Sponsoreret indhold fra Danske Spil

Semifinaleserierne er i gang i Metal Ligaen, og landets bedste ishockeyspillere strøer valgmulighederne på Oddset ud på i dag og i morgen, idet Aalborg-SønderjyskE spiller 2. semifinale i aften, mens Frederikshavn-Herning gør det i morgen. Jeg lader mig ikke narre af store sejre til finalefavoritterne, de højest seedede SønderjyskE og Herning, i kamp 1, om end det var voldsomt store sejre, de fik hevet i land. 7-2 til SønderjyskE og 6-2 til Herning. Men slutspil er slutspil, og der står altså kun 1-0 i begge serier, og hjemmebane for de to nordjyske hold er noget helt andet. Jeg tror begge kommer til at vinde minimum én kamp i semierne, og det er primært hjemme de skal gøre det og spille sig i stilling til, måske at kunne vinde serien med en enkelt udesejr.
Aalborg Pirates-SønderjyskE 1 odds 2,80
7-2 var ciffermæssigt en voldsom start på serien i kamp 1 i tirsdags, og det kan selvfølgelig undre, at Aalborg ikke var mere klar. Nogle vil selvfølgelig sige, at de måske ikke er bedre, efter at de også haltede i kvartfinaleserien mod Rødovre, som de først vandt i kamp 7. Jeg tror ikke de kan vinde serien, men jeg tror de vinder mindst en enkelt kamp, og i aften er et godt sted at starte. Der er ikke fem måls forskel på de to hold, men Aalborg har ikke samme bredde som modstanderen, og så er de alt for udisciplinerede, hvilket jeg efterhånden kan copy paste herinde, så det må være trættende. Jeg var efter Aalborg-stjernen Alex Leavitt i kvartfinalerne, hvor han tog hele syv udvisninger i serien mod Rødovre. De bedste skal være de bedste, når man behøver dem, og de skal holde sig fra straffeboksen. Der gik lige præcis 16 sekunder af semifinalen i tirsdags, før Leavitt tog sin 8. udvisning. Det er muligt, at man kan forklare nogle af dem med klichéen ”t ynd udvisning”. Det er lige meget og pointen er, at en spiller som Leavitt ikke må sidde ude 1-3 gange i flere kampe i hver serie, hvis Aalborg skal have en chance. Efter profilen Derlagos skade, og Leavitts generelle formnedgang, så er vi atter i gang med et Aalborg-slutspil med Kasper Degn som enmandshær, og der vil nordjyderne komme til kort i det lange løb. Det skal de have løst, og hvis de kommer hårdt med tre kæder, så vil jeg slet ikke afvise, at de kan ryste Alfie Michaud i SønderjyskE’s mål, for han har været til at tale med i år. Aalborg kan i øvrigt godt vinde den duel i aften, hvis keeper Åkerlund spiller op til sit bedste, og derfor er odds 2,80 en chance værd.
Hver enkelt slutspilskamp starter i sagens natur fra 0-0, og alt kan ske på aftenen. Jeg tror stadig vi vil se et par af de sønderjyske udfald, som vi så i grundspillet, og husk også, at Esbjerg pressede dem overraskende meget i kvartfinalerne
Hvidovre Fighters-Gentofte Stars 2 odds 1,85
For første gang er en 1. divisionskamp i Danmark på oddsetkuponen, når finaleserien i 1. division i aften åbnes i Hvidovre, før der lørdag og søndag spilles i Gentofte. Der spilles bedst-af-5. Det sjove ved denne finale er, at det er to klubbers førstehold, der mødes. Ligaklubbernes andethold spiller også med i 1. division, men topprioriteten i Herning og Vojens er selvfølgelig at vinde Metal Ligaens mesterskab, men 1. division er en glimrende udviklingsliga, hvor der spilles rigtig fin hockey. Og i klubber som Hvidovre og Gentofte med et set up og en opbakning, som ikke er langt fra bunden af Metal Ligaen.
Gentofte vandt grundspillet i 1. division suverænt, og er også ganske store favoritter her. Odds 1,85 er på den måde attraktivt, men selv om jeg anbefaler det, så skulle det heller ikke meget mere ned, før jeg ville anbefale Hvidovre-sejr. Jeg tror 1,85 ret præcist kombinerer Gentoftes favoritværdighed med den uvurderlige faktor, at Hvidovres hidtidige slutspilsrun har givet aftenens hjemmehold ganske meget selvtillid, hvilket jeg i hvert fald anerkender og ser, som en vigtig faktor.
Jeg vælger Gentofte, fordi de bør tage serien i max. fire kampe, og de vil være meget klar i aften.
Jimmy Bøjgaard