At man ikke blot skal stole blindt på de klubber som normalt går under betegnelsen "storhold", og at disse ofte uden vægtige grunde gøres til notoriske favoritter, var den forgangne weekend et fremragende eksempel på.

Stribe på stribe faldt de, og mange gamblere har sikkert bandet "favoritterne" langt væk over at de var medvirkende til at "den sikre kamp" i en double eller en trippel var lige præcis dén kamp der fik hele læsset til at vælte...

Vi tager dem lige fra en ende:

I Italien fik mesterskabskandidaterne fra AC Milan kun 1-1 hjemme mod nedrykningstruede Brescia. Hjemmesejren til Milan kunne bredt set over hele markedet spilles til omkring beskedne 1,20, men Brescia ville det altså anderledes, og for dem der havde luret X´et, var der helt op til odds 5,50 at score.

I Premier League mistede Manchester United, som inden kampen kunne spilles til omkring odds 1,45 på den forventede sejr ude over Norwich, et vigtigt skridt i kampen om 2. pladsen i ligaen da de floppede godt og grundigt ved at tabe 0-2 ude mod dumpekandidaterne. Det kunne man score pæne odds 9,50 på hos bl.a. Expekt*. Samtidig oplevede Chelsea et af de ret sjældne point-tab hjemme på Stamford Bridge da de kun fik 1-1 mod Birmingham. Chelsea-sejren kunne spilles til odds omkring 1,30, mens den uafgjorte altså indbragte op til odds 5,50.

Champions League kandidaterne fra Betis Sevilla og Valencia tabte i den spanske Primera Liga begge et stort skridt i kampen om de eftertragtede placeringer da de begge måtte nøjes med 2-2 hjemme mod noget svagere modstandere fra Levante (nr. 15) og Malaga (nr. 14). Begge hjemmesejre kunne før kampen fås til omkring odds 1,45 - det rigtige uafgjorte resultat i begge kampene gav i begge tilfælde pæne odds 4,00 tilbage.

I Tyrkiet tabte Galatasaray hjemme til Trabzonspor, som godt nok ligger lige bag Galatasaray i ligaen som nr. 3. Ikke desto mindre er Galatasaray (trods et par skidte sæsoner) stadig en af de notoriske favoritter hos bookmakerne, hvorfor udesejren gav flotte odds 5,70 tilbage til dem der havde luret den.

Den norske sæson-åbner bibragte også en af de mere artige overraskelser. Et ellers oplagt odds 1,20 gik i vasken da Rosenborg hjemme på Lerkendal måtte tage til takke med uafgjort mod nyoprykkerne fra Aalesund - trods bagud 1-2 lykkedes det de forsvarende mestre at udligne i allersidste øjeblik og skrabe en 2-2´er hjem, og dermed lande på X´et til ganske velbetalte odds 6,50. Og havde man luret den noget overraskende X/2 i halvleg/fuldtid kombinationen, var der odds 21 at hente.

Læresætningen af den forgangne weekends mange mandefald blandt de notoriske favoritter må altså være at man skal være yderst påpasselig med pr. automatik at sætte sine spareskillinger på de "store" hold. Ofte er det odds man kan få på de "forventede" sejre til dem næsten altid for lave, og - som vi altså har set i weekenden - det ER ikke altid de løber af med sejren...