Begge turneringer spilles i Melbourne som en del af en corona-boble. Dette som optakt til Australian Open, der begynder næste mandag. Tenniseksperten klaus f har taget et nøje kig på de to turneringer og fundet spilforslag krydret med høje odds. 

Det er to nye turneringer med de interessante navne Murray River Open og Great Ocean Road Open, der har fundet vej til tennislandkortet. De kommer, efter spillerne har været i 14 dages karantæne i forbindelse med ankomsten til Australien. Nogle har været i full lockdown, mens andre har fået lov at træne.


Det må være nogle sultne spillere, der skal i aktion i Australien. Efter et kaotisk 2020 så venter der et spækket program i Melbourne. Der bør komme åbninger på oddsmarkedet, så vi kan placere nogle fine spilforslag. 

Great Ocean Road Open - kan Sinner indfri sit potentiale?

Der er et utroligt tæt felt ved Great Ocean Road Open, når man ser på turneringsvindermarkedet. Vi har fem favoritter i oddslejet 5 til 8, og der kommer en flok lige bag dem. Normalt er en uge op til en Grand Slam et minefelt, hvor fokus vil være på Australian Open. Og spillerne skal i gang efter en lang pause.

Samtidig kan der være en mindre prioritering af en ATP 250, der er den mindste kategori af turneringer på ATP-touren. Omvendt vil spillerne gerne have tanket selvtillid og have kampe i benene, inden det går løs ved årets første Grand Slam i næste uge. 

Favoritterne 

Jannik Sinner er fremtidens håb. Den unge italiener viste i slutningen af sidste år, at han skal regnes blandt aspiranterne i turneringerne fremover. Han vandt sin første ATP-titel i Sofia i 2020. Han har spillet til at slå de fleste fra baglinjen. Jeg synes dog, at hans odds er i underkanten i så stort et felt. 

David Goffin havde et svært 2020, hvor han brød med sin træner. Han viste dog gode takter i Antalya i denne måned, hvor han nåede semifinalen. Hans odds er stadigvæk favorable, da markedet er skeptisk i forhold til belgieren. 

Khachanov er altid en svær størrelse. Russeren er meget ustabil, men med sin nye træner Freddy Rosengren kan han udvikle sig og blive mere stabil. Han er for ustabil til, at jeg vil lægge spilforslag op på ham.

Opelka kan serve sig igennem enhver turnering. Derfor er amerikaneren farlig. Især hvis betingelserne er hurtige. 


Vi kommer ikke udenom polske Hurkacz, der vandt sin første ATP-turnering ved Delray Beach. Han kan fortsætte sit momentum på det australske kontinent. Han ligger i odds 7, hvilket virker meget pænt. 

Outsiderne 

Der er et væld af spillere i andenbølgen. Herbert fra Frankrig kan altid true med sit højt anlagte spil. Sam Querrey har serven og det tunge spil til at true de fleste. Pospisil og Kecmanovic kan også ramme en stime. Desuden har vi den uforudsigelige Bublik på odds 26. I Antalya nåede han finalen, så man skal bestemt ikke undervurdere den karismatiske kasak. Kan Kevin Anderson ramme fordoms styrke, så er odds 23 bestemt fristende. 

Spilforslag til Great Ocean Road Open

Der er mange spændende odds i denne her turnering, men jeg har en god fornemmelse i forhold til Goffin. Derfor går mit spilforslag på belgieren. 

David Goffin til at vinde Great Ocean Road Open til odds 5,5 hos Bet365*

Den lille belgier viste i Antalya, at han er stærkt på vej tilbage. Han har en fin lodtrækning, hvor han bør gå relativt ubesværet igennem de første tre runder. Han var den eneste i Antalya, der tog sæt fra Minaur. Hvis man ser på topniveau, så er Goffin den spiller i turneringen, der har det højeste. Og hvis han finder det igen, så er odds 5,5 rigtig flot. Jeg er helt med på, at Sinner er fremtidens mand, men der er måske en kende for meget kærlighed i markedet til fordel for italieneren. 

Murray River Open

Det er den gamle garde, der stiller op ved denne turnering i form af Wawrinka, Dimitrov, Coric, Cilic og Evans. Der venter dog habil modstand fra den yngre generation med Felix, Humbert og Ruud som udfordrerne. Og så har vi det helt store trækplaster: Nick Kyrgios. Australieren har ikke spillet i et år, men hans gudsbenådede talent kan kompensere for dette. 

De etablerede favoritter mod ungdommens klasse 

Man kan ikke komme udenom Felix fra Canada. Den unge spiller skal indfri sit potentiale nu, og det gør han ganske belejligt med at finde momentum op til en Grand Slam. Han er dog en spiller, jeg sjældent tager til et lavt odds. Men ved Murray River Open har han yderst fornuftig lodtrækning.

Humbert fra Frankrig var god sidste år, hvor han vandt Auckland. Den unge franskmand har det aggressive spil til at få de fleste spillere ud af rytmen. 

Selvom Casper Ruud har ramt formen i 2020, så passer underlaget formentlig ikke nordmanden perfekt. Hans odds er dog i den høje ende.

Wawrinka har ikke fysikken og stabiliteten længere, hvis man vurderer på de seneste sæsoner, og hans odds er alt for lavt som turneringsvinder. 

Dimitrov har det med at finde sit bedste spil i Australien, men bulgareren har heller ikke "stabilitet" som sit varemærke. 

Spillere som Coric, Clic og Evans har topniveauet til at gå langt, men det er for lang tid siden, de har præsteret kontinuerligt. 

Den amerikanske garde Fritz, Tiafoe og Paul kan alle ramme et højt niveau på deres favoritunderlag. Men de har på ingen måder vist, at de kan gå hele vejen. Der mangler noget tro på det i de store kampe. 

Spilforslag til Murray River Open 

Murray River Open er en mindre turnering, så jeg kigger lidt mere efter højere odds. Men motivationen er alfa omega, og her tror jeg, at de unge spillere kan have en fordel. Dette har haft indflydelse på mit spilforslag. 

Felix Auger-Aliassime til at vinde Murray River Open til odds 11 hos Bet365*

Felix har måske det største potentiale i hele feltet. Og han trives på hard court. Han har en ganske habil lodtrækning, hvor den største trussel inden semifinalen rent oddsmæssigt er Casper Ruud. Nordmanden er slet ikke i nærheden af Felix på hard court, hvis canadieren rammer topniveau. Og så er Felix stadig ung og må være sulten efter succes. Derimod ser jeg flere af de etablerede spillere betragte Murray River Open som en slags opvarmning til Australian Open. Det er den selvfølgelig også, men de vil alt andet lige prioritere den mindre end mange andre. 

Regnskab:
Spil i alt: 12
Vundne spil: 4
Tabte spil: 8
Profit: 23,83
Tbp: 299