I England snakker man om kast: Stoke-indkast og Drogba-møntkast.

I Tyskland glæder man til en dyst mellem to forskellige fodbold-filosofier: Offensiv drømmefodbold i Leverkusen og en defensiv Schalke-taktik der måske, måske ikke virker.

Vi har kastet et blik på hvad der tales mest om i henholdsvis Tyskland og England op til weekendens spillerunde.

Traumfußball vs. Kompaktheit

Lørdagens storklub-brag mellem Leverkusen og Schalke 04 er en kontrasternes kamp.

Med Bruno Labbadia ved roret står Leverkusen for offensiv fodbold (”Traumfußball-Fabrik,” kaldes det i Kicker.de), og holdet har scoret 29 mål i 12 runder (kun sensationsoprykkerne fra Hoffenheim har scoret flere), indkasseret 14.

Det har indbragt 25 point og rækkens førsteplads.

Over for står Fred Rutters Schalke 04 der fokuserer på defensiv organisation og kun har sluppet 10 mål ind. Offensiven har så også kun nettet 18 gange, men som man (også angriber Kuranyi) siger i Schalke-lejren:

"Offensive macht Spaß, doch die Defensive gewinnt Titel."

Muligvis. Men indtil videre kniber det en smule. I sidste runde tabte Schalke på eget græs 1-2 til Bayern München og er nu henvist til sjettepladsen, med 20 point.

Ifølge referaterne spillede Gelsenkirchen-klubben faktisk bedst mod Bayern, men hvis man ikke kan krydre sin ”Kompaktheit” (Schalke spiller typisk med tre defensive midtbanefolk) med kynisme og effektivitet (og point), så er der langt til en titel.

Stokes monster-indkast

I England er weekendens fokus mere spredt.

Der er en topkamp, mellem Arsenal (nr 3) og Aston Villa (nr 5), men efter to nederlag i træk til Martin Laursen og co., ligner Birmingham-klubben en mindre trussel end ellers. Hvorimod Arsenal efter et par vaklende indsatser (4-4 hjemme mod Spurs og 1-2-tab i Stoke), fik boostet selvtilliden med sidste weekends hjemmesejr over Manchester United (og med reservernes flotte pokalsejr over Wigan i midtugen).

Apropos Stoke, skal oprykkerklubben i denne weekend til Manchester og byde mesterholdet United op til dans på Old Trafford. Og sjovt nok går snakken forud for kampen ikke på om Thomas Sørensen og det øvrige Stoke-forsvar kan holde Ronaldo, Rooney & Berbatov fra livet, men om Rio Ferdinand og Vidic i Uniteds midterforsvar kan stå distancen mod Rory Delaps ”monster throw-ins”.

Midtbanemandens lange indkast (og den garderhøje angriber Ricardo Fuller) giver Stoke en masse muligheder i modstandernes straffesparksfelt.

Fra United-lejren meldes det dog (sportinglife.com) at man forventer at Rio og Vidic kan håndtere de lange indkast. Og mestrene er heller ikke nervøse for oprykkernes hårde fysiske spil – der ellers fik Arsenals Arsène Wenger til at klynke højlydt efter The Gunners´ nederlag i Stoke.

Drogba dummer sig

Klynk lød der ikke fra Didier Drogba da en tilskuer kastede en mønt efter ham under Chelseas midtuge-pokalkamp mod Burnley. Angriberen der netop havde scoret et mål, samlede simpelthen mønten op og kastede den tilbage mod tilskuerne.

En forseelse der i første omgang kun kostede ham et gult kort, men som kan udmønte sig i en karantæne: Det engelske fodboldforbund er i færd med at kigge på sagen – og kan i den forbindelse skele til hvad Jamie Carragher blev straffet med da han i 2002 begik samme brøde på Highbury. Liverpool-manden fik tre spilledage i skammekrogen.

Drogba blev provokeret, siger apologeter. Men: For det første burde han måske have tænkt sig om to gange før han jublede lige foran hjemmeholdets tilskuere. For det andet:

Godt nok er ivorianeren en fremragende skarpskytte, men chancen for at han lige præcist ramte den tilskuer der havde kastet mønten, var vist ret lille. Drogbas handling var altså ikke bare tåbelig, den var også temmelig usympatisk.

Heldigvis tabte Chelsea til Burnley. Føringen blev udlignet, og i straffesparkskonkurrencen snuppede danske Brian ”The Beast” Jensen to Chelsea-spark.

Comolli: Spurs-optur er min skyld

Og lad os så lige runde af med et vink til hvad vi skrev om Tottenham Hotspur tidligere i denne uge. Her antydede vi at i klubbens nylige optur spillede held nok en mindst lige så stor rolle som den nye træner Harry Redknapp og hans evner til at indgyde selvtillid i spillerne.

Nu viser det sig at årsagen skal findes et helt andet sted. Den afskedigede sportschef (ansvarlig for køb og salg af spillere) Damien Comolli mener nemlig at HAN skal have æren (The Sun):

"The current results are showing what I did for Tottenham.”

Fint nok Damien. Med den realitetssans skal du også nok få succes i din nye klub, kriseramte Saint-Etienne.