Tour de France har forladt Korsika og siger goddag til fastlandet med en holdtidskørsel i Nice. Få en præsentation af etapens favoritter samt oddsene...

Efter tre etaper på Korsika (der groft sagt kan opsummeres sådan: omfattende styrt på første etape og derefter to lige ved og næsten-placeringer til Sagan) er Tour-feltet draget til fastlandet og Riviera-byen Nice der lægger asfalt til 4. etape: holdtidskørsel.

En disciplin, arrangørerne har gjort mindre betydningsfuld end førhen. Distancerne er blevet forkortet: i 2009 var den 39 km, mens den i 2011 var 23 km.

"The time is taken on the fifth rider across the line and the winning team is likely to take the yellow jersey. This final fact raises an important question: does the real title favourites for the 100th Tour want to lead quite so early?"

Fra Tourens officielle website, letour.fr


I år er holdtidskørslen også kort; nemlig kun 25 km. Til gengæld favoriserer den hold med specialisterne imod uret. Der er nemlig lange, lige, flade strækninger, hvor hold med små bjergryttere kan få det svært.

Ved holdtidskørsler kan man ikke komme uden om Garmin-Sharp. De vandt i 2011 og er altid med fremme på holdtidskørsler (med undtagelse af dette års Giro d'Italia). Dette skyldes i høj grad sportsdirektør Jonathan Vaughters' kærlighed til disciplinen. Sky kan man heller ikke komme udenom. De lader til at vinde næsten alt, de rører ved i år. De vandt da også holdtidskørslen i Giroen.

Læs BetXperts Tour de France-optakt

Dagens vinder-odds

Vinder af holdtidskørsel, favoritterne

Odds fra 
Unibet
Omega Pharma-Quick-Step 2,75
Garmin-Sharp 2,85
Sky 4,25
Movistar 8
BMC 12
Orica-GreenEdge 20
Saxo-Tinkoff 25
Radioshack-Leopard 45

Hold også øje med RadioShack. Et glimrende hold - og de er ekstra motiverede i dag. De har nemlig den gule førertrøje der bæres af Jan Bakelants.

Der er selvfølgelig også Omega Pharma-Quick-Step - bookmakernes favorit - men de er svækket pga den skade (hjernerystelse etc) tidskørselsspecialisten Tony Martin pådrog sig på første etape.

BetXperts h2h-tips til dagens etape

Bedste odds Bookmaker
15:15 4. etape, Top 3: Orica-GreenEdge 6
Sportingbet
15:15 Omega Pharma-Quick Step-Garmin-Sharp: 2 2
Ladbrokes