Der er garanti for 250.000 kr. i gevinst til en enlig 13'er i Tips 13 lørdag d. 13. juli. Læs vores guide til at tippe se Tips 13-kuponen her.

Se Tips 13 hos Danske Spil her

.Vil du blive klogere på, hvad der sker på tipsfronten, og hvordan du måske kan blive den næste heldige spiller, der løber afsted med milliongevinsten, så læs med i vores guide herunder.

Her er lørdagens Tips 13-kupon

Du kan vinde 25.000 kr., hvis du bliver den enlig 13´er vinder af lørdagens Tips 13-kupon.

Bemærk at spilstop er lørdag den 12. juli kl. 14.55.

Tips 13-kuponen til lørdag d. 13. juli 2024

 

.

Der er sikkert mange, der kender den gode gamle Tips 13’er og har stået i kiosken og sat krydser på de lange tipskuponer.

Der er sket meget gennem årene med de lange tipskuponer, og i dag kan man f.eks spille Tips 13 hver dag fra mandag til søndag, og Tip 12 kan spilles fredag og lørdag.

A picture containing icon

Description automatically generated

Hvad er Tips 13?

Der er meget, som har ændret sig gennem de seneste år med Tips 13.

Men heldigvis er der stadig meget, som er det samme som før.

Den klassiske Tips 13 om lørdagen er f.eks. stadig primært forbeholdt de engelske kampe fra Premier League og Championship.

Når du vil spille Tips, skal du i første omgang gøre op med dig selv, om du vil spille enkeltrækker eller et tips-system med flere rækker.

Med enkeltrækker vælger du ét 1X2-resultat for tipskuponens kampe, mens du med tipssystemerne har mulighed for at halv- eller helgardere kampe alt efter dit valgte system.

Og her kan det godt blive lidt besværligt, da der er flere forskellige tipssystemer at vælge imellem, men vi vil gennemgå de forskellige systemer i denne guide.

Men når man laver en Tips 13’er, så er der først og fremmest nogle ord, der er gode at kende til.

Puljespil

  • Tips er et puljespil, hvor dem med flest rigtige deler puljen. Det gælder altså om at gætte overraskelserne på kuponen, da du spiller mod de andre spillere og ikke mod huset.

Halvgardering

  • For at øge dine chancer for at ramme 13 rigtige kan du benytte dig af halvgarderinger på din kupon. Halv-gardering betyder, at du kan vælge to udfald i en given kamp i stedet for ét. F.eks. hvis Manchester United spiller mod Brentford, så vælger du enten – 1X, 12 og X2, du har altså to udfald på din side, hvilket giver en større chance for, at du rammer rigtigt.

Helgardering

  • For at øge dine chancer for at ramme 13 rigtige kan du benytte dig af helgarderinger på din kupon. Helgardering betyder, at du vælger alle tre udfald på en given kamp.
  • F.eks. hvis Manchester United spiller mod Brentford, så vælger du 1X2, så du har valgt alle de udfald, der kan lade sig gøre. Det koster selvfølgelig lidt at lave en helgardering, da man ikke har ubegrænsede helgarderinger, så man skal vælge de kampe, man er meget usikre på, når man vælger at bruge en helgardering.

Præmiepulje: Op til 100.000 kroner

  • Præmiepuljen angiver det samlede minimumsbeløb som udbetales, hvis én eller flere spillere har 13 rigtige. Præmiepuljen fordeles ligeligt, såfremt flere spillere har 13 rigtige.
    Den mindst udbetalte Tips-præmie var de fire kroner, som 10'erne fik i november måned i 1950. I det meste af tiden efterfølgende har der derfor været minimumsgrænser for udbetaling.

Jackpot: 250.000 kroner eller mere

  • Samme definition som ved præmiepulje, men Jackpot-puljen er større, og betyder at Danske Spil har tilført førstepræmiepuljen ekstra penge.
    Den største 13'er-pulje blev samlet sammen i april 1989. Her ville en enlig 13'er have givet vinderen 12.677.810 kroner.

De forskellige systemer

Helt overordnet set har du mulighed for at vælge mellem reduceret system, udgangsrække system eller at benytte dig af et matematisk system.

Reducerede systemer

Et reduceret Tips-system (R-system eller U-system) giver dig muligheder for at vælge hel- og halvgarderinger til en lavere pris end de matematiske garderinger. Ved at tippe et reduceret system forøger du dine chancer for følgepræmier, når din opstillingsrække er tippet rigtigt.

Hvis vi skal bruge et eksempel på at illustrere dette, så kan vi sige R 0-8-16. I dette system har du ikke nogen helgarderinger, da 0 er det første tal i rækken. Du har så til gengæld hele otte halvgarderinger og i alt 16 rækker i et reduceret system.

Et reduceret system i Tips dækker altså ikke over alle tænkelige kombinationer af dine valgte garderinger. Altså spilles der ikke rækker nok til at dække over alle kombinationer af dine valgte tipstegn.

Har du valgt et system som det i vores eksempel ovenover, kan du, hvis du laver dine tips online, klikke på et lille ikon med et spørgsmålstegn ud for systemet. Herefter åbnes en pop-up skærm med "Tips Systemer", hvor du kan se en beskrivelse af dit valgte Tips-system. Her kan du også se et System Garanti, som viser garantien for, hvad du vinder, hvis du har x antal tegn rigtige på din tipskupon. 

Udgangsrækkesystemer

Et udgangsrækkesystem er i princippet det samme som et reduceret system - dog er det lidt mere avanceret, og man kan også kalde det en udvidet udgave af et reduceret system.

Som med et reduceret system er der ingen garanti for, at du rent faktisk vinder præmien for 13 rigtige, selvom du har 13 rigtige tegn på din Udgangsrække-tipskupon.

I et udgangsrækkesystem skal du give et såkaldt udgangstegn for hver af de garderinger, du har til rådighed. Et udgangstegn markerer det tegn, du satser mest på i din gardering. Ved at vælge et U-tegn på dine garderinger sikrer du, at dine spillede rækker har en overrepræsentation af de tegn, du tror mest på i dine garderede kampe. Det kan være en fordel, hvis du hælder mest til det eneste resultat fremfor det andet i en garderet kamp.
 
Hvis vi skal bruge et eksempel for at illustrere dette, kunne det være U 4-4-22, der giver dig fire helgarderinger og fire halvgarderinger og i alt 22 rækker i et udgangsrække system.

Matematiske systemer

Det matematiske system er måske det nemmeste tipssystem at forholde sig til, for her spiller systemet alle mulige kombinationer af dine valgte tipstegn. Det betyder dog også langt flere spillerede tipsrækker i systemet, hvilket forøger prisen for systemet betragteligt i forhold til R- og U-systemer.

Det er dog også kun, hvis du spiller matematiske systemer, at du kan være sikker på at vinde en førstepræmie, hvis alle tegn på din opstillingsrække er korrekte. Jo flere garderinger du vælger, jo dyrere bliver din kupon.

Hvis vi skal bruge et eksempel på at illustrere dette, så kan vi sige, du vælger at spille med otte halvgarderinger, så vil du ende med 256 spillede rækker.

Det betyder, at prisen for garderingerne nu er 256 kroner (1 kroner pr. spillet række), fremfor 16 kroner i det reducerede system og 15 kroner i udgangsrække systemet.  Til gengæld giver de 256 rækker også garanti for, at du har 13 rigtige, hvis du rammer 13 rigtige tegn på kuponen. Foruden én række med 13 rigtige, vil du med 13 rigtige tegn på 256 rækker i et matematisk system også vinde otte x 12 rigtige, 28 x 11 rigtige og 56 x 10 rigtige.

Vær med i weekendens milliongaranti

Med Danske Spils milliongaranti til en enlig 13'er kan du få en million kroner i gevinst, hvis du som den eneste rammer 13 rigtige på din tipskupon. Uanset hvor mange, eller få, der har spillet en given lørdag eller søndag. Dermed er man sikker på altid at blive belønnet, hvis man rammer den berømte enlige 13'er.

Dette er da også det absolutte bedste ved dette spil. Hver uge hele året rundt er der altså nogle heldige spillere, der i Danmark kan kalde sig vindere af en Tips 13’er og dermed også blive en hel rigere.

Milliongarantien findes hver lørdag og søndag, mens der er en garanti på 100.000 til enlig vinder på Tip 12 i weekenderne.

Men hvad så, hvis man ikke har forstand på sport, men gerne vil prøve en tips 13?

Ja, så kan man købe en Lyntips hos Danske Spil Tips, hvor systemet selv udfylder tilfældige tegn på tipskuponerne for dig baseret på tendenserne i de pågældende kampe.

Det vil sige, at hvis der kun er 6 procent tendens til, at Wolfsburg slår Bayern München på udebane, vil der være meget få rækker med en Wolfsburg-sejr, selv om du skulle vælge at spille f.eks. 100 rækker med Lyntips. Tendenserne fastsættes af Danske Spils eksperter, og disse kan i øvrigt altid ses ved at klikke på "tendens" nederst under selve tipskuponen, inden man vælger sine tegn.

På den måde kan man læse sig op af eksperternes tendenser til at vælge sine egne tegn.

Gode råd til at ramme 13 eller 12 rigtige i Tips

Det ene system kan være lige så godt som det andet, det hele afhænger lidt af den, der laver krydserne, og du har chancen for at ramme 13 rigtige med både reduceret system og udgangsrække, uden dog at have en kombination på sine rækker som rent faktisk giver dig alle tegn rigtige. Systemerne spiller x antal rækker med forskellige kombinationer ud fra dine valgte garderinger, men man kan altså risikere, at der ikke findes en række i dit system med alle rigtige tegn.

Om man foretrækker det ene system fremfor det andet, er i høj grad smag og behag. Der findes mange erfarne tippere, som sværger til R-systemer fremfor U-systemer og vice versa. De fleste vælger dog enten et R- eller U-system fremfor et matematisk system, hvilket skyldes den forholdsvis høje pris på matematiske systemer. 

Tips er et puljespil

Det betyder med andre ord, at du deler puljen med andre, hvis der er flere med samme antal rigtige. Det gælder derfor om at være en blandt få, som gætter rigtigt på dagens kampe. Gevinsterne er forskellige alt efter, hvad dag man spiller. Lørdag og søndag er der milliongaranti, hvis man er den eneste, som har ramt de 13 rigtige.

Du skal derfor gøre op med dig selv, hvordan du vil tippe. Du kan gå efter de sikre resultater, hvilket med al sandsynlighed ikke giver nogen stor gevinst. Du kan også vælge at gå efter guldet ved at gætte på et par knap så sikre resultater og dermed sikre, at færre andre spillere gætter samme tegn som dig.

Man skal heller ikke vælge f.eks rene 1-taller hele vejen igennem. Der vil være tilstrækkeligt mange tippere med samme idé til, at det ville betyde, at man vil få en nærmest rekordlav gevinst.

Danske Spil har en god statistikside, som du kan benytte til at lure den store overraskelse, som de fleste andre spillere ikke har set komme. Du kan se tendensen på de pågældende kampe bruge dette til ikke at spille præcis som alle andre tippere.

Milliongaranti i weekenden: Jagt gevinsten med en Tips13

Som eksempel på, hvordan man kan vælge at udfylde en Tip13, har jeg valgt at spille et system U 2-8-25, og selve kuponen løber sig op i de 25 kr. som kan give lidt underholdning til en god fodboldsøndag.

Har man et større budget, kan man vælge at køre kuponen på et matematisk system, hvilket dog gør, at kuponen kommer til at koste en hel del mere.

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvordan fungerer tips 13?

Tips 13 betyder, at der i alt er samlet 13 kampe på kuponen (normalt fodboldkampe). Man vælger så et system, og de udfald man tror på.

Hvornår skal Tips 13 indleveres?

Der vil blive oplyst på kuponen, hvornår den senest skal indleveres. Ofte er det en halv time, før første kamp går i gang.

Hvad koster en Tips 13’er?

Prisen kan variere alt afhængigt efter hvilket system, du vælger. De billigste varianter er at gå med enkeltrækker, R-systemet eller U-systemet. Her kan du spille for alt imellem 10 kroner til 6.555 kroner, hvis du vælger 11 helgarderinger. Den dyreste version er den matematiske udgave, hvor du kan komme til at betale op til 2.304 kroner.

Hvordan spiller man tips 13?

Med Tips 13 starter du med, at du vælger enten at satse på enkeltrækker eller udvælge et system med halv- og helgarderinger. Dernæst skal man i gang med at vælge sine vindere på kuponen.