"Kom maj, du søde milde".

K
om maj. Kom røde grusbaner i Paris. Ja, sådan lyder det i hvert fald i min sangbog. For det at grussæsonen når sit klimaks her i slutningen af maj på Roland Garros med 14-15 dages prusten og stønnen alt i mens spillernes strømper antager mere og mere rødlig farve, er jo en fantastisk påmindelse om, at sommeren lige om hjørnet.

Der er 2 altoverskyggende forhold, vi ikke kommer uden om at skrive om i denne optakts-guide forud for kvindernes French Open. Nemlig: En spiller der (temmelig overraskende) ikke længere er aktiv. Og en spiller, der med stormskridt er på vej frem til (måske) at blive en af de store i gamet. Justine Henin. Og Caroline Wozniacki.

Udover dette, vil denne optaktsartikel indeholde:

- Hvem kandiderer til den "ledige" trone. Og hvordan er deres aktuelle form?

- Hvem går gennem kvalifikationen?

- Hvor er…..? Hvad laver tidligere markante spillere såsom Jennifer Capriati, Monica Seles, Arantxa Sanchez-Vicario, Mary Pierce, Anastasia Myskina etc. nu

Nr. 1 takker af

 
Når kampene indledes på søndag på banerne Philippe Chatrier, Suzanne Lenglen, No. 1.,2, etc., så er Justine Henin, den lille belgiske pige med fire samlede sejre igennem de sidste 5 år, nemlig slet ikke med. Og det var vel ikke just, hvad arrangørerne gik og håbede på i optakten. Et felt uden den forsvarende mester? Et par spørgsmål melder sig hurtigt.

Lå det i kortene at hun ville stoppe karrieren nu? Vel egentlig ikke. Det er uomgængeligt, at Justine Henin har optrådt her i 2008 med noget større besvær, end hvad man har været vant til at se de seneste år. Tabet i Australien Open 08, kvartfinalen, til Maria Sharapova var overraskende klart, og senere kom det frem, at Justine døjede med en knæskade op til turneringen. Hun vandt efterfølgende i februar Antwerpen med hiv og sving. Og det bliver sidste turneringssejr.

Det er tydeligt at der de senere måneder har været tegn på motivationsproblemer. Og med den viden nu, at hun faktisk allerede i slutningen af 2007 overvejede et stop, giver det retrospektivt mening.

På den anden side: hun er på toppen af sin karriere. Hun var nummer 1, da hun traf den endelige beslutning. Og det er rent faktisk aldrig set før at en spiller, der ligger nummer 1, siger stop. Men overvejelsen har altså været undervejs et stykke tid. Der må ligge noget mere bag?!

Justine Henin har været en exceptionel stærk kraft i kvindetennis de seneste år. Hun er/var en ener (ikke det store sociale islæt på kvinde-touren), og formåede trods en relativ spinkel figur at løfte sit spil og fysik helt op på toppen. Et stort talent, der i starten og undervejs havde flere problemer med at få helbredet til at følge med de store ambitioner.

Der er ingen tvivl om, at de her piger der føres frem ret tidligt, har en stor risiko for at brænde ud tidligere. Hingis har vi set det med. Capriati. Dokic. Vores egen Eva Dyrberg. Vi hører at Mauresmo ligeså taler om motivationsproblemer. Ja, listen er lang. Justine Henin var bl.a. drevet frem af tabet af sin mor som 12-årig. Jeg tror, at tennis gav hende et frirum, hvor hun kunne kompensere for det manglende nærvær. Sammen med træneren Rodriguez - der var hendes fortrolige og træner hele karrieren - blev hun med årene en magtfaktor. Et unikt tennistalent, med nogle eminente grundslag. Og et kæmpe vinderinstinkt. Denne fremmarch skete i øvrigt sammen med en anden markant spiller. Den anden belgier, ærkerivalinden Kim Clijsters. Der valgte at stoppe sin karriere sidste år.

Jeg tror, Justine ville undgå at blive hængende i gamet, og risikere ikke længere kunne være med blandt de allerbedste. Stoppe mens legen var god. På toppen. Og det må man sige hun gjorde. Vender hun så tilbage og laver "en Hingis"? Det er de fleste iagttagere og hende selv ret overbevist om ikke sker. Så det sker nok ikke. Hvad skal hun så lave nu? Stifte familie er nærliggende. Hun har også et tennisakademi, der sikkert vil tage noget af hendes tid. Og ellers er der ikke andet for end at vente og se. Og, ja, sige tak for mange suveræne oplevelser!

En ny stjerne - Caroline Wozniacki?

Det har været temmelig opmuntrende for ikke at sige blæret (som dansker) at opleve, hvordan vi i Caroline Wozniacki har fået en tennisspiller at følge, der ikke bare performer på højt niveau, men også er hudløst ærlig omkring sine store ambitioner, og som samtidig er charmerende og meget ligetil. Det bliver rigtig sjovt at følge Caroline de kommende år og se, hvor langt hun magter at føre sit tennisspil frem.

Efter en blød overgang til at spille på wta-touren sidste år og samtidig gøre sin skole færdig, skal jeg ellers lige love for, at der er kommet gang i sagerne i år. Nok også i et tempo, der overgår de flestes forudanelser. Og Caroline har dermed i den grad sat sig selv og Danmark på tennisverdenskortet. Rigtig mange i og omkring wta-touren går rundt og snakker om danskeren. Om hendes march fremad. Ombejlet af trænere, managere (og af Nadal...) etc. ser hun dog ud til at have en god base i sin familie, der rejser med rundt, og som står for mange af de praktiske ting. Et muligt samarbejde med legenden Jimmy Connors blev afvist, da manden simpelthen var for dyr ift. hvad han ville levere (og hvad ved han i øvrigt lige om kvindetennis? ;)). I stedet skal hun have gode råd af Kenneth Carlsen op mod et af sæsonens store mål. OL i Kina. På sigt skal hun nok ud og finde en mere gennemgående træner, men so far har det mere løse set up med forskellige personer i dansk tennis fungeret ok.

Caroline har formået på kort tid at etablere sig som en spiller, der slår de næstbedste, og det har ellers gode og solide spillere som Srebotnik, Bartoli, Bondarenko, Kirilenko, Medina-Garigues, Golovin m. fl. måtte sande. De er alle blevet slået af danskeren i år. Det har - naturligt nok - knebet lidt mere mod de allerbedste. Men samtidig har kampe mod Venus Williams (incl. doublekampe med hende), Sharapova, Kuznetsova, Davenport givet hende meget i den forstand, at nu har hun prøvet at spille mod de helt store, og ved således nogenlunde, hvor overliggeren er sat, og hvor meget mere der skal forbedres og arbejdes på.

I seneste kamp mod Sharapova i Rom så vi Caroline spille meget bedre med end første gang, hun formåede at udfordre russeren på hendes svagheder. Altså spille taktisk klogt. Det er vel det, der bl.a. mangler endnu. Et større taktisk overblik i kampene. Sammen med forbedringer på bl.a. serv og forhånd. Det mentale er derimod hendes store force, hvor Caroline har en rigtig god udstråling på banen, og som de færreste kæmper og spiller hun til sidste bold; og er specielt god på de kritiske tidspunkter i en kamp.

Formen op til French Open er således med klar pil opad. Grus er ikke Carolines bedste overflade, men det begynder at se fornuftigt ud efter nogle kampe i Berlin og Rom. Hun glider lidt bedre til bolden. Og mixer spillet ganske godt op ved bl.a. at gå ind og slice lidt på baghånden, få hele banen i brug. Og man så mod netop Sharapova, at grus også dæmper farten på de store spilleres tunge slag. Så det kan vendes til en fordel.

Lodtrækningen er ikke klar: Caroline er seedet og hvis lodtrækningen falder heldigt ud, kan hun gentage bedriften fra Australian Open med en 4. runde og hvem ved, måske toppe denne.

Topkandidater 
Der er i min bog tre topkandidater til titlen i Paris.

Den nye verdensrangliste, der kom på gaden d. 19. maj, har således den tidligere nummer 2, Maria Sharapova som etter, efter Justine Henin er stoppet. Sharapova er med i feltet af topkandidater omend grus ikke er hendes yndlingsret. Hun kommer dog med i feltet primært pga. sit spil her i 2008, hvor hun har vist, at hun er tilbage på topniveau, når hun ikke er hæmmet af efterveer fra skader.

Anden topfavorit er selvsagt Serena Williams, mester fra 2002. Hende kommer vi ikke udenom. Efter et par ufokuserede år, ser hun ud til at have genoptaget karrieren for fuld udblæsning. Gode præstationer senest på grus samt erfaringer fra tidligere sejr her i Paris peger opad. Hun måtte dog trække sig fra Rom, med rygproblemer. Men mon ikke det skete netop med sigte på det kommende French Open.

Sidste i dette felt er Jelena Jankovic, der kommer med en frisk sejr fra Rom og hvor spillet sad rigtig godt. Hun er en glimrende fighter. En smule nedad trækker det dog at der var en småskade i låret undervejs i Rom. Men det er ofte betingelserne for topspillerne, at der kæmpes mod småskader undervejs i sæsonen. Og så er sundheds-"sektoren" omkring dem fordret!

Maria Sharapova
Russeren har haft en gylden sæson so far, med sejre i AO, Doha og Amelia Island. Senest var hun med i feltet i Rom, og spillede bl.a. kamp mod Wozniacki. Synes at fornemme visse svaghedstegn i hendes præstation her; ihf var Caroline langt bedre med end tidligere set. Sharapova er ikke en født grusspiller, og har problemer bl.a. når hun skal ud og glide. Hendes høje sæsonniveau tager hun dog med til Roland Garros, og hun vil sikkert prøve at nappe årets anden Grand Slam. En del hviler på at serven holder højt niveau. Pil ned dog, at hun måtte trække sig i Rom forud for kampen mod Jankovic med en forstrækning.

Serena Williams
26-årige Serena har gjort op med sig selv, at hun er nødt til at give tennis alt her nogle år frem mod et karrierestop. Og det klæder hende da. Bedre fysisk form afstedkommer også bedre spil. Sådan er det. Og spillet har været rimeligt lovende den sidste periode. Frem for alt har hun været til stede i den europæiske grusturneringer. Så hun er med i bowlen af topkandidater. Tabte som resten af feltet til Safina i Berlin, og i Rom måtte hun trække sig mod Alize Cornet med en skade. Mon ikke hun er klar til Paris anyhow.

Jelena Jankovic
En meget opføftende indsats i Rom, der betyder at Jankovic indtil turneringen som den naturlige om ikke favorit, så spilleren der skal slås. Hendes spil er blevet bedre og bedre på grus den senere tid, men modsat er Jankovic kampe også ofte ret lige, da hun ikke har de mest hvinede killerslag. I Rom blev det ikke til kamp mod Sharapova, da denne trak sig. Overvandt tab af sæt mod Venus. Før Rom tabte hun til Dementieva i Berlin i en lige kamp. Den øjeblikkelige form peger klart opad som en af få spillere før Roland Garros. Kan hun profitere af dette?

Forfølgerne

Her skal pengene måske sættes, hvis der er et godt odds at få. Et par af spillerne her er nævnt på baggrund af deres tidligere meritter og status, og således ikke umiddelbart pga. deres aktuelle form.

Svetlana Kuznetsova
At russeren nævnes her er ikke pga. hendes aktuelle form - den er mildest talt rædderlig! Hun har ikke præsteret noget som helst henover den europæiske grus-sæson, og har bl.a. tabt klart til Alona Bondarenko og Cornet. Det skal muligvis ses i lyset af, at Kuznetsova havde en god hard court-sæson i USA forinden, hvor hun spillede mange kampe og nåede en semifinale og en finale. Svetlana - udstyret med to kraftige cementblokke af et par ben - er en spiller, der kan spille sig i form i en stor turnering som denne. Og derfor skal hun ikke afskrives. Har tidligere været i finalen i Paris.

Elena Dementieva
Dementieva har vist god form et stykke tid nu, og selv hendes tidligere problematiske server bliver der end ikke talt det store om pt. Nuvel. Hun taber da sine obligatoriske servepartier, men det er ikke så gruopvækkende som tidligere. Derimod er Elena vel den bedste returspiller overhovedet, og hun lever af de mange breaks, hun spiller sig til i en kamp. Vandt tidligere i år Dubai efter en suveræn indsats, og var desuden i finalen i Berlin på grus, hvor hun dog tabte noget overraskende til Dinara Safina. Umiddelbart vurderer jeg Dementieva til at være den største udfordrer til titlen fra dette forfølger-felt.

Dinara Safina
Marat Safins lillesøster fik sig en sjælden stor gevinst ved turneringen i Berlin, hvor hun blev den sidste til at slå Henin før karrierestoppet, og nåede ved samme lejlighed også at sende Serena Williams ud før finalesejren mod Dementieva. 3 imponerende skalpe. Og derfor medtages Safina i denne gruppe. Det store spil som hun viste i Berlin skal genfindes for at nå til tops i Paris. Safinas svaghed er at hun er lidt tung til tider. Men hun rammer altså bolden godt i øjeblikket, og med god selvtillid i bagagen vil hun videre til de afgørende kampe. Hun vil ikke få en topseedning (er pt. nummer 14), og står derfor til en hård opgave i en evt. 4. runde.

Ana Ivanovic
Hendes form lader meget tilbage at ønske, hvis vi tager præstationen i Rom til indtægt for, hvordan tingenes tilstand er nu. Rom er en overflade, der minder meget om gruset på Roland Garros, og her havde Ivanovic store problemer med at finde spillet og rytmen. Hun tabte helt fortjent til Pironkova i første kamp. Uden megen opløftethed af tage med til Paris. Det er svært at vurdere om det er bevidst at hun er lidt nede i en bølgedal, for på denne måde at samle kræfterne til en lang turnering. Men der skal ske en del i den afsluttende finpudsning, hvis hun skal blande sig i toppen i Paris. Hun skal stadig levnes en mulighed - en åben dør, qua sin gode præstationer tidligere. Men senest er det ikke faldet hendes vej, og finalen i Paris sidste år mod Henin har jeg svært ved at se hun gentager. Den værdifulde erfaring fra sidste år er hendes primære livline.

Venus Williams
Man ved aldrig helt med Venus. Hvorom alting er, er hendes sigte nok i sidste ende på Wimbledon, hvor hun har gyldne minder fra. Det samme gør sig langt fra gældende i Paris, hvor, hvor hun aldrig har vundet. Og aldrig helt har fundet sig til rette. Gruset passer hende ikke. Hun vil givetvis spille sin chance, og hun er med her i gruppen, fordi ingenting er umuligt for Venus, hvis hun rammer formen. Men jeg har min tvivl om det sker så sent i karrieren som Venus jo ret beset er. Hun leverede en godkendt indsats i Rom, uden at det var decideret prangende, og hun formåede trods alt at tage sæt fra den senere vinder, Jankovic.

Forrest i "hovedfeltet"

Vinderen kan komme blandt en af nedenstående "outsidere", men så skal alt virkelig flaske sig og nogle af topkandidaterne (og forfølgerne) have rende ind i deciderede "off days".

Vera Zvonareva
WTA-tourens "tudemarie". Der er skrevet mangt og meget om Zvonarevas mindre stærke mentale sider, så det vil vi undlade at træde mere rundt i og i stedet blot konstatere at alting - og jeg mener alting - skal flaske sig før vi evt. ser Zvonareva i en finale. Sublimt spil, held i lodtrækningen, et par skader hos nogle af topspillerne. Så er det bestemt ikke umuligt. Vera har trods alt vist gode takter i år med finalesejr i mindre turnering i Prag på grus og ligeså med en finale på grus i Charleston, hvor hun undervejs slog både Jankovic og Dementieva, før hun tabte ganske knebent til Serena Williams i finalen.

Victoria Azarenka
En meget stabil spiller, med et godt pres-spil og god psyke. Når Azarenka har "dagen", vinder hun mod alle måske bortset fra de allerbedste hvis de er på toppen af deres form. Sådan har historien været indtil videre. Men Azarenka er stadig ung i gårde, og kan meget vel overraske her i Paris ved at slå en af topspillerne. På nuværende tidspunkt ser det ud til at være det meste hun vil kunne tage fra Paris med, da jeg har begrundet tvivl om hvorvidt hun kan virkelig kan nå helt til finalen og vinde - det virker som en for stor en mundfuld. Azarenka er derfor nok et rimeligt bud på en overraskende deltager i en semifinale, og så ikke længere.

Gode gruspillere med marginal chance

Der er en lille portion spillere som næppe vinder sammenlagt, men som på dagen kan spille lige op mod de bedste på denne overfalde. De skal nævnes her.

Fransesca Schiavone
Rutinerede italienske Fransesca med læderhuden, er dus med overfladen og præsterede at slå Henin tidligere på året. En præstation, der måske nu er sat i et lidt andet perspektiv. Immervæk er Schiavone en spiller, der skal regnes med i Paris til at levere gode kampe. Men at hun skulle ryge helt til top er nok usandsynligt, og vil også for hende selv være et stort chok. Fik dog forløsning for ikke så længe siden ved at vinde en finale på touren efter at have tabt en hel stribe af disse tidligere i karrieren.

Gisela Dulko
Som tidligere omtalt i en analyse, har vi her at gøre med en top 10 spiller på grus. Og så alligevel... Til de helt store turneringer har Dulko ikke rigtigt slået til endnu. At Dulko slår Caroline fornyligt i to sæt, sammenholdt med at hun tabte 1-6 og 1-6 til selvsamme Caroline ved AO 08, mere end antyder at grus er hendes overflade. Fik en pæn sejr i Marokko fornyligt, men turneringen var dog uden tilstedeværelse af de allerbedste. Vinder næppe her i Paris.

Agnes Szavay
En spiller der som Caroline er stormet frem på kort tid, og nu er helt oppe som nummer 13. French Open kunne godt blive en stor turering for Szavay, der dog senest har vist svaghedstegn ved bl.a at tabe i Rom til Errani med 3-6, 0-6. Muligvis er dette en del af en midlertidig neddrosling frem mod Paris. Rutinen mangler hun dog til evt. afgørende kampe.

Alize Cornet
Her har vi så et af de lokale håb, franske Cornet, der er begyndt at vise klassen, og ganske overraskende nåede hun finalen i Rom, som hun dog tabte klart til Jankovic. Der vil således være en del forhåbninger knyttet til dette års deltagelse i Paris, og det kan muligvis tynge hende. Men hun har et rigtig godt grusspil, der har udviklet sig en del de senere måneder. Måske en kvartfinale, hvis alt stemmer.

Flavia Pennetta
Hun er som landsmandinden Schiavone en gennemrutineret grusspiller, som bør medtages i dette felt. Hun spiller friskt til, men har gennem karrieren måtte sande at toppen af tennisverdenen - den når hun ikke. Pennetta kan sagtens lave et par gode optrædender. Er seedet på et ydermandat, så hårde kampe venter fra 3. runde. Ikke den bedste form op til turneringen, bl.a. med klart tab til Benesova, som hun under normale omstændigheder bør slå.

Dominika Cibulkova
Kommer til turneringen som en af de spillere, der tales meget om i øjeblikket. Hun er gennemsolid i sit spil og straffer gode spillere på mindre gode dage. En lille terrier, der er sprunget op ad ranglisterne til en plads lige over Caroline som nummer 31. Var i 3. runde sidste år i Paris. Imponerede specielt i Amelia Island, USA, tidligere i år med en finaleplads og sejre over Cornet, Azarenka og Chakvetadze. Cibulkova har formen, og har en pæn chance for at nå langt, men hvor langt? En semifinale vil være optimalt, men det hele vil afhænge af lodtrækningen.

Spillere som jeg ikke vil/tør tro på

Her følger en mindre gruppe spillere som ikke når helt til tops, med mindre himlen falder ned og vi oplever en ufo-landing på samme dag. Men de skal nævnes, så man bl.a. ved, hvor man ikke skal sætte pengene. Men tror man på de førnævnte fænomener, så vær velkommen. Fælles for spillerne i denne gruppe er at de til dels har klassen til at gå langt. Der er blot intet i deres form, der indikerer at det skulle ske.

Agnieszka Radwanska
Måske farligt at afskrive en meget solid spiller som polske Radwanska. Problemet for hende er dog, at hun ingenting viser på grusbanerne i øjeblikket mod nogle af de store spillere. Mener heller ikke grus er hendes bedste overflade. Hun kan godt overvinde 2-3-4 runder, men forvent ikke at se hende i de afgørende kampe.

Amelie Mauresmo
Det vil af nogle måske blive opfanget som en fejltagelse helt at afskrive franske Mauresmo. Men, men - hun er et rystende espeløv, når hun står foran de afgørende kampe netop på hjemmebanen i Paris, hvor forventningerne er enorme, om end de efterhånden må være mindre og mindre pga. hendes manglende meritter. Et stort problem: Mauresmo har slet ikke spillet europæisk grus i år.

Ana Chakvetadze
Der findes fans af Chakvetadze, men jeg er ikke en af dem. Hun har et meget enkelt spil, og spiller ret rent uden det store spin i boldene. Hendes største hurdle er det mentale. Jeg nægter at tro, at hun holder sin psyke oppe til 7 kampe på 14 dage. Dertil er hun for skrøbelig. Topseedning vil dog hjælpe hende godt på vej - muligvis. Men jeg tror ikke det bliver til noget fra evt. kvartfinale og frem.

Marion Bartoli
Den buttede franske slikmund, der overraskede stort ved sidste års Wimbledon, er ikke i de omdrejninger i år. Hun spiller som regel en eller to anstændige kampe i en turnering i år, for derefter at tabe til de bedste og næstbedste. Flere spillere er klar over hvordan hun skal spilles. Vi ser hende næppe i uge 2.

Patty Schnyder
Schweizeren har spillet til at drille nogle af topspillerne med hendes mange og høje spinbold, og de skarpe vinkler på serven. Men Schnyder viser ikke rigtig noget i øjeblikket, og når næppe til de helt afgørende kampe i Paris, selvom hun har et okay suited game til grus.

Nicole Vaidisova
Den tjekkiske langlemmede tennisbabe, med de til tider overdrevne udskæringer, får heller ikke vores stemme når det gælder et så stort grustrofæ som det her i Paris. Hun har et godt spil, der bare ikke er godt nok til at hive den her i land. Stor serv, der dog ikke tjener hende nok på grus.

Shahar Peer
Israelske Peer er en rigtig trommemaskine, hun løber og løber, og kæmper for sagen, og er rigtig godt med i de fleste kampe. Som det står til i øjeblikket når hun dog ikke at løbe sig til finalen i Paris; det er både form og grusspil ikke til.

Nadia Petrova
Er helt fra koncepterne her i 2008, indikationerne var der allerede sidste år. Motivationsproblemer. Hun har tidligere gode meritter fra Paris, men det bliver næppe i år de gentages - hvis nogensinde. Skadesproblemer har ikke gjort sagen nemmere, og hun har alt for høj fejlmargin på specielt forhånd. Der er dog et lille tegn på bedring for hende på grus her på det sidste, men ikke nok til at give forhåbninger om en titel. Og det ved hun godt selv - at det ville chokere en hel tennisverden.

Alona Bondarenko
Den ene af to ukrainske tennissøskende, og Alona er den pt. bedst spillende på grus. Gode præstationer senest, og kan hun bygge på det, kan hun sagtens komme videre til 2.-3. runde, men for at nå til finalekampene i slutningen af uge 2 er der bl.a. en til tider ret vakkelvorn serv, der trækker nedad.

Den mulige sensation

Skal der nævnes et par spillere udenfor top 30, der kan gå et par runder eller måske mere afhængig af draw’en, så hold øje med følgende:

Yanina Wickmeyer - nyt ungt, belgisk stortalent.

Sabine Lisicki - tysk stortalent, der gør det godt på de fleste overflader.

Sorana Cirstea
- rumænsk stortalent, der dog er gået i stå i år. Rigtig god på grus sidste år.

Kvalifikanter

Der kan hos enkelte bookies spilles på kvalkampene. Her skal man passe lidt på (ikke gå for tungt ind), da der er en heftig kamp mellem mindre rutinerede spillere om adgang til det forjættede land. Modsat kan der også godt findes gode spil her. Bud på dem, der når finalerne følger herunder. Som måske kan udnyttes ift. at placere et par spil allerede fra torsdag og fredag i denne uge.

Link til kvalifikations-draw´en

http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/us/index.html

Hvor er....?

Når man som spiller forlader WTA Touren, forsvinder man oftest ud i glemslen som årene går efterhånden som nye spillere kommer til. Men nogle af de spillere, som tidligere har gjort det godt her på Roland Garros - ja - hvad laver de egentligt i dag?

Jelena Dokic - spiller faktisk stadig, er med i denne uges turnering i Strasbourg og får muligvis et wildcard til næste uge. Om hun har et forhold til sin far i dag vides ikke.

Anastasia Myskina - har arbejdet/arbejder på russisk tv, blev skadet ved sidste års French Open. Og er i øvrigt lige nedkommet med en ny lille tennisspiller.

Mary Pierce - har kæmpet med en knæskade, overvejede et comeback tilbage i 2007, og vistnok igen i år, men nu siger rygterne vist, at hun officielt er stoppet, annonceres ved dette års RG. Arbejder for fransk tv.

Jennifer Capriati - en ond skulderskade satte tilbage i 2004/2005 stopper for yderligere tennis på topplan. En ny operation i 2007 ændrede ikke ved dette. Et liv uden tennis har været svært for den tidligere topspiller, og har ført depressioner med sig :(

Steffi Graf - gift med Andre Agassi, 2 børn, involveret i en del frivilligt/humanitært arbejde med krigsbørn bl.a. Spillede tilbage i marts 2008 opvisning i Tokyo mod bl.a. Navratilova. Og nej, Navratilova overtalte ikke Steffi til et egentligt comeback så vidt vides. Ej heller i mixed med André. Men om nogle år, kommer der sikkert et par boldbegavede unger.

Monica Seles - Seles (kvinden der indførte "power-tennis") sluttede karrieren i en alder af 34, og er efterfølgende blevet udnævnt til ambassadør for en organisation mod fejlernæring. Deltog i foråret 2008 i den amerikanske pendent til "Vild med Dans".

Arantxa Sanchez-Vicario - søsteren i tennisfamilien Sanchez, der nåede tre titler i Paris. Udnævnt til Tennis Hall of Fame som første kvindelige tennisspiller fra Spanien. Ellers hemmeligholder familien på sædvanlig vis, når vi er i den region, hvad deres kvinder laver ;) Om Arantxa er der dog den komiske historie fra Wimbledon at berette, at Krajicek efter at være blevet forvist til court no.1 vistnok myntet på ASV, mente at 80 pct af alle kvindelige spillere var nogle fede køer.

Anna Kournikova - foldudpige på diverse bilværksteder ;-) Men ellers kan hendes udfoldelser følges på hendes eget site http://www.kournikova.com/

Opdatering

Der kommer en mindre opdatering på artiklen, når lodtrækningen er klar.