Chelsea og Liverpool vandt begge i weekenden, over henholdsvis Blackburn og WBA, og ligger fortsat side om side i spidsen af Premier League. De andre klubber i top-4 er Arsenal og Manchester United, og dermed er alt som det plejer at være i den eksklusive ende af engelsk fodbold. Og dog.

Rækkefølgen er ikke helt normal.

Med weekendens 2-1-nederlag til Arsenal på Emirates Stadium måtte United se The Gunners drible forbi og snuppe tredjepladsen med 23 mod 21 point, og mestrene fra Manchester har nu otte point op til førstepladsen (United har dog kun spillet 11 kampe mod de andres 12).

Fergie bitcher

Fair nok, nederlag til andre topklubber er hvad der kan ske. Det skete jo også for et par uger siden for Chelsea, endda på hjemmebane, mod Liverpool.

Noget tyder da også på at nederlaget i London ikke fik Alex Ferguson til at sparke til støvler og andet løsøre i omklædningsrummet. Efter kampen udtrykte United-manageren nemlig skuffelse over resultatet, men tilfredshed med holdets indsats.

Men samtidig kunne den temperamentsfulde skotte ikke nære sig for at bitche over kampprogrammet der har givet United svære PL-udekampe i Champions League-ugerne:

"Every game after a European tie is away from home. We´ve got the top 10 teams from last year´s league all away from home in the first half of the season.” (Sportinglife.com)

Rafael imponerer

Men måske skulle Fergie vende kritikken indad. Hans insisteren på at satse på Gary Neville som førstevalg på højreback-pladsen virker besynderlig når han samtidig råder over et kæmpetalent som Rafael Da Silva.

Unge Rafael var bedste United-mand i CL-kampen i Aalborg for en god måneds tid siden – og markerede sig også da han blev skiftet ind mod Arsenal i anden halvleg, bl.a. med et perle af et mål.

Neville er ekstremt rutineret, men det er bare ikke nok når talentet ikke er større. Han er notorisk ikke meget bevendt offensivt, og mod Arsenal viste han også defensive svaghedstegn (var bl.a. involveret i Nasris første mål – ved at give ham for meget tid og plads).

We did it for the boss

I det andet omklædningrum på Emirates Stadium var der forståelig jubel blandt Arsenals spillere efter sejren over United. Jublen var ekstra stærk fordi manager Arsène Wenger har været udsat for heftig kritik i den seneste tid – pga pointtab mod Tottenham, Stoke og Fenerbahce.

En urimelig kritik, ifølge midtbaneprofilen Cesc Fabregas. Efter sejren over United sagde han:

"We did it for the boss because he has believed in us. We owe him a lot and we have to show that on the pitch. Sometimes we lose and everyone says we are not good. Then we play the same way against United and everyone says we are good…”

Tottenhams heldige optur

Sådan kan det gå. Det går op og ned i fodbold, og det er ikke altid at resultaterne hænger sammen med godt/dårligt spil. Se fx Arsenals naboer fra Nordlondon, Tottenham Hotspur.

Spurs havde fået en elendig sæsonstart – den værste i årtier. Så fyrede man manager Juande Ramos og hyrede Harry Redknapp. Og siden har holdet ikke tabt; senest blev det 2-1 ude over Manchester City.

Skyldes de bedre resultater at Redknapp på magisk vis pludselig har fået det talentfulde hold til at spille godt? Nej.

Tottenham spiller stadig som en pose nødder. Nul selvtillid på midtbanen, kæmpehuller i forsvaret og en målmand der bare bliver ved med at droppe fælt.

De gode resultater? 2-0 over Bolton, 4-4 mod Arsenal, 2-1 over Liverpool og 2-1 over City (foruden en sejr i UEFA Cuppen). Imponerende. Men mod Arsenal og Liverpool var Spurs i perioder spillet helt i bund (og måtte love for modstandernes skødesløshed). Og man havde næppe vundet over Bolton og City uden en mand i overtal.

Som en kniv i varmt smør

Især weekendens kamp i Manchester var foruroligende. City-kontraerne, anført af Wright-Phillips og Robinho, skar sig igennem Spurs-forsvaret som en kniv i varmt smør.

Nu blev det så ikke til en sikker hjemmesejr, men det skyldes at Fernandes indkasserede to tåbelige advarsler og blev udvist allerede i 26. minut, og at forsvarskrumtap Dunne begik en grov brøler ved Tottenhams første mål.

Tottenham er nu væk fra sidstepladsen, men problemerne er langt fra løst. Et godt råd til Harry Redknapp: Læn dig ikke tilbage endnu.