Håndbold-VM for mænd spilles i Spanien 11.-27. januar. Læs optaktsartiklen der gennemgår de 24 deltagerlande...

Blandt deltagerne er Ulrik Wilbeks danske Europamestre der har en sølvmedalje (bedste VM-placering for et dansk A-herrelandshold siden 1967) fra VM i 2011 at forsvare/forbedre. Med er også titelholder Frankrig der igen er blandt bookmakernes topfavoritter, men overgås af slutrundens værtsland Spanien. Kroatien er nr 3, Danmark nr 4 (se odds-oversigten).

Men dette er VM, ikke EM (der regnes som en sværere turnering at vinde), så med er også hold som Qatar, Saudi Arabien, Chile og Australien. Prügelknaben, at dømme efter oddsene. Danmark er i gruppe med to af disse håndboldmæssige lilleputter: Qatar og Chile. Men puljen indeholder også mere kendte (og bedre) hold: Island, Rusland og Makedonien.

Herunder følger en gennemgang af de fire grupper og de i alt 24 hold (i skrivende stund er vi kun klar med 11 lande, men resten er på vej).

Eksperttips

Op til og under slutrunden vil BetXperts håndboldeksperter levere analyser og spilforslag:

Kenneth Bech

Roman Empire

Patrick, hbold.dk

Mads, hbold.dk

Jonas, hbold.dk

GRUPPE A

Argentina

Brasilien

Frankrig

Montenegro

Tunesien

Tyskland

Argentina

Chancer:

Argentina er en forholdsvis ukendt håndboldnation, men ved seneste VM i 2011 i Sverige markerede de sig og kom i mellemrunden, hvor de mødte blandt andet Danmark.

Det vidner om at Argentina ikke er helt håbløse og, spillerne de havde med til den slutrunde var ikke ret gamle dengang, så de har formentlig forbedret sig yderligere.

En plads i ottendedelsfinalen ved dette VM må være målet for Argentina, der dog nok kommer til at kæmpe hårdt med Montenegro og Tunesien om at komme videre. Dagsformen bliver formentlig afgørende her.

Fravær:

Den sydamerikanske nation skulle ikke mangle nævneværdige spillere.

Profiler:

Federico Pizarro - den elegante højre fløj slog sit navn fast ved seneste VM og var straffekastskytten for Argentina ved den lejlighed.

Diego Simonet - bagspilleren, der til dagligt spiller i franske Ivry, skal stå for opsætningen af det argentinske angrebsspil.

Sebastián Simonet - hvad der står om hans bror, Diego, skal også nævnes om Sebastián. De to brødre er de største profiler i den argentinske bagkæde.

Hold øje med:

Matias Schulz - den argentinske keeper har et højt topniveau, men hans stabilitet er ikke ret stor. Finder han en stabilitet i sit spil kan han være den afgørende faktor, der bringer Argentina kommer i ottendedelsfinalen.

Brasilien

Chancer:

Brasiliens herrelandshold står noget i kontrast til kvindeholdet, som har oplevet en stor fremgang. Det er ikke tilfældet på herresiden endnu, men der er dog fremgang at spore.

Selvom brasilianerne er havnet i en forholdsvis svag pulje med Tyskland, Argentina, Frankrig, Montenegro og Tunesien, så spås sambadrengene meget små chancer for at gå videre, da nationer som Tunesien, Montenegro og Argentina er af sådan en kaliber, at de bør vinde over Brasilien, mens Tyskland og Frankrig sandsynligvis med lethed vil vinde over brasserne.

Men brasilianerne bliver en erfaring rigere og får bygget videre på fundamentet frem mod OL på hjemmebane i 2016.

Fravær:

Ingen nævneværdige spillere, ifølge mine oplysninger.

Profiler:

Felipe Ribeiro - den stærke fløjspiller er en af nøglespillerne, hvis Brasilien skal overraske.

Hold øje med:

Gustavo Cardoso - bagspilleren er en spiller man bør holde øje med. Han kommer formentlig til at score en del af Brasiliens mål.

Frankrig

Chancer:

De forsvarende mestre er som altid blandt guldfavoritterne. De er kommet i en let pulje og bør stryge videre som nummer 1. De har siddet på VM-tronen siden 2009 og vandt også EM i 2010, men led et alvorligt knæk ved EM i 2012, for et år siden, hvor de faldt helt igennem. De genfandt dog lynhurtigt niveauet og forsvarede deres OL-titel sidste sommer.

Fravær:

De må undvære stregspiller Bertrand Gille, men stiller ellers med hele artilleriet. Et stjernebesat mandskab med et hav af profiler.

Profiler:

Nikola Karabatic – Verdens mest komplette håndbold spiller i min bog. Havde et formdyk i forbindelse med matchfixing-sagen i Frankrig, men har gradvist lagt på den seneste tid og nærmer sig niveau igen.

Thierry Omeyer – en fantastisk målmand. Har en helt formidabel evne til at steppe up i sit game, når behovet er der.

Didier Dinart – Vigtig krumtap i forsvaret.

Montenegro

Chancer:

Montenegrinerne er nye i slutrunde-sammenhæng, men har alligevel formået at vise sig frem ved bl.a. at maltraktere Tyskland i kvalifikationen til EM. De viste ikke synderligt højt niveau ved den nyligt afholdte opvarmningsturnering i Danmark, men man skal huske at balkanlande sjældent spiller sig ud i træningskampe. Målet for dette mandskab bør være at komme videre fra puljen. En kvartfinale kan dog godt vise sig realistisk alt efter hvor godt de klarer sig i gruppespillet.

Fravær:

Ingen nævneværdige, ifølge mine oplysninger.

Profiler:

Fahrudin Melic – har sin daglige gang i Gorenje Velenje, hvor han har høvlet kasser ind i Champions League. 44 mål i 6 kampe taler sit tydelige sprog.

Drasko Mrvaljevic – har gjort erfaringer med Bundesligaen, men befinder sig pt. i østrigsk håndbold. Han skal være medvirkende til at få angrebsspillet til at flyde.

Hold øje med:

Zoran Roganovic – har spillet i den svenske Eliteserie I flere sæsoner, hvor han har haft en fremtrædende rolle hos sine klubhold. Har et knastørt hug fra distancen.

Vasko Sevaljevic – har gjort det fortrinligt i sin klub Minsk.

Tunesien

Chancer:

Deres mål må være at kvalificere sig til 1/8 finalerne, men det bliver næppe let for dette tunesiske mandskab, som er i i gang med et mindre generationsskifte og må klare sig uden 3 profiler, som sagde farvel til landsholdshåndbold efter OL sidste sommer. Det drejer sig om playmaker Heykel Megannem. Fløjen Anour Ayed og forsvarskrumtap Wissem Hmam. Alle markante skikkelser på dette mandskab.

Det er dog en pulje, hvor kun Frankrig ligner et sikkert hold i 1/8 finalen, hvorfor der bør være hård kamp om de sidste 3 pladser mellem Montenegro, Brasilien, Argentina, Tyskland og Tunesien.

Fravær:

En plads holdes åben for Nantes-målmanden Maggaiz, som på nuværende tidspunkt trækker med en skade. Han er det normale førstevalg.

Profiler:

Issam Tej – Fremragende stregspiller i begge ender af banen. Tager som regel også sin andel af tominutters-udvisningerne.

Hold øje med:

Amine Bannour – spændende back.

Wael Jallouz – Ung back, som er på vej til Kiel.

Oussama Boughanmi – Fløj. Solid kontraspiller og fast straffeskytte.

Tyskland

Chancer:

Selvom tyskerne langt fra er den stormagt de tidligere har været landsholdsmæssigt, og man skal helt tilbage til VM 2007 i Tyskland for at finde seneste gode slutrunde-præstation, så har de fået alle tiders muligheder for at komme i hvert fald til ottendedelsfinalen

De er havnet i gruppe med Argentina, Brasilien, Montenegro, Tunesien og Frankrig, hvor de på papiret er favoritter mod alle holdene, med undtagelse af det stærke franske mandskab.

Dermed står Tyskland til at ende på andenpladsen og vil i givet fald i ottendedelsfinalen blive parret med nummer tre fra Danmarks pulje, hvilket formentlig bliver Rusland. I den kamp kan alt ske, men hvis tyskerne kommer videre derfra, vil de formentlig udspille deres rolle i kvartfinalen.

Derfor må konklusionen være at tyskerne skal stile efter at komme i ottendedelsfinalen og prise sig lykkelige, hvis de kommer i kvartfinalen.

Det er dog en pulje, hvor kun Frankrig ligner et sikkert hold i 1/8 finalen, hvorfor der nok vil være hård kamp om de sidste 3 pladser mellem Montenegro, Brasilien, Argentina, Tyskland og Tunesien.

Fravær:

Holger Glandorf
Lars Kaufmann
Uwe Gensheimer

Profiler:

Silvio Heinevetter - keeper der på sin gode dage er nærmest umulig at passere med sin sprællende stil.

Hold øje med:

Sven-Sören Christophersen - skal overtage rollen som førsteserver i angrebet efter Kaufmann ikke er med.
Patrick Groetzki - talentfuld højre fløj, der kan få sit helt store landsholdsgennembrud ved VM-slutrunden.


GRUPPE B

Danmark

Island

Chile

Makedonien

Qatar

Rusland

Danmark

Chancer:

Danmark er i gang med en lille form for generationsskifte, i og med at forsvarsstyrmand Kasper Nielsen ikke er med.

Det betyder der er lagt op til et mere offensivt forsvar, hvor Henrik Møllgaard skal være styrmanden, der samtidig skal sætte tryk på kontrafasen.

Selvom Danmark skal igennem en ’udviklingsslutrunde’ kan man dog godt forvente at se Danmark blandt de nationer, der skal kæmpe om guldet, men for at det kan lade sig gøre, kræver det nok at Mikkel Hansen og Niklas Landin spiller op til deres absolut bedste.

Derudover er det nok også nødvendigt, hvis Danmark skal nå langt ved VM, at Kasper Søndergaard byder godt ind på højre back, hvor han er den eneste venstrehåndede spiller.

Når det er sagt, så må det forventes Danmark kommer i semifinalen, og derfra afhænger det af dagsformen.

Fravær:

Thomas Mogensen har meldt fra til landsholdet og ved VM-slutrunden har stregkæmpen Michael V. Knudsen også taget en frivillig pause, mens Marcus Cleverly endnu ikke er kommet sig over en skade. Den erfarne forsvarsstyrmand Kasper Nielsen er heller ikke med.

Profiler:

Mikkel Hansen - Danmarks absolut største profil, en af verdens allerbedste spillere.

Niklas Landin - efterhånden har den høje keeper udviklet sig til at være e verdensklassemålmand og meget afhænger af ham.

Hold øje med:

Nikolaj Markussen - grundet Mikkel Hansens skader I løbet af sæsonen skal han ikke spille så meget, så der er lagt op til at Markussen skal spille en del, og det kan betyde VM bliver gennembrud.

Henrik Møllgaard - landsholdets nye forsvarsgeneral har haft en fremragende halvsæson i Skjern og er et meget farligt våben i både førstebølge-kontra og andenbølgen.

Island

Chancer:

Vikingerne fra Nordatlanten møder op i en svækket udgave til denne slutrunde, og det bliver spændende at se hvordan deres bagkæde tackler dette faktum. Opkomlingen Palmarsson har allerede etableret sig, men nu skal han nu i endnu højere grad tage ansvar.

De bør ikke få problemer med at komme videre fra puljen. Inden turneringsstart vil de nok være tilfredse med en kvartfinale, men man skal aldrig afskrive islændingene. Får de det til at stemme hele vejen rundt, kan de nå længere. Spørgsmålet er dog om et islandsk hold uden ret meget bredde kan få tingene til at hænge godt nok sammen.

Fravær:

De mangler Olafur Stefansson, Ingimundur Ingimundarson, Alexander Pettersson og Arnor Atlason. Det kan vise sig kostbart, når vi kommer længere hen i turneringen, og profilerne begynder at mærke til træthed. Bredden er lille på holdet til denne slutrunde.

Profiler:

Aron Palmarsson – en back i rivende udvikling. Et stærkt øje for sine holdkammerater, men det er især i afslutterens rolle vi kender ham, hans skudrepertoire er helt eminent.

Gudjun Valur Sigurdsson – en af verdens bedste fløje. Er yderst træfsikker og et vigtigt våben i kontrafasen. Kan også spille back, hvis der er behov for det.

Bjørkvin Pall Gustavsson – en fremragende målmand og helt outstanding på hans bedste dage. Ligeledes stærk igangsætter.

Hold øje med:

Thorir Olafsson – kan forvente noget nær fuldtid påhøjre fløjen og har været i en rivende udvikling gennem de seneste år.

Asger Ørn Hallgrimsson – kan forvente en del spilletid på højreback.

Chile

Chancer:

Chile rangerer som det tredjebedste sydamerikanske mandskab og må endnu en gang forventes at forlade turneringen efter gruppespillet. Det er en blanding af spillere fra den hjemlige liga, men også spillere som har fået kontrakter i udenlandske klubber, heraf flest i små af slagsen.

Det er værd at bemærke efternavnet Feuchtmann, som er en håndbold gal familie i Chile. 3 brødre - Emil, Erwin og Harald - er alle med ved denne slutrunde.

Fravær:

Deres mest rutinerede spiller, Marco Oneto, med fortid i Barcelona og nuværende Veszprem, har sagt stop på landsholdet.

Profiler:

Rodrigo Salinas – har udviklet sig en del over de sidste år. Har set stærk ud i den seneste tid. Hans skifte til spansk håndbold har båret frugt. Har været straffekastskytte i den seneste tid.

Emil Feuchtmann – er blevet topscorer for dette land ved deres seneste slutrunder. Normalt førstevalg på straffe. Tager en del ansvar offensivt.

Makedonien

Chancer:

Makedonerne var et positivt bekendtskab ved EM i Serbien sidste år, hvor de sluttede på en meget imponerende femtePlads. Det bliver spændende at se, om deres højlydte fans er friske på endnu en håndboldferie - denne gang lidt længere væk. I så fald vil der blive tryk på, på lægterne. De bør gå videre fra puljen. Jeg tror faktisk de kan komme i spil til topplaceringerne i denne pulje, selvom Danmark er favorit til at tage duksepladsen.

Fravær:

Ingen nævneværdige, ifølge mine oplysninger

Profiler:

Kiril Lazarov – den altoverskyggende stjerne. Slår sine folder i Atletico Madrid og er en notorisk målscorer. Er ligeledes fast straffekastskytte.

Borko Ristovski – vigtig målmand.

Stojanche Stoilov – eminent træfsikkerhed ved EM. Kan de finde ham på stregen, kan de ligeledes skabe ekstra plads til bagspillerne. Vigtigt omdrejningspunkt i det offensive setup.

Qatar

Chancer:

Lad det være sagt med det samme - der har ikke været meget information at finde omkring holdet fra oliestaten, der har importeret og naturaliseret hele den trup, som er udtaget til VM.

At dømme ud fra resultaterne i træningskampene lader det dog ikke til, at de importerede udlændinge er af højeste kaliber, spillet har været meget svingende.

Qatar ligner ikke et af de allersvageste hold som Australien, men så sandelig heller ikke det bedste og det må forventes, at de skal kæmpe med Chile om sidstepladsen i gruppen.

Fravær:

Ingen af betydning, ifølge de sparsomme oplysninger.

Profiler:

Hassan Mabrouk - naturaliseret egyptisk venstre back, der har en stor del af ansvaret i Qatars angrebsspil.

Hold øje med:

Sahbi Ben Aziza - playmaker, der har været på det tunesiske landshold og skal forsøge at binde Qatars spil sammen.

Rusland

Chancer:

En af de nationer, som godt kan gå hen at overraske en smule ved VM er Rusland, idet de er havnet i den nemme halvdel og formentlig skal kæmpe med Island om andenpladsen i Danmarks gruppe.

Får Rusland andenpladsen, så er vejen til en kvartfinaleplads nok banet, men så går den næppe længere for de russiske bjørne, der ikke har den bredeste trup at gøre godt med.

Når der skal skiftes ud, så er der ikke kvalitet nok, og flere af spillerne i startsyveren matcher heller ikke topnationernes, hvorfor det bliver lige ved og næsten for Rusland mange gange.

Fravær:

Ingen nævneværdige ifølge de oplysninger, som er fremme.

Profiler:

Sergei Gorbok - den stærke russiske bagspiller skal sørge for at få gang i Ruslands angrebsspil.

Konstantin Igropulo - en rigtig god højre back, som med sit skud kan gøre ondt på ethvert forsvar.

Mikhail Chipurin - er en brølstærk stregspiller, som har en vigtig rolle i både angrebet og i forsvaret.

Oleg Grams - den russiske keeper skal slå til, hvis Rusland skal nå kvartfinalen.


GRUPPE C

Hviderusland

Polen

Saudi Arabien

Serbien

Slovenien

Sydkorea

Hviderusland

Hviderusland skal man næppe forvente sig det store af til VM, selv om de har enkelte gode spillere, så er niveauet på de resterende slet ikke ret højt.

Derfor vil det være temmelig overraskende, hvis de får kæmpet sig videre fra deres gruppe.

Hvis Hviderusland skal videre, så skal de formentlig ud at levere en overraskelse mod Sydkorea, som på papiret er det hold, hviderusserne har størst chance for at overraske.

Fravær:

Hviderusland stiller op med noget nær stærkeste hold.

Profiler:

Siarhei Rutenka - har man sagt Hviderusland, har man også sagt Rutenka. Barcelona-spilleren kan vinde kampe alene for dem.

Hold øje med:

Ivan Brouka - et spændende bekendtskab under VM-slutrunden kan blive den hviderussiske venstre fløj Brouka, der til dagligt spiller i den hviderussiske storklub Dinamo Minsk.

Polen

Polen anses af flere eksperter som en slags dark horse ved VM, hvor de godt kan gå hen og drille flere af de helt store nationer og på den måde komme i semifinalen.

Det kræver dog nok først og fremmest, at de vinder deres gruppe, hvor de på papiret også er favorit, men formentlig vil blive presset en del af Slovenien.

Realistisk set skal polakkerne være tilfredse med en plads i kvartfinalen, men hvis de rammer dagen, kan de godt komme i semifinalen, hvor alt kan ske.

Fravær:

Marcin Lijewski - efter mange års tro tjeneste har han meldt fra til landsholdet

Profiler:

Slawomir Szmal - den rutinerede keeper er altafgørende for Polen, som ikke har andre kvalificerede målmænd.

Bartlomiej Jaszka - den rutinerede playmaker skal binde det polske angrebsspil sammen.

Hold øje med:

Michal Jurecki - den tårnhøje venstre back mangler at slå helt igennem på landsholdet, men med udsigten til meget spilletid, kan han måske gøre det ved VM.

Saudi-Arabien

Chancer:

Ikke mange levner Saudi-Arabien - et land uden håndboldtraditioner - en chance til VM, og det vil være en sensation af de helt store, hvis de overhovedet får point med hjem fra slutrunden.

Fravær:

Saudi-Arabien ser ud ikke ud til at mangle nogen markante spillere, ifølge de oplysninger, som er tilgængelige.

Profiler:

Hussain Almohsin - er en af de spillere, som skal trække slæbet i det saudi-arabiske angrebsspil.

Manaf Alsaeed - er Saudi-Arabiens målmand, og hvis den lille håndboldnation ikke skal tabe vildt stort, kræver det nok at han får lavet et mirakel eller to.

Serbien

Chancer:

Efter EM på hjemmebane for et år siden, hvor det blev til sølv, kom serberne ned på jorden ved De Olympiske Lege, hvor de ikke en gang kom videre fra gruppespillet.

Op til VM-slutrunden har Serbien heller ikke vist skræmmende styrke, og de var lige ved at tabe til Makedonien i en testkamp, hvor kun en fremragende slutspurt sikrede dem en sejr.

Serbiens helt store problem er at spille sammen som hold, fordi spiller for spiller har de et rigtig stærkt mandskab, men det ser ikke ud til Balkan-mandskabet kan få tingene til at gå op i en højere enhed.

Det forventes dog Serbien som minimum kommer videre fra gruppespillet ved VM, men hvad der sker derefter, afhænger meget af lodtrækningen.

Med det materiale Serbien har til rådighed vil en plads i kvartfinalen være at forvente, men det afhænger også af lodtrækningen og serbernes spillehumør.

Fravær:

Rastko Stankovic - den solide stregspiller, der var med til at vinde EM på hjemmebane, er ikke med for serberne.

Dalibor Cutura - ved EM for et år siden var rutinerede Cutura en vigtig brik, men han er ikke med for Serbien denne gang.

Profiler:

Marko Vujin - hardhitteren i det serbiske angrebsspil, som i den her sæson er skiftet til THW Kiel, er gift over for alle forsvar.

Momir Ilic - den tårnhøje venstre back er et yderst vigtigt våben i angrebet, men også i forsvaret har han en stor rolle.

Darko Stanic - rutinerede Stanic var en stor del af den serbiske EM-succes, og hvis Serbien skal langt igen kræver det nok at han finder samme niveau.

Hold øje med:

Petar Nenadic - den tidligere Team Tvis Holstebro-spiller er en af dem, der er udset til at skulle tage ansvar i angrebet, når Cutura ikke er med.

Zarko Sesum - den talentfulde back har endnu sit landsholdsgennembrud til gode, men det kan komme ved VM.

Slovenien

Chancer:

Slovenerne bør have gode muligheder for avancement fra puljen. Førstepladsen må have første prioritet for at undgå knivskarp modstand i 1/8 finalen, og det ser ikke helt urealistisk ud. Polen og Serbien ser på forhånd ud til at blive deres værste konkurrenter. Slovenerne ynder et meget hurtigt game med hurtige opgiverkast og løber kontra, så snart mulighederne byder sig.

Det er værd at bemærke at de byder ikonet Vid Katvicnik velkommen tilbage. Han virker dog noget ude af form.

Fravær:

Der er tvivl om David Spiller, som dog forventes at tilslutte sig truppen.

Profiler:

Dragan Gajic – høj træfsikkerhed fra denne fløj. Tager også straffe.

Uros Zorman – arkitekten offensivt. Scorer ikke specielt mange mål, men laver et hav af assister.

Jure Dolenec – skifter til Montpellier til sommer. En spændende back med masser af skud kraft. Solid gennembrudsspiller.

Gerard Skof – kan ramme et helt vanvittigt niveau i målet. Yderst intimiderende, når det kører for ham.

Sydkorea

Chancer:

Sydkorea har det med at ville toppe, når der er De Olympiske Lege, og da denne VM-slutrunde er år ét efter OL i London, skal man nok ikke forvente det store af asiaterne.

Sydkorea har dog chancen for at komme videre til ottendedelsfinalen - nok på yderste mandat i Gruppe C, hvor de dog kan komme til at kæmpe en hård kamp mod Hviderusland.

Under normale omstændigheder vil Sydkorea være favoritter mod dem, men det er ikke helt til at vide, hvad sydkoreanerne har at komme med, da det altid er sparsomt med information om dem.

Fravær:

Der er ikke meget information at få om det, men det lader ikke til Sydkorea har profiler skadet.

Profiler:

Eom Hyo Won - det sydkoreanske spil er bygget op omkring bagspilleren Hyo Won, der er udset til at tage meget ansvar.

Park Chan Young - den sydkoreanske keeper skal vise sit værd og slår han til, kan han være nøglen til Sydkorea kommer videre fra gruppespillet.


GRUPPE D

Algeriet

Australien

Egypten

Kroatien

Spanien

Ungarn

Algeriet

Chancer:

Nordafrikanerne gjorde en fin figur ved VM for 2 år siden, hvor deres forsvar voldte flere mandskaber problemer. De slog bl.a. Rumænien i en historisk lavtscore-kamp og var yderst tæt på at tage fusen på Serbien, hvor de dog tabte med 25-24. Deres force er det meget bevægelige offensive forsvar, hvor alle spillere er fuldt committed.

De skal formentlig kæmpe med Egypten om fjerdeladsen i puljen med Egypten.

Fravær:

Deres førstekeeper, Sladji, har været ukampdygtig sidst i forberedelserne. Jeg har ikke kunne få be- eller afkræftet om han er med, men hvis ikke, er det en markant svækkelse.

Profiler:

Messaoud Berkous – fik sit internationale gennembrud for 2 år siden. En meget spændende skytte, som er ufattelig atletisk. Finurlige skudafviklinger.

Saci Boulfif – slår sine folder i fransk håndbold. Scorer sin andel af målene og tager ligeledes en del ansvar.

Hold øje med:

Abdelkader Rahim – har udviklet sig den seneste tid og har været virkelig god i optakten. Kan blive en spændende joker på dette mandskab.

Hichem Daoud – vigtig mand defensivt sammen med Boudrali.

Australien

Chancer:

Down Under-drengene er udset som prügelknabe endnu en gang, og må forventes at blive maltrakteret i gruppespillet. Holdet består af spillere fra den (svage) australske liga og spillere fra mindre europæiske klubber. Der er endnu en gang blevet skiftet godt ud i truppen, men der er da et par ”velkendte” navne i stregen Tommy Fletcher, backen Bevan Calvert og målmand Ognjen Latinovic.

Holdet er endnu en gang med for at lære og suge til sig, og de nyder mest af alt bare at møde stjernerne fra de andre håndboldnationer. Værd at bemærke er også, at spillerne selv spæder til for at betale det australske håndboldforbunds slutunde-udgifter.

Fravær:

Ingen af betydning.

Profiler:

Bevan Calvert – spillede et fint VM for 2 år siden, hvor han blev aussie-topscorer med 29 mål. Har på det seneste været førstevalg som straffekastskytte.

Tommy Fletcher – også i spil som straffekastskytte. Holdt 52% i scoringsprocent ved sidste VM (ikke imponerende for en stregspiller).

Egypten

Chancer:

Egypterne har skiftet en del ud, og det kan ikke udelukkes at de vil svinge i deres præstationer. De har et par velkendte navne, fx keeper Nakib, som er med til sin 10. VM-slutrunde. Stjernen på holdet er Ahmed El-Ahmar, som på forunderlig vis befinder sig udenfor for Europa og frister en anonym tilværelse i Qatar. Han er den nye Zaky og lavede forleden 11 basser mod Serbien. De har en del spillere med fra det ungdomshold, som var succesfuldt ved VM i 2007 og 2009.

Deres succes-kriterium må være avancement fra gruppen, hvilket de nok kommer til at slås med Algeriet om.

Fravær:

Ingen nævneværdige, ifølge mine oplysninger

Profiler:

Ahmed El-Ehmar – manden med afslutningerne. Han får bolden, hvis de andre er rådvilde. Han er en nydelse rent skudmæssigt og vil højst sandsynligt endnu en gang blive sin nations topscorer.

Hold øje med:

Ali Zein El Abdedin – beskrives som et meget stort back talent.

Mohamed Mamdouh Hashem – fysisk stærk streg.

Kroatien

Chancer:

Kroatien spillede imponerende i det indledende gruppespil under OL, hvor de virkelig lignede et meget dynamisk hold, som spillede friskt til.

Derefter gik gassen dog gevaldigt af ballonen, men kan de finde takterne frem fra gruppespillet, er de en virkelig ubehagelig modstander, som kan slå alle. Også selv om de har mistet nogle rutinerede nøglespillere.

Under alle omstændigheder forventes det, at kroaterne som minimum kommer i semifinalen, hvorefter alt kan ske.

Fravær:

Ivano Balic - håndboldkoryfæet er ikke med til VM.

Venio Losert - den rutinerede keeper er ligesom Balic stoppet på landsholdet.

Profiler:

Domagoj Duvnjak - HSV Hamburgs playmaker skal stå for det kroatiske angrebsspil og viste skræmmende styrke under gruppespillet ved OL.

Igor Vori - den tårnhøje stregspiller har en nøglerolle i begge ender af banen.

Mirko Alilovic - en af verdens bedste målmænd, som på sine helt store dage er nærmest umulig at passere.

Hold øje med:

Manuel Strlek - den kroatiske venstre fløj er ikke et så kendt navn, men med den hurtige kroatiske spillestil kan han se frem til en del bolde at arbejde med på fløjen.

Spanien

Chancer:

En af storfavoritterne til at snuppe VM-guldet på hjemmebane.

Ved de seneste EM- og VM-slutrunder har Danmark gjort det onde ved spanierne, men de får formentlig aldrig en større mulighed for at snuppe guldet end de får ved denne slutrunde.

Spanien er dog ikke havnet i en nem gruppe, hvor de skal op mod stærke nationer som Kroatien og Ungarn, så værtsnationen skal være klar fra start.

Hvis spanierne skal langt ved VM, kræver det nok først og fremmest at de bliver nummer et i deres gruppe, idet gruppen de parres med, også har tre gode hold.

Ender Spanien som nummer et kommer de dermed til at undgå en alt for svær modstander i ottendedelsfinalen og får dermed et godt udgangspunkt før en kvartfinale, hvor de formentlig også vil være favoritter.

Hvad der sker fra semifinalen og fremefter, afhænger meget af dagsformen.

Fravær:

Cristian Ugalde - venstrefløjen er lægskadet, ifølge blandt andet HBOLD.dk's oplysninger.

Raul Enterrios - den rutinerede bagspiller er ligeledes skadet.

Profiler:

Arpad Sterbik - gode gamle Sterbik kan virkelig rulle gardinet for og er en uhyggelig keeper at stå overfor.

Julen Agiunagalde - verdens måske bedste angrebsstreg er et meget vigtigt våben i den spanske offensiv.

Ungarn

Chancer:

Det her kan blive Ungarns turnering, jeg spår deres chancer for at nå langt som værende temmelig gode. Stjernen Laszlo Nagy er udset til at lede holdet til hæder. Ungarerner vandt formentlig en del hjerter, da de efter to gange overtid mod Island ved OL-2012 triumferede i kvartfinalen (hvorefter de dog måtte nøjes med fjerdepladsen).

Spanien ligner vinderen af denne pulje, men Ungarn skal formentligt kæmpe med Kroatien om andenpladsen. EN 1/8-finalemodstander hentes fra Gruppe C som ser ret overkommelig ud, sp ungarernes chancer for at komme endnu videre, ser nydelige ud.

Fravær:

Målmandsikonet Fazekas har indstillet sin landsholdskarriere, hvorfor det må forventes at Roland Mikler tager over, selvom Peter Tatai nok giver ham kamp til stregen. Derudover mangler fløjen Tamas Ivancsik og kamphunden med det til tider lynende missil, Ferenc Ilves.

Profiler:

Laszlo Nagy – er stjernen på holdet. Tiltrækker en del opmærksomhed og tager det nødvendige ansvar, når påkrævet.

Gabor Csaszar – eminent playmaker. Fordeler boldene godt og er målfarlig. Normalt fast straffeskytte, selvom Harsaniy er et kvalificeret alternativ.

Hold øje med:

Kornel Nagy – har haft en storslået sæson i franske Dunkerque. Har ligeledes vist lovende takter på det sidste for landsholdet.

Tamas Mocsai – kan være alt fra genial til håbløs. Til tider et løst missil, og meget afhænger ofte af hans start på kampen.

Gergely Harsaniy – er udtaget som den eneste højrefløj og kan forvente rigtig meget spilletid. Normalt en træfsikker fløj.