Jylland mellem tvende have

som en ishockeystav er lagt...

Intet i annalerne tyder på at H.C. Andersen gik op i ishockey. Han gik vist mere op i at rejse, skrive eventyr og sætte fedtede krydser i sin dagbog. Og ganske vist blev ishockey spillet allerede fra starten af 1800-tallet i Canada, men dér nåede han vist ikke til i sine rejser.

Mellem sine rejser boede han især i København, men Kjøbenhavns Skøjteløberforening stiftedes først i 1869 og fik først tilladelse til at bruge Sortedamssøen året efter (fem år før H.C. døde i en alder af 75). Og KSFs ishockeyafdeling åbnede først i 1938 - længe efter eventyrkongens død.

Men mon ikke digteren alligevel tilgiver os ovenstående parafrase af den berømte 1859-hyldest til Jylland (i originaludgaven er der naturligvis tale om en "runestav").

Alle kampe i dagens runde af AL-Bank Ligaen spilles nemlig i det som H.C. Andersen (født på Fyn og bosiddende i København) kaldte "hovedlandet":

19:00 EfB Ishockey - Herning Blue Fox

19:00 AaB Ishockey - Hvidovre Ligahockey

19:30 Frederikshavn White Hawks - Rødovre Mighty Bulls

19:30 SønderjyskE - Odens Bulldogs

Og minsandten om ikke vi her på BetXpert har analyser af (og tips til) alle fire opgør. Find dem på Mike Larsens side.

Dagens øvrige analyser

Fredagen byder også på et tennistip fra Challenger-ekspert Jonas Mikkelsen. I en turnering i Bogotá har han kig på Ramón Delgado (Paraguay) der møder argentinske Sebastian Decoud. Decoud bor i Bogotá, men bør alligevel tabe til rutinerede Delgado.

Og så har vi - naturligvis - en analyse af dagens enlige Bundesliga-kamp, mellem FC Köln og Hoffenheim. Læs den her. Opgøret kan ses på Eurosport (tjek BetXperts TV Guide).