Hvem vinder egentlig VM?

Tjah, det er jo svært at svare på uden en krystalkugle eller en klippefast tro på at Ronaldinho er Messias...

Men her følger et kig på favoritterne - et forsigtigt bud på deres umiddelbare chancer sammenholdt med et nøgternt blik på oddset.

Og så kan vi øvrigt lige så godt sige det som det er: Det er småt med valuebets i denne afdeling. Bookmakerne tjener store penge på vinderspil - fordi værdien er så lav, og fordi oddserne glemmer at regne det ordentligt ud.

Det eneste der synes at ligne et lille valuebet er Portugal som VM-vinder - og det kun fordi oddset er på hele 26,0.

Læs i øvrigt også vores store VM-optakt, hvor hvert eneste hold gennemgås minutiøst: http://www.betxpert.com/vm

Og se vores VM-analyser/spilforslag: http://www.betxpert.com/ekspert/vm/

Brasilien

Bookmakerne - og flertallet af oddserne - er enige om, at de 5-dobbelte og forsvarende verdensmestre, stranddrengene fra Copacabana, er oplagte favoritter til at tage endnu en titel.

Vi er for så vidt enige. Men oddset ligger uhyggeligt lavt; gennemsnittet er 3,53 - og så skal brasserne altså have 29 procents chance for at vinde VM. Og har de det?

Nej. Dels er der den historiske spidsfindighed, at sydamerikanske og europæiske hold meget sjældent vinder VM, når det foregår i hinandens verdensdele. Det er dog sket een gang, i Sverige i 1958 - og vinderen var netop Brasilien.

Dels er vejen til VM-titlen i den tyske slutrunde altså ikke helt ufarlig. Brasilien bør bestemt vinde sin indledende gruppe (F), hvor vel kun Kroatien udgør en reel trussel, men allerede i ottendedelsfinalen bliver det kompliceret. Her støder man nemlig sandsynligvis ind i enten Italien eller Tjekkiet, alt efter hvilket af disse to hold, der havner på andenpladsen i gruppe E (USA og Ghana KAN også tage en plads, men det er usandsynligt).

Klarer Brasilien Tjekkiet/Italien, kunne en kvartfinalemodstander meget vel hedde Spanien. Heller ikke en picknick for Ronaldinho og co.

I en eventuel semifinale kunne modstanderen være Portugal, og i finalen venter så - ja, hvem? Argentina? Eller Frankrig eller den af Tjekkiet/Italien, der vinder Gruppe E...

Masser af snuble-muligheder for Brasilien. Tæl selv sammen.

1/8: Brasilien-Tjekkiet
1/4: Brasilien-Spanien
1/2: Brasilien-Portugal
Finale: Brasilien-Argentina/Italien

Hvis Brasilien skal have fx 30 procents chance for at vinde VM, skal holdet i hver af disse kampe have cirka 80 procents sejrschance (og det er endda uden at medtælle snuble-mulighederne i den indledende gruppe):

Nej, vel?

Pinnacle: 3,74

England

Bookmakernes næstfavorit til at tage VM-titlen er England, med et oddssnit på cirka 8,0.

Det vil sige, det er næppe bookmakerne, der er så naive - det er simpelthen oddserne, der som lemminger spiller på de englændere, som de kender fra medierne. Og oddsene følger jo bare markedet - uanset hvor skørt det opfører sig...

Ser man helt ædrueligt på det, har England ikke 12,5 procents chance for at vinde. Langt fra.

Dels har holdets optakt til slutrunden langt fra været overbevisende (man trækkes også med en Rooney-skade og en tvivlsom form hos Owen). Dels bør man lige se på de hold, England støder ind i.

Den indledende pulje (B) bør man bestemt gå videre fra, men helt nemt ser det nu ikke ud til at blive. Sverige bør godt kunne spille lige op med englænderne, og Paraguay skal ikke undervurderes.

Ottendedelsfinalen kan enten blive nem eller svær. Hvis England vinder sin gruppe, hedder modstanderen sandsynligvis Polen - som man slog to gange i kvalifikationen og vel bør kunne slå igen. Men hvis det kun bliver til en andenplads - og det kan meget nemt ske - hedder den sandsynlige modstander altså Tyskland. Og så taler vi altså om et ottendelsfinale-brag, der vil noget!

Klares dén hurdle, venter en kvartfinalemodstander, der meget vel kunne blive Argentina. Og man kan sige, hvad man vil - men i et sådant opgør bør England ikke være favorit.

Skulle det usandsynlige ske, kunne en semifinale-modstander være Italien eller Frankrig. Og i finalen: Brasilien.

Nej, Englands vej til VM-titlen ser uoverstigeligt svær ud. Det bliver næppe til mere end en kvartfinale, og det kan sagtens være slut før da.

Eurobet: 8,5

Tyskland

Tyskerne er nr 3 i favoritfeltet, med et oddssnit på knapt 8,5. Det skyldes primært landets status som vært - for de seneste års resultater har ved gud ikke overbevist. Men det så også siges, at Tyskland er kendt som et godt turneringshold.

Skæbnens gudinde har umiddelbart været nådig ved tyskerne ved at placere dem i sluttundens nemmeste gruppe (A), hvor vel kun Polen kan udgøre en konkurrent til førstepladsen.

Men derefter ser det småsvært ud. I ottendedelsfinalen nok England eller Sverige. I kvartfinalen eventuelt Argentina. I semifinalen Italien/Frankrig, måske. I finalen Brasilien, eller Portugal eller hvem det nu bliver.

Tyskerne skal aldrig afskrives, før alt er slut, den fede dame har sunget, hovedet er skåret af og har fået hvidløg proppet i kæften. Men... Hvis det bliver til mere end en kvartfinale, er det flot.

Gamebookers: 10,0

Argentina

Argentina er fjerdestørste favorit, med et oddssnit på knapt 9. Endelig et hold, der ikke favoriseres som titelforsvarer, som værtsland eller som fan-yndling. Eller hvad? Argentina har et vist navn, og alene derfor spiller mange på landet.

På sin vis logisk nok - den argentinske trup ER fremragende, og holdet ser uhyre spændende ud, med stjerner som Riquelme og Crespo, og stjerneskud som Messi...

Men umiddelbart ser truppen en smule urutineret ud (mystisk, at træneren har ladet en mand som Inter-højreback Zanetti blive hjemme), og folk som Heinze og Messi er lige vendt tilbage fra skader.

Og så er Argentina - i øvrigt for anden slutrunde i træk - havnet i den såkaldte Dødens Gruppe (C), sammen med Holland, Elfenbenskysten og Serbien. Alle hårde modstandere, og hvem ved, måske snubler Argentina allerede lørdag aften mod de afrikanske VM-debutanter...?

Det bør dog blive til en kvalifikation til ottendedelsfinalen. Men her venter så en ikke ueffen modstander i Mexico (evt Portugal). Ikke nemt. En kvartfinale kunne så være mod Tyskland (eller England/Sverige). Ikke uoverkommeligt - men heller ikke farefrit.

Og i semifinalen? Italien. Eller evt Frankrig. Og så evt Brasilien i finalen.

Pinnacle: 9,07

Italien

Med et oddssnit på knapt 10 er Italien nr 5 på favoritlisten. Det lyder da meget pænt - for ret beset har man et bedre hold end både England og Tyskland. Men...

Den uhyre vigtige offensivspiller Totti er først lige vendt tilbage fra en skade. Og vejen til finalen ser i øvrigt ikke helt nem ud.

I den indledende pulje ligner USA og Ghane overkommelige modstandere, men Tjekkiet kan blive en ubehagelig overraskelse.

Hvis det bliver til en førsteplads, hedder ottendedelsfinale-modstanderen nok Kroatien. Et hold, der kan slås - men nemt bliver det ikke. Derefter nok Frankrig i kvartfinalen, Argentina i semifinalen - og Brasilien i finalen. Det kan sagtens gå galt.

Og skulle tjekkerne tage førstepladsen i gruppen, støder italienerne nok allerede ind i Brasilien i ottendedelsfinalen...

Betandgame, Canbet: 11,0

Frankrig

Zidane og co. er nr 6 på bookiernes favoritliste, med et oddssnit på cirka 12,5.

Igen: For lidt. Landet råder over et væld af klassespillere, men en næsten-pensioneret Zidane kan være holdets akilleshæl.

HVIS de trætte, mætte veteraner (ikke bare Zidane, evt også Vieira) tager sig sammen (hvis de kan) eller HVIS træneren har modet til at ryste posen og gå bort fra dem (og give chancen til Ribéry!) - så kan det føre langt, med Henry som bannerfører. Men...

Det bør blive til en førsteplads i Gruppe G - selv om Schweiz og måske Sydkorea ikke skal undervurderes. Derefter venter en tilsyneladende ret nem ottendedelsfinale mod Ukraine (evt Tunesien), et hold som franskmændene er klasser over. Det var man dog også i kvartfinalen mod Grækenland ved EM-2002 - og det blev alligevel til et nederlag mod en ultradefensiv modstander...

I kvartfinalen venter muligvis Italien. Og her vil Frankrig ikke nødvendigvis være favorit. Ej heller i en semifinale mod fx Argentina. Og bestemt heller ikke i en finale mod fx Brasilien.

Betsafe: 15,0

Holland

Nr 7 på favoritlisten har et oddssnit på 13,65: Holland. Men tjah. Det lille land med de stolte fodboldtraditioner har aldrig vundet VM (2 sølvmedaljer, i 1974 og 1978), og denne gang ser truppen ganske vist talentfuld ud - men nok en tand for ung ud til at kunne gå hele vejen.

Træner van Basten har set bort fra folk som Seedorf, Davids og Makaay - og Stam har selv meldt fra. Bergkamp er i øvrigt heller ikke med.
Talent er der masser af, men erfaring kniber det med (bortset fra undtagelser som van der Saar, Gio, Cocu og van Nistelroy), især i forsvaret.

Og så er man jo havnet i Dødens Gruppe... Her er man favorit til at gå videre sammen med Argentina - men Elfenbenskysten og Serbien skal nok bide fra sig.

Bliver det til den forventede andenplads i puljen, venter nok Portugal i ottendedelsfinalen. Og her bør Holland ikke være favorit. Det bør man måske til gengæld nok være i en kvartfinale mod enten England eller Sverige - men bestemt ikke i en semifinale mod Brasilien eller Spanien.

Nej, Hollands chancer for at vinde VM er små - klart mindre end oddset tilsiger.

Betandgame: 17,0

Spanien

Med et oddssnit på næsten 15,0 er Spanien langt nede på favoritlisten. Egentlig uretfærdigt, når man kigger på et hold, der består af stjerner og en række supertalenter. Potentialet er enormt. Men det har det været før - og spanierne har skuffet gang på gang.

Tjah. En førsteplads i Gruppe H bør det dog blive til - en af slutrundens nemmeste. Ukraine og Tunesien skal ikke undervurderes, men Spanien bør klare dem. Og i ottendedelsfinalen kunne Schweiz stå og vente - igen en overkommelig modstander (det kan dog også blive Sydkorea, som jo slog Spanien ud ved sidste VM).

Men i kvartfinalen bliver det tungt. Her venter nemlig nok Brasilien...

Sker overraskelsen, kunne semifinalen være mod Portugal - et iberisk knaldopgør!

Og i en finale mod Argentina, Frankrig eller Italien - ja, her kan alt ske. Med andre ord: Spanien skal altså "bare" slå Brasilien, så er chancerne såmænd ok. Men ikke så fine, at der er tale om et valuebet.

Betway: 17,0

Portugal

Næste på listen er naboerne fra Portugal, der har et oddssnit på 22,0. Dét er forbavsende højt, synes vi nok - ja faktisk det tætteste man kommer et valuebet, mht et VM-titel-væddemål.

Portugiserne har skuffet før, men under Big Phil Scolari ser der ud til være fundet en fin balance, så de mange stjerner udgør et slagkraftigt hold.

I den indledende pulje er det vel kun Mexico, der bør udgøre en trussel, og her må portugiserne have overhånden, om ikke andet, så fordi det foregår i Europa.

I ottendedelsfinalen venter dog nr 2 fra pulje C, Dødens Gruppe - og uanset om det er Holland eller Elfenbenskysten (eller Argentina...), så er det en tung opgave. Medmindre det er Argentina, må Portugal dog være favorit.

I kvartfinalen er det så nok enten England eller Sverige. Begge hold, som Portugal bør kunne slå - men nemt er det næppe.

I semfifinalen kommer manddomsprøven så. Her venter nemlig nok Brasilien - eller evt. Spanien. Et brag, uanset.

I en eventuel finale kunne det blive Italien, Argentina eller Frankrig. Hold, som Portugal kan slå - men også tabe til. Alt i alt er en VM-titel usandsynlig, men oddset er egentlig ret interessant.

Gamebookers: 26,0.

Tjekkiet

Tjekkiet er nr 10 på listen over favoritter, med et oddssnit på næsten 28,0.

Tjekkerne har som sædvanlig et virkelig godt hold - men måske er det en smule over the hill... Og der har været nogle skadesproblemer i offensiven.

Endelig har man ikke været heldig med lodtrækningen.

Det er uhyre vigtigt, hvordan det går i opgøret mod Italien i den indledende gruppe (E) - for i ottendedelsfinalen venter Brasilien på den uheldige... Gruppens nr 1 skal derimod nok møde Kroatien, som er farlig, men bør kunne slås.

Pinnacle: 32,04.

Bud på match-ups

Ottendedelsfinaler

Tyskland-Sverige/England
Argentina-Mexico
Italien-Kroatien
Frankrig-Ukraine/Tunesien

England/Sverige-Polen
Portugal-Holland/Elfenbenskysten
Brasilien-Tjekkiet
Spanien-Schweiz/Sydkorea

Kvartfinaler

Tyskland/England/Sverige-Argentina
Italien-Frankrig

England/Sverige-Portugal
Brasilien-Spanien

Semifinaler

Argentina-Italien

Portugal-Brasilien

Finale

Argentina/Italien-Brasilien