Bet Builder - Byg Væddemål - er et finurligt, nyt legetøj hos bookmakerne, og det giver dig muligheden for at kombinere flere forskellige spilvarianter - også fra samme kamp - på én kupon. Der er stort set frit valg fra alle hylder, men hvordan fungerer Bet Builder, og hvad kræves der for at kunne skabe overskud?
 

OBS: Vi gør opmærksom på, at Frank Pilantra skrev denne tekst inden weekendens brag mellem Real Madrid og FC Barcelona. 

Multikuponer har altid været populære blandt sportsbetterne, da man kan ramme de store gevinster med en velplaceret højodds-trippel eller ved at samle en god håndfuld odds på samme kupon.

Tidligere var udvalget ret begrænset for at kombinere odds for samme kamp. Det var ofte kun muligt at spille for eksempel 1X2+over/under, resultat+begge hold scorer eller halvleg/fuldtid.

Men med Bet Builder er der derimod kommet ret frit spil til at slå sig løs og kombinere flere forskellige odds fra samme kamp - eller hvis du ønsker dette endda også fra flere forskellige kampe.

Det er blevet meget udbredt selv at sammensætte sine Bet Builder-kuponer, særligt på dage med få storkampe på programmet. Ved sommerens EM 2020 vil mange sportsbettere nok forsøge at få lidt spænding til slutrundekampene ved at benytte chancen for at bruge Bet Builder-funktionen.

Disse bookmakere tilbyder Bet Builder - Byg væddemål

Bookmakerne er ikke blevet helt enige om, hvorvidt de skal kalde denne funktion for Bet Builder, Byg Væddemål eller Byg dit Bet, men det fungerer stort set på samme måde over hele linjen. Bet Builder er efterhånden også udbredt til stort set samtlige bookmakere.

Den engelske bet365 tilbyder Bet Builder til alle deres fodboldkampe, og det er muligt at vælge op til otte spil på samme kupon. Det er værd at bemærke, at de tilbyder Byg Væddemål til liveodds, og der er også mulighed for at benytte CashOut-funktionen.

Hos bookmakere som Unibet, LeoVegas og 888sport er det muligt at sammensætte en Bet Builder-kupon med op til 12 spilvarianter, men her er det ikke muligt at benytte CashOut. De tilbyder desuden også Bet Builder til ishockey og livespil.

Derudover er der også Byg Væddemål-funktion hos bookmakere som Nordicbet, Bwin, Betfair Sportsbook og MrGreen.

Hos ComeOn er denne Byg Væddemål-funktion kun mulig fra mobilenheder, mens Cashpoint bruger farver til at oplyse, hvilke spilvarianter fra kampe der kan kombineres.

Danske Spil har endnu ikke indført muligheden for, at du helt selv kan bygge dit eget væddemål, men de tilbyder dog en del forskellige spilvarianter for samme kamp under deres ”Kombinationer” med op til fire forskellige udfald på samme kamp.

Bet365

Bet Builder


Bet Builder til alle fodboldkampe
Spil hos bet365
888sport

Bet Builder


Sammensæt op til 12 spilvarianter
Spil hos 888sport
Bwin

Bet Builder


Sammensæt dine spil hos Bwin
Spil hos Bwin
Danske Spil

Bet Builder


Færdiglavede Bet Builder-væddemål
Spil hos Danske Spil

Sådan fungerer Bet Builder

Hvis du har et godt blik for, hvordan den valgte kamp vil forløbe, så kan du benytte Bet Builder til at gå efter et godt odds ved at bygge dit eget væddemål med en række valg på din oddskupon.

Hvis vi for eksempel ser på weekendens El Clásico, hvor en del nok forventer en både livlig, hårdtspillet og målrig affære mellem Real Madrid og Barcelona.

Så kan man vælge at placere en Bet Builder-kupon med spilvarianter som for eksempel kampvinder + begge hold scorer + antal kort + antal hjørnespark.

Det er ikke muligt at sætte spilvarianter som eksempelvis begge hold scorer + over 1,5 mål i kampen, da disse to odds er afhængige af hinanden. Altså hvis begge hold scorer i kampen, så vil der automatisk også være over 1,5 mål i kampen.

Det er muligt at finde en masse forskellige spilvarianter og dermed stå med et meget højt odds, men det er en stor fordel, at der er frihed til selv at vælge alt efter temperament og strategi.

Man kan nøjes med at sammesætte to spilvarianter og sætte en kupon med for eksempel begge hold scorer + over 2,5 mål i kampen, hvilket flere og flere sportsbettere har kastet sig over fremfor det mere traditionelle singlespil på enten BHS eller over 2,5 mål.

Det er også muligt at inddrage odds fra andre kampe på din Bet Builder-kupon, men det er ikke videre benyttet blandt betterne.

Det skal du holde øje med

Det er vigtigt at holde overblik over, om der nu også er værdi i de valgte odds. Man kan hurtigt komme til at sammensætte en del forskellige odds på samme kupon for at score et højt odds.

Det er klart den største udfordring ved Bet Builder-funktionen.

Man skal også lige huske at tjekke bookmakernes regler for Bet Builder.

Du kan kun spille de valgte odds lige på, så det er ikke tilladt at spille et systemspil som eksempelvis tre af ud af fire på din Bet Builder-kupon.

Derudover vil flere bookmakere også annullere hele din Bet Builder-kupon, hvis bare ét af dine bets bliver annulleret. Det kan være, hvis en spiller starter på bænken, og der er satset på denne spiller som første målscorer sammen med en række andre odds. Så vil hele din kupon blive sat til odds 1,00, hvilket man skal være opmærksom på.

Stort potentiale for Bet Builderne

Med Byg Væddemål kan du udnytte din viden om de enkelte hold/spillere til at forudsige flere begivenheder og sammensætte flere odds på én kamp.

Det er bestemt ikke en nem disciplin, og der er meget at holde styr på. Men knækker man koden og analyserer kampene korrekt og samtidig holder øje med værdien, så kan der hentes gevinster ved at forudsige kampforløb.

Det kan især at være interessant at se nærmere på Byg Væddemål-funktionen til liveodds.

Det kan være svært at forudsige kampforløbet pre-match, men Bet Builder kan godt gå hen at blive et gyldent værktøj for de skarpe livebettere.

Flere af de store bookmakere tilbyder Byg Væddemål til deres liveodds, og i takt med at funktionen bliver mere udbredt, vil der også komme flere bookmakere, der tilbyder Bet Builder på deres livekampe.

Og der vil uden tvivl også blive tilføjet flere markeder og spilvarianter på liveodds, som kan kombineres på samme kupon.

Det kan give en række fordele for at sammensætte en kupon baseret på kampens stilling og udvikling.

Hvis for eksempel det undertippede udehold har bragt sig foran tidligt i kampen, så kunne man kombinere en række udfald på en kupon ved at forsøge at forudsige, hvordan resten af kampen vil udvikle sig.

Det kunne være hjemmeholdet til at få flest hjørnespark i kampen, da de jo nok ville blive desperate og presse på for som minimum at udligne, mens det førende udehold normalt vil indtage en mere afventende position.

Dette kan man naturligvis også spekulere i pre-match og sætte sin Byg Væddemål-kupon ud fra formodningen om, at favoritterne vil være spilstyrende.

Men dette hjørneodds kunne så eventuelt kombineres med et odds for antal offside til udeholdet, hvis man forventer at de vil satse på omstillinger mod en forsvarskæde, der er et presset højt op på banen.

Antal kort kunne også være interessant at se nærmere på i denne Live - Bet Builder, da udeholdet nok vil kæmpe for at holde føringen, måske endda trække tiden, hvilket både kan koste kort og frustrere hjemmefavoritterne.

Hvad er jeres erfaringer med at Bet Builder?