Håndbold-VM for kvinder går i gang denne søndag. Turneringen der afvikles i Frankrig (frem til d. 16. december), er for første gang i mange år uden dansk deltagelse, da Danmark ikke formåede at besejre Ukraine over 2 kvalifikationskampe.

Sorgen over dét betyder dog ikke at vi skal afholde os fra at se noget håndbold - og spille på det.

Tip kan ses på vores håndboldside: http://www.betxpert.com/ekspert/hb/#63515

Turneringsformen er ændret lidt i år, da de 24 hold nu spiller i 6 grupper af 4 hold, hvor de 2 bedste fra hver gruppe går videre. De 2 hold der går videre tager point med fra det indbyrdes opgør, mens kampene mod de 2 dårligste hold i gruppen ikke tæller med.

Tidligere var holdene inddelt i grupper af 6 hold, hvor de 3 bedste gik videre. Som tidligere er der et mellemgruppespil med 2 grupper af 6 hold. Efter mellemgruppespillet spilles der kvart-, semi og til sidst finale. Tidligere gik man direkte til semifinalerne. Det betyder, at det vindende hold ender med at have spillet hele 10 kampe mod tidligere 8 kampe.

Grupperne
De indledende grupper har på forhånd en del favoritter, som med pæn sandsynlighed går videre. Dog er det lidt mere å bent i gruppe F, hvor Tyskland, Syd Korea og Ukraine skal slås om de 2 pladser i mellemrunden. I gruppe C bliver det nok en kamp mellem Østrig og Angola, om at følge med Norge til mellemrunden. Men ud over de 2 grupper, så er det stort set givet, hvilket hold der går videre.

Mit bud på de 2 mellemrunde grupper er følgende:

Mellemgruppe 1:
Kroatien
Frankrig
Rusland
Brasilien
Norge
Østrig/Angola

Mellemgruppe 2:
Rumænien
Polen
Ungarn
Spanien
Tyskland
Ukraine/Syd Korea

Favoritter

Jeg ser Norge og Rusland som de 2 store favoritter til VM titlen. Det var også de 2 hold der mødtes i EM-finalen for et år siden, hvor Norge trak det længste strå og blev europamester. Udover de 2 er der en række outsidere i form af Frankrig, Ungarn, Rumænien - og måske Tyskland kan blande sig.