Italien skal fortsætte de gode takter mod Zlatan og Sverige, mens hele gruppe D - Kroatien, Spanien, Tjekkiet og Tyrkiet - skal i ilden denne fredag...

Der er god fodbold hver eneste dag under EM - men nogle dage er bare bedre end andre. Fredagens EM-kampe ser særdeles interessante ud.

Først skal Italien fortsætte de gode takter fra Belgien-kampen, når de skal spille mod Sverige. Zlatan og svenskerne skuffede lidt mod Irland, da de kun knebent fik hevet et 1-1-resultat med hjem. Kan de rejse sig mod Italien?

Herefter skal hele gruppe D i gang. Måske turneringens sværeste pulje. Først skal Kroatien forsøge at nuppe yderligere tre point mod Tjekkiet. Bagefter skal Spanien forsøge at gøre det samme mod Tyrkiet. Med en sejr til de to favorithold, vil de begge være videre fra gruppespillet.

Kl. 15:00: Italien - Sverige (DR1)

Frank Pilantra har kigget nærmere på denne kamp, og han er kommet frem til, at der er værdi i en italiensk sejr. Italien overraskede mange ved at udspille Belgien i første runde, mens Sverige skuffede mod Irland. Han vurderer, at der er værdi, fordi:

  • Italien stod knivskarpt i den første kamp mod Belgien, og Sveriges offensiv kan få svært ved at lirke op for betondefensiven.
  • Italien er i det hele taget et velorganiseret hold, der gik ubesejret igennem kvalifikationen.

Kl. 18:00: Kroatien - Tjekkiet (DR1)

Det er Jesper Sørensen, der har kigget på Kroatien - Tjekkiet, og han har fundet værdien i et uafgjort resultat. I den første kamp imponerede kroaterne, mens Tjekkiet var særdeles tandløse mod Spanien. Alligevel ser han værdien på grund af følgende argumenter:

  • Uafgjort vil ikke være en katastrofe for nogle af holdene: Med ét point hver, kan de stadig (sandsynligvis) afgøre deres skæbne i den sidste gruppekamp.
  • Tjekkiet spiller normalt en del mere offensivt, end de gjorde mod Spanien. Vender de tilbage til normal stil, kan de drille kroaterne lidt mere.

Kl. 21:00: Spanien - Tyrkiet (TV2)

Spanien hev en smal 1-0-sejr hjem over Tjekkiet, hvilket først lykkedes til sidst. Tyrkiet måtte gå fra banen mod Kroatien med de samme cifre - desværre bare i kroaternes favør. Spanien er storfavoritter i dette opgør, og Jesper Sørensen har ikke fundet værdi i kampen, hvorfor han har lavet en info-analyse. Frank Pilantra har dog luret, at der er værdi i et kortspil på Tyrkiet.