En triviel og trist tirsdag? Så langt fra, da! Vi kan nemlig byde på travløb i Sverige med verdensklasse-heste og tilhørende fiduser...

I årets udgave af Hugo Åbergs Memorial skal ni heste dyste om en førstepræmie på 1 million svenske kroner over distancen 1609 meter med autostart. Hugo Åbergs har været afviklet siden 1970 og blandt de tidligere vindere findes navne som Mark Lobell, Peace Corps, Sea Cove, Zoogin, Victory Tilly, Revenue, Gidde Palema og ikke mindst Varenne i 2002. Løbet køres på den dejlige Jägersro bane i Malmö og der kommer helt sikkert tryk på stemningen denne sommertirsdag i det sydlige Sverige.

Hugo Åbergs er selvfølgelig hovedløbet denne dag, men der findes sandelig også gode heste til start i andre løb. Det skal nævnes at Torvald Palema, Needles´N Pins og Sensational møder hinanden i et 4-års løb, og derudover er der meget fine løb på programmet. Første løb starter kl. 17:30, og har du ikke mulighed for at komme på Jägersro banen, kan det anbefales at følge løbene på Dantoto Racing Live.

Hovedløbet er endnu et kapitel i dysten mellem Steinlager – Gidde Palema, hvor førstnævnte fører 4-1 i år 2005. Steinlagers imponerende præstationer i år er meget svære at sluge for det svenske travfolk, som håber at Gidde Palema denne gang slår den norske Steinlager. Hjemmebanehåbet Face Of Speed har desværre trukket spor 8 bag startbilen, men hvad gør Ludde fra start? Giant Diablo vandt sidst en fortjent sejr i Finland og hoppen kan måske snyde favoritterne.

Her på BetXpert vil travholdet komme med spilforslag til såvel Hugo Åbergs Memorial som til flere af de øvrige løb på Jägersro denne tirsdag aften, som rent stemningsmæssigt faktisk overgår Derbyet i september måned.

BetXperts travside: http://www.betxpert.com/ekspert/trav/

Startlisten og præsentation af de 9 heste:


1 Giant Superman – Frederik B. Larsson
2 Tag The Devil – Erik Adielsson
3 Gidde Palema – Åke Svanstedt
4 Prime Prospect – Andrea Guzzzinati
5 Steinlager – Per Oleg Midtfjeld
6 Cold Hard Wind – Jorma Kontio
7 Giant Diablo – Örjan Kihlström
8 Face Of Speed – Lutfi Kolgjini
9 Magnetic Power – Thor Borg

BetXpert´s chancevurdering:
3-5-7-1-8-4-9-2-6

Gidde Palema søger revanche, Åke Svanstedt søger revanche, Sverige søger revanche. Nordens største travnation har ikke længere den bedste hest, og det behager bestemt ikke svenskerne. Distancen i Hugo Åbergs er 1609 meter med autostart, det betyder at hestene rammer første sving tidligere end ved distancer på 1640 eller 2140 meter. Netop dette er et stort argument for at Gidde Palema vinder – det bør lykkes Åke Svanstedt at holde Steinlager udvendig for sig, og en Gidde Palema i spids er meget svært at slå.

Steinlager har gjort 9 starter i år og vundet de 8, kun Olympiatravet i april gav ikke sejr og her galopperede Steinlager fra start. Hesten er lynhurtig fra start, men nu er det ikke sikkert at hesten kommer til spids. Selvom dette ikke er noget krav, viser Steinlager dog sine bedste præstationer fra spids. Ingen kan sige noget negativt om Steinlager, der har haft en fantastisk sæson med en indtjening på over 5 millioner i 2005 og er Nordens bedste hest for tiden!

Giant Diablo er en rigtig jern-hoppe fra stald Roger Walmann, og med Örjan Kihlström i sulkyen får hesten næsten altid optimale løb af sin kusk. Sidste år startede hoppen i svensk derby og som favorit var hesten godkendt som anden. Tredjepladsen i årets Elitlopp var et klart bevis på, at Giant Diablo tilhører verdenseliten, og det er ikke overraskende, hvis Giant Diablo indenfor kort tid vinder et af de allerstørste løb, måske Hugo Åbergs 2005?

Giant Superman har fået et perfekt startspor 1 og kan derved få det optimale løb undervejs, og dette års toer fra Elitloppet kan måske levere overraskelsen og vinde. Giant Supermann har gjort det rigtig godt i år og den 6-årige hest kommer sikkert også til at gøre en fin præstation i Hugo Åbergs.

Face Of Speed er det store hjemmebanehåb, og hesten satte for 14 dage siden banerekord på Jägersro for at dokumentere, at formen er præcis hvor den skal være. Desværre har Face Of Speed trukket spor 8 bag startbilen, og selvom vingen på Jägersro er lidt skæv for de yderste bør det være umuligt at komme til spids for den offensive kusk Lutfi Kolgjini. Hesten gør sine klart bedste løb fra front og derfor kan det blive svært for Face Of Speed at indfri forventningerne fra hjemmepublikumet.

Prime Prospect var rigtig fin i Oslo Grand Prix i maj måned og var faktisk lige ved at slå selveste Steinlager. Fra et udmærket startspor kan Prime Prospect måske få en god præmie med hjem.

Magnetic Power har også haft en fin sæson hidtil og fjerdepladsen i det lille Elitlopp er vel det bedste fra hestens side i år, og bliver det til en præmie i Hugo Åbergs bør kredsen omkring Magnetic Power være tilfreds.

Tag The Devil har hele tiden tilhørt klassen lige under de bedste, og selvom startpladsen her er helt perfekt vil det være en stor sensation, hvis Tag The Devil vinder Hugo Åbergs 2005.

Cold Hard Wind tilhører ikke helt verdenseliten, og det ser svært ud for hesten, selv om den har vist flere gode præstationer i år. Det virker ikke som om at Cold Hard Wind vil kunne slå de bedste i løbet.