Se highlights fra tirsdagens chat med Mike Larsen. Læs blandt andet hockeyekspertens syn på dansk ishockey, og hvad han særligt kigger på i jagten på værdi.
 
Det var en oplagt Mike Larsen, der tirsdag aften svarede på BetXpert-brugernes mange spørgsmål. I fem kvarter delte hockeypunteren ud af sin viden om ishockey og betting.
 
Han gav blandt andet et bud på, hvad bookmakerne overser i deres oddsætning på dansk ishockey. Han fortalte, hvorfor han ikke kan stå på skøjter, men alligevel elsker sporten. Og så gav han sit bud på den bedste danske hockeyspiller lige nu.

Vi bringer herunder highlights fra chatten - og har for overskuelighedens skyld redigeret og skrevet nogle af svarene sammen.

Vi siger mange tak til Mike Larsen for at stille op. Vi er snart tilbage med flere live-sessions. Følg med på BetXpert, hvor det bliver annonceret.

 

Værdi i formsvage hold

Nu har jeg flere gange i denne sæson set, at du har haft tips med høje odds ude, som derefter også er gået hjem. Hvordan udvælger du dem?
Mike Larsen: Jeg ser holdene igennem for skader og kigger på, om de har været uheldige, hvor de evt. har spillet en god kamp, men tabt alligevel. Bookmakerne kigger en del til statistik, og jeg kigger også på det, men der kan ligge meget mere i statistikken.
 
Som hvad?
Mike Larsen: F.eks: Et hold har tabt 5 kampe i træk, og skal spille mod et hold, der har vundet 5 kampe i træk. Så vil bookmakerne sætte et lavere odds på det formstærke hold. Men det tabende hold kan sagtens have spillet gode kampe, hvor det har været små marginaler, der har været afgørende, hvor det formstærke hold sagtens kan have spillet nogle dårlige kampe. Det tager bookmakerne ikke så meget højde for i deres algoritmer for oddsene.
 
Hvordan har du båret dig afsted med at have så megen succes på dansk ishockey gennem mange år?
Mike Larsen: Ved at være foran bookmakerne omkring info fra klubberne. Vide, hvilke spillere, der er ude selvom det ikke er kendt stof. Hårdt arbejde bestemt, men ligaen er ikke så stor, så ikke så mange hold at holde styr på.
 
Hvis der kom en Kasi-Jesper type og smed en bunke penge til at oprette et nyt storhold som AG Hockey København, ville de så dominere i samme stil som vi så med håndbolden?
Mike Larsen: Det tror jeg ikke, for der skal mere end penge til at dominere dansk ishockey. Det kræver et hold, der også kan sammen udenfor isen. Et godt billede på det er Frederikshavn de seneste sæsoner. De har haft musklerne - pengene - til det, men er kun endt med bronze alle 3 sæsoner. AaB forsøgte også det for små 10 år siden, og endte kun med sølvmedaljer.
 
Mike Larsen: En klub som Herning har kulturen omkring førsteholdet og tager egne unge talenter ind på holdet i en tidlig alder, når de er klar. Udenlandske spillere spiller som regel for deres løncheck, mens de unge spillere kæmper for klubben. Herning har denne sæson ikke haft det største budget i ligaen, og alligevel står de i finalen igen denne sæson. 
 

Største betting-svaghed

Vil du fortælle lidt om dit ishockey-netværk?
Mike Larsen: Jeg kender lidt folk rundt om i klubberne, som jeg snakker med. Det er f.eks. omkring skader og lign. op til kampene, og jeg har det sådan, at jeg ikke nævner, hvor jeg har informationer fra. Hvis jeg ikke kan holde de informationer for mig selv, så kan jeg ikke komme tilbage for at få nye informationer.
 
Hvor har du fået din interesse for ishockey fra?
Mike Larsen: Min interesse for hockey kan jeg takke en folkeskolekammerat for. Han gik på handelsskole med et par af Aalborg-spillerne fra dengang, og så var jeg med til en showkamp. Det var tilbage i 1997/98 sæsonen eller noget i den stil.
 
Hvad sker i dit liv, når ishockeysæsonen slutter? Der er jo en del måneder, hvor der ikke sker så meget
Mike Larsen: Puha, der sker ikke så meget.. Ej, der kommer også et VM, og så er der Stanley Cup, der følges, så meget, som jeg kan komme til. Så er vi midt i juni måned ca. og så kommer første træningskampe midt i august. Men der er nogle abstinenser, der skal styres, når man ikke kan komme ud til kamp og se det live i hallen.
 
Hvad er din største svaghed i din betting?
Mike Larsen: Det er nok, at jeg gerne vil finde værdi i alle kampene, selvom jeg egentlig godt ved, at det ikke er muligt. Der vil være kampe, der ikke er værdi i. 
 
Er det blevet sværere at slå bookmakerne de sidste par år?
Mike Larsen: Det er blevet sværere, for bookmakerne er blevet bedre og mere opmærksomme på, hvad der rører sig i klubberne, og på diverse bettingsider som BetXpert. De kommer også med odds senere, end de plejer at gøre.
 
Hvorfor har du aldrig kastet dig bettingmæssigt over NHL?
Mike Larsen: Tiden gør det næsten umuligt. Med et fuldstidsarbejde og så at de spiller om natten dansk tid, gør at jeg ikke kommer til at se så mange kampe til, at jeg føler mig inde i ligaen.
 
Kan Aalborg Pirates - realistisk set - nogensinde blive mestre, som tingene ser ud nu, Mike?
Mike Larsen: Som det ser ud nu, så var det nok for 10 års tid siden, hvor AaB var inde over ishockey, at man skulle have vundet det. Det kræver noget tålmodighed fra ledelsen at blive ved at køre i den retning, som man er igang med, så kan man måske blive en faktor i dansk ishockey og måske have nogle sæsoner, hvor man stikker hovedet frem - lidt i stil med AaB fodbold.
 

Danmarks bedste spillere

Mikkel Bødker, Frans Nielsen og Nikolaj Ehlers. Hvem er Danmarks pt bedste ishockeyspiller, Mike?
Mike Larsen: Svært at sige, men jeg ville nok vælge Frans. Han har en del erfaring, han spiller mod de bedste og er nok en af de mest undervurderede spillere i NHL. Ehlers er spændende med sin fart og muligheder for at gøre ting, som man ikke forventer.
 
Hvordan ser du Danmarks muligheder til VM? Er der nogen fra Metal Ligaen som kan være et frisk pust?  Og hvad med spillere som Phillip Larsen, Hardt, Mads C., Regin, Jesper B., Mathias From, Ehlers?
Mike Larsen: Der kommer nogle spillere med fra Metal Ligaen. Daniel Nielsen (Herning) og Nicholas B. Jensen (Esbjerg) sammen med målmand Simon Nielsen tilslutter sig nok holdet.  Phillip Larsen er tvivlsom til at komme til VM. Hardt kommer ikke med på holdet af personlige årsager (familieforøgelse), Regin er skadet.
 
Hvem vinder VM, Mike?
Mike Larsen: Det er svært at sige allerede nu, hvor trupperne ikke er kendt. Canada har dog nævnt 18 spillere allerede nu, og det ser ud til at blive et spændende hold, de kommer med.
 
Jeg synes From er vanvittig god! har kun set ham til U20 vm, Hvad så med Niklas J. og True? og ville de være vigtige for Danmark, og glemmer helt de 2 Eller-brødre, men også fordi jeg synes lars har skuffet helt vildt.
Mike Larsen: Jeg har ikke lige fulgt True i denne sæson, men Niklas Jensen kunne også komme med til VM (dog har jeg ikke tjekket op på, om AHL holder er på vej i slutspillet). From kunne sagtens ende i NHL, som jeg ser det. Han var rigtig god under landskampen mod Letland i Aalborg.
 
Er Wayne Gretzky den største ishockeyspiller nogensinde?
Mike Larsen: Han er en af de største, men det kommer også an på, hvad man måler efter. Men Wayne og Mario i hvert fald højt på listen, men det er også spillere, som man hører meget om.
 

Kan ikke selv stå på skøjter

Forekommer match-fixing i dansk ishockey?
Mike Larsen: Der har været det ene tilfælde for et par år siden med Esbjerg, og de klarede den situation til UG. Spillere, trænere, ledere og folk i administrationen må ikke spille på egne kampe eller kampe i ligaen. Om der er nogen, der gør det, skal jeg lade være usagt. Da sagen blev kendt fyrede de tre spillere, og en mulig medalje blev smidt væk.
 
Har danmark virkelig faciliteterne til et hockey vm? (Danmark skal afholde A-VM i 2018, red.) Vi har aldrig gjort noget specielt væsen af os i VM og vi har da ikke så mange store hockey haller til et vm?
Mike Larsen: Det er en flot cadeau til Danmark og talentplejen, at det kommer til Danmark. Man skal have én hal til min. 8.000 samt én hal til min. 10.000 for at holde det. Boxen i Herning bliver omdannet til ishockeyhal, og der er en ny multihal i Ørestaden, der snart står klar.
 
Kan du forresten selv stå på skøjter?
Mike Larsen: Haha. Det kan jeg ikke. Det vil være et komisk syn, da jeg nok rammer med hovedet først, inden anden skøjte rammer.