian Jacobsen, Morten Madsen og Mads Christensen har også haft temmelig gode sæsoner, hvor det for Kim Staal dog kun har været i den næstbedste række, omend denne også holder et vist niveau. Staalmanden har en del rutine, der bliver vigtig i powerplay, så jeg kunne godt forestille mig, at han er med i en af de sidste kæder, men så får en del tid i powerplay.

 

Dansk Topscorer (mål): Morten Green: odds 12,50 hos Unibet*

Et frækt bud kunne være Morten Green, da han nok vil få en del muligheder i powerplay og er en spiller, der går forrest, når det spidser til. Cirka-chance: 10%. Bemærk dog at limits på dette spil er temmelig lave.

Svenskerne (Frederik Storm, Morten Poulsen samt Jesper Jensen) har ikke spillet i SHL, den bedste svenske række, men derimod i Allsvenskan, hvor bl.a. Jesper Jensen har haft en rigtig god sæson i Karlskrona, hvilket har givet ham en kontrakt i den tidligere SHL-klub, Rögle. Storm har også haft en god sæson i Malmö uden, at det endte med oprykning. Morten Poulsen har haft en mellemsæson i det svenske, hvor han ikke har været lige så markant som de foregående 2 sæsoner.

 

Målene ser ud til at komme fra spillere som Mikkel Bødker, Nicklas Jensen, Morten Green samt muligvis en Thomas Spelling. Det er for mig at se de bedste målscorere i truppen. Mange af de andre er mere holdspillere, hvor man fighter for holdet og smider sig ned i skuddene, der kommer mod mål.

 

Mangler

Offensivt mangler man nogle gode spillere, og havde de været med, så havde man haft en fantastisk offensiv til VM.

 

Nichlas Hardt har meldt afbud, da han lige er blevet far samt har skrevet kontrakt med Linköping i SHL-ligaen, så han bliver hjemme. En svær spiller af undvære, for ikke nok med, at han er en god målscorer, så er han også en spiller, der hurtigt er under huden på modstanderne. 

VM 2013:

Finale: Sverige-Schweiz 5-1

Danmark blev nr 6 i sin gruppe, 3 point efter Norge og 5 point fra en 1/4-finale 

 

Frans Nielsen havde meldt sig klar til at tage til Minsk, men New York Islanders' lægestab stoppede ham, inden at han kunne komme afsted. En håndledsskade, lød den overraskende melding fra New York, og det er ekstra trist, da Frans Nielsen har haft sin bedste sæson i NHL, hvor det blev til hele 58 point i 80 kampe. Han ville have været en vigtig brik i spillet i overtal og undertal, hvor han har sin store force.

 

Peter Regin er låst af Chicago Blackhawks, der stadig spiller med i slutspillet om Stanley Cuppen. Regin spiller dog ikke i kampene, men sidder som reserve i tilfælde af skader. I kamp 2 af serien mod Minnesota havde Chicago en skade, og det var ikke Regin, der var førstevalg til at komme i kamp. Chicago fører 2-0 i kampe (søndag aften), så vi skal ikke regne med at se Peter Regin i Minsk.

 

Lars Eller er låst af Montreal Canadiens, der ligesom Chicago er med i slutspillet. Lars Eller får en del spilletid i serien mod Boston Bruins, hvor Montreal har overrasket og vundet en kamp i Boston, og dermed står det 1-1 i kampe (søndag aften). Hans gode spil kunne have været godt at have fået med til VM, men hvis han tager Stanley Cuppen med hjem, så er han nok tilgivet.

 

Bud på offensive kæder

1: Thomas Spelling, Julian Jakobsen, Nicklas Jensen

2: Mikkel Bødker, Morten Green, Patrick Bjorkstrand

3: Mads Christensen, Jesper Jensen, Jannik Hansen

4: Kim Staal, Morten Poulsen, Morten Madsen

Anders Poulsen, Frederik Storm

 

Danske optaktskampe

Optakten har ikke været den bedste for det danske landshold, men man har til gengæld også spillet mod lande, som man normalt har det svært imod. Tjekkiet og Sverige på et tidspunkt af sæsonen, hvor Metal Ligaen stadig var godt i gang med slutspillet, og landsholdet derfor ikke havde deltagelse af flere af de bedste danske spillere fra de bedste danske klubber samt fra flere af de europæiske klubber.

 

10. april: Tjekkiet – Danmark 4-0

11. april: Tjekkiet – Danmark 2-0

16. april: Sverige – Danmark 5-2

18. april: Sverige – Danmark 6-2

24. april: Danmark – Hviderusland 5-4

26. april: Danmark – Hviderusland 3-4

03. maj: Hviderusland – Danmark 5-2

Det gav også et par klare nederlag, men der var momenter af godt spil, og derefter var der nogle gode momenter i kampene mod Hviderusland, som man spillede imod hele 3 gange.

 

Danskerne lagde ud med en sejr efter, at man ellers havde været nede med 2 mål midtvejs i 3. periode, men man viste flot fight og arbejdsmoral mod det hviderussiske landshold, der havde spillere med, der havde en del mere erfaring end det danske hold. Siden blev det til et smalt nederlag i Rødovre, hvor man spillede en godkendt, men man blev straffet på de fejl, som man lavede i flere omgange. Til den sidste træningskamp, der blev spillet i Hviderusland, havde man lavet lidt rokeringer i kæderne for at se, om der var noget ekstraordinært, der virkede. Hviderusserne endte igen med at straffe de danske fejl.

 

Man skal dog ikke lægge så meget i træningskampene, for det er bare at se tilbage til 2010, hvor man tabte med 10-3 til Sverige op til VM, og alligevel endte vi med det bedste danske resultat nogensinde ved et VM – nemlig en kvartfinale.

Flere odds 

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Rusland 3,10
Tonybet
Canada 4,00
Unibet
Sverige 6,00
Bet365
Tekst ... ...
Tekst 251,00 Tonybet
Bedste VM-placering: Norge Danmark
1,65 2,10
Unibet Unibet
Bedste gruppe-placering: Danmark Slovakiet
3,75 1,20
Danske Spil
Danske Spil
Bedste gruppe-placering: Danmark Italien
1,35 2,90
Danske Spil Danske Spil