I aften er det årets sidste Hockey Night på TV2 Zulu, hvor der afsluttes med et københavnsk lokalbrag: Rungsted Ishockey - Unibet* Stars Gentofte. Læs om kampen og se eksperttippet.

Så er det blevet tid til årets sidste Hockey Night på TV2 ZULU, når klassens nyeste dreng, Unibet* Stars Gentofte, gæster Rungsted Ishockey i Whiskybæltet. Det må formodes at blive et drabeligt opgør, da der står vigtige point på spil i bunden af tabellen, samtidig med at det er en lokaldyst. Rungsted kan tage et godt skridt væk fra 9.-pladsen med en sejr, mens Stars skal have point, hvis de skal holde sig med i kampen om slutspillet.

Kampen i aften

Rungsted har et stærkere og bredere hold på trods af, at man mangler et par spillere. Stars mangler en enkelt back grundet U20 VM, og han har spillet godt, så det er en svækkelse af holdet.

Rungsted Ishockey vinder med min. 2 mål til odds 1,95 hos Unibet*.

Rungsted er på papiret et stærkere hold, og man har en større bredde end Stars. Tidligere på sæsonen sejrede Rungsted også med 2 mål på hjemmebane over Stars. Stars er svækket af en mangel defensivt, og er det hold, der lukker flest mål ind i snit pr. kamp. Læs tippet her.

BetXperts ishockey-ekspert Mike Larsen har et overskud på 16,21 units og en tilbagebetaling på 126% for de 62 kampe han er kommet med analyser på i denne nye sæson, der startede i slutningen af september. Samlet ligger Mike med en TBP på 114% efter 761 ishockeytips i sin karriere på BetXpert.

Fokuspunkter for Rungsted

For at Rungsted skal få succes med at besejre Stars i denne kamp, så skal de have fokus på følgende punkter.

1. Defensiven på plads

Hvis man skal vinde kampen, så skal Zane spille en god kamp i målet som han gjorde i den seneste kamp, hvor han lukkede Rødovre helt ude af kampen. Stars stiller med et par danskere i målet til kampen, og de har vist, at de sagtens kan spille en god kamp.

Udover Kalemba skal spille en god kamp, så skal backerne foran ham også arbejde godt for hinanden, men under Per Holten-Møllers ledelse, så skulle det ikke være noget problem, da han spiller udfra en god defensiv, der ikke skal lukke mange mål ind. Bredden er ikke den bedste i Rungsted, hvor man trækker store veksler på Phil Paquet, Joel Johansson samt Joakim Holten-Møller, der er de erfarne i truppen defensivt.

2. Lukke ned for Stars' finner

Stars' offensive kort består af et par målfarlige finner, Toumas Muhonen og Ossi Saarinen. Muhonen har lavet 20 point (10 mål + 10 assists) i 19 kampe, mens Saarinen er på 21 point (10+11) i bare 16 kampe denne sæson. Dertil kommer danske Mads Linke, der har nydt godt af samarbejdet med dem. Han har lavet 12 point (5+7) i 18 kampe. Saarinen og Muhonen har stået for 20 af Stars' 41 mål denne sæson - eller sagt på en anden måde 48,78% af deres mål.

3. Have respekt

Det skal forståes på den måde, at man skal have respekt for Stars. Man skal ikke undervurdere dem, for så kan de blive meget farlige, hvilket de beviste i seneste kamp, hvor Bulldogs Odense måtte indkassere et noget overraskende nederlag i Gentofte.

Man skal ikke forvente, at man bare henter sejren ved at køre på halv kraft, hvilket Odense indså i seneste kamp, men det så Aalborg Pirates også i hjemmekampen mod Stars. Aalborg havde vundet første periode med 5-0, men de sidste 2 perioder blev tabt med 0-1, så man fik en advarsel om, at man skal spille sig fuldt ud i hele kampen.

Fokuspunkter for Stars

Hvis Stars skal have en chance i kampen, så skal der være et par punkter, der sandsynligvis skal gå i opfyldelse. Hvis ikke, kan det blive svært for Stars.

1. Defensiven skal holde tæt

Kigger man på statistikken, så lyver den sjældent. Man har lukket 4 mål ind pr. kamp i gennemsnit i denne sæson. Men man har også satset med næsten en trup, der var klar til 1. division, da man meldte ud, at man ville være med i ligaen.

Skal man drille Rungsted i denne kamp, så skal man holde tæt i de bagerste rækker, og man skal være klar til kampstart, da man er det hold i ligaen, der har klaret sig dårligst i 1. periode i denne sæson. Det er noget, der skal rettes op på, da man ikke får mange point ud af, at man allerede efter 1. periode er nede med 2-3 mål.

2. Andre spillere skal producere

På holdet har man 2 stærke finnere, Toumas Muhonen og Ossi Saarinen, og hvis modstanderen ikke lige er opmærksomme på dem, så er de ganske farlige foran mål. Dog kunne man godt bruge produktion fra andre spillere end de to. Deres kædekammerat, Mads Linke, har produceret 12 point i løbet af sæsonen, hvilket er ganske hæderligt.

Man har forsøgt at splitte de 2 af, og det er der, hvor de er farligst, for så er der pludselig 2 kæder, som modstanderen skal holde øje med.

Anders Førster, Kyle Essery og Cody Crichton er alle spillere, som man havde forventet mere af pointmæssigt i denne sæson for holdet. 

3. Udnytte powerplays

Rungsted er et af de dårligste hold i Metal Ligaen til at holde modstanderen fra at score, når de er i overtal. Faktisk har man kun haft succes i 76% af gangene i løbet af sæsonen. En statistik, som Aalborg fører med 84,4%, og SønderjyskE ligger sidst med 73,3%


Dertil kommer det, at Rungsted tager nogle udvisninger i løbet af kampen, og det skal man udnytte maksimalt i kampen, ellers bliver det svært.

Stars ligger dog heller ikke med en høj udnyttelsesprocent, når det kommer til powerplay, da man ligger i nummer 8 i udnyttelsesprocent på bare 17,3% - en statistik som Herning fører med 28,2%