Danske klubber, foren eder! Det er måske lidt overdrevet ligefrem at grave 1800-tallets og 1970´ernes marxistiske retorik frem til lejligheden, men alligevel: Hvor er solidariteten henne i dansk fodbold?

Det danske ligalandshold drager som bekendt til Fjernøsten d. 22. januar-3. februar - en tur landstræner Morten Olsen benytter til at se de hjemlige talenter an. Et værdigt formål, og hvem har ikke lyst til en rejse til varmere himmelstrøg her i januars bidende kulde?

Sagen er bare, at de danske klubber og åbenbart også nogle af spillerne er godt og grundigt trætte af DBUs timing. Turen betyder jo, at en række vigtige spillere fjernes fra klubbernes træning op til forårssæsonens start.

Det havde Brøndbys venstrekantsspiller Thomas Rasmussen ikke lyst til. Han ville hellere opbygge sin form sammen med klubholdet og meldte derfor afbud til Singapore/Hong Kong-turen. En beslutning der utvivlsomt passede hans klubtræner Michael Laudrup, der har udtrykt sin utilfredshed med ligalandsholds-turen, bl.a. i forbindelse med, at Daniel Agger blev udtaget (siden blev Agger dog solgt til Liverpool og røg dermed ud af såvel BIF som ligalandshold).

Men beslutningen passede bestemt ikke Morten Olsen, der fluks udstedte en fatwa over Rasmussens syndige hoved: "Konsekvensen af hans afbud er, at han ikke indgår i mine planer for A-landsholdet fremover. Vilkårene for A-landsholdet er efterhånden så ringe, at vi må koncentrere os om de spillere, vi er sikre på, har den rette indstilling og mentalitet..."

I Aalborg var man glad for Olsens melding. Her er sportsdirektør Lynge Jacobsen nemlig også irriteret over DBUs timing eller mangel på samme. Og hans udtalelse (til Onside.dk) blotlægger egentlig sagens indhold meget godt:

""Morten har været nødt til at være konsekvent, og det glæder mig. Jeg vil nok sige, at hvis nogle klubber havde sluppet billigere end andre, så var jeg blevet stiktosset. Derfor er det glædeligt, at det har konsekvenser at melde afbud til Ligalandsholdet, ellers var vi andre jo blevet til grin. For havde det ikke fået konsekvenser for Thomas Rasmussen, skulle vores spillere da heller ikke have været afsted," siger Lynge Jacobsen, der hellere så turen flyttet til maj/juni.

Med andre ord: Hvis DBU/Morten Olsen ikke truede spillerne med landsholdskarriere-stop, så ville AaB holde klubbens folk hjemme fra ligalandsholdets tur...

Nåda. Hvis de danske klubber virkelig har det sådan, hvorfor i alverden danner de så ikke fælles front og melder samlet afbud til turen? Jeg tvivler på, at Morten Olsen/DBU ville sætte ALLE spillere i den danske liga på en sort liste...

Nu er dette skrevet med et lille glimt i øjet, men alligevel: Det er da utroligt, at de danske klubber ikke i højere grad kan optræde med samlet front over for DBU.


Eventuelle kommentarer til denne artikel kan skrives hér: http://www.betxpert.com/forum/display.asp?threadID=19271&ForumID=9