Efter flere års danske og internationale forberedelser åbner FN’s klimakonference, COP15 i dag i København.

Hele verdens øjne vil i de kommende uger være rettet mod København og det store spørgsmål er naturligvis om verden kan blive enige om en ny global klimaaftale.

Mange politiske spørgsmål mangler stadig at blive løst og mange eksperter har de seneste uger stillet sig tvivlende over for om det lykkedes, at nå til enighed om en ny hovedaftale for det globale klima.

De store lande med USA, Kina og Rusland i spidsen er naturligvis nøglelandende i dette politiske spil - og Ladbrokes er nu klar med odds på hvem der skriver under på hovedaftalen i København

Ladbrokes sår specielt tvivl om hvor langt Rusland er villige til at gå og dermed ofre økonomisk vækst. Ladbrokes giver derfor odds 3 gange pengene igen hvis Rusland vælger ikke at skrive under på hovedaftalen.

Ladbrokes giver ligeledes odds 3 gange pengene igen på at store økonomier, som Indien og Brasilien, heller ikke ender med at sætte deres underskrift på en ny global klimaaftale.

Til gengæld har Ladbrokes større tro på USA’s ambitioner - og hvis USA ikke skriver under på en ny global klimaaftale så får man lige nu odds 7 gange pengene igen.

Ladbrokes danske manager, Richardt Funch udtaler ”Det er et enormt politiske puslespil der skal forsøges at blive samlet i de kommende uger i København. De største og rigeste lande er naturligvis afgørende for hvor stor gennemslagskraft en ny global klimaaftale kan få. Et land som Rusland har tidligere på året udtalt, at man ikke vil ofre økonomisk vækst til fordel for nedbringelse af CO2 udslip. Derfor sår vi stor tvivl om Rusland er villige til at gå med i en ny global klimaaftale i København”

”På trods af at USA ikke ratificerede Kyoto-aftalen i 1997, så har vi til gengæld stor tiltro til at amerikanerne, med Barack Obama i spidsen, er parate til at gå langt i København.”


Aktuelle odds på FN’s klimakonference i København

USA underskriver IKKE hovedaftalen odds 7,00

Kina underskriver IKKE hovedaftalen odds 4,00

Rusland underskriver IKKE hovedaftalen odds 3,00

Indien underskriver IKKE hovedaftalen odds 3,00

Sydafrika underskriver IKKE hovedaftalen odds 3,00

Brasilien underskriver IKKE hovedaftalen odds 3,00