MTG/Viasat sikrede sig tilbage i maj de primære rettigheder til Premier League, der inkluderer alle 380 kampe. 100 af disse var dog ikke eksklusive for Viasat, og derfor har Premier League nu kunnet indgå aftale med SBS TV (ejer af tv-kanalen 6'eren) om visning af disse kampe.

6'eren kan dermed fortsat fra 2013/14 sæsonen vise kampe fra den populære britiske liga, men i et noget mindre omfang end hidtil. Den nye aftale, der løber frem til 2016, giver efter indeværende sæson således kun SBS TV rettighederne til alle lørdagskampe fra den engelske Premier League og en udvalgt kamp fra alle hverdagsrunder – cirka 100 Premier League kampe i alt fra hver sæson.

Udover de 100 Premiere League kampe pr. sæson frem til 2016, så har SBS rettighederne til FA Cuppen (frem til 2018) og Capital One Cup (frem til 2017). Desuden har 6'eren også rettighederne til de årlige Community Shields-opgør mellem mestre og pokalvindere samt til en række af det engelske landsholds vigtige hjemmebanekampe.

”Vi har en stor passion for engelsk fodbold, og har dækket Premier League siden 2004. Derfor er vi også ekstremt glade for, at vi også fremover kan give vores mange, mange fodboldseere det, de elsker så meget. Og med de to Cup-turneringer og de engelske landskampe har vi en fantastisk og unik engelsk fodboldpakke. Med den nye aftale har vi sikret, at der hver uge vil være engelsk topfodbold på 6'eren”, siger sportschef Jes Holm Andersen, SBS TV.

Premier Leagues adm. direktør, Richard Scudamore siger: ”Vi er meget glade for at forlænge vores partnerskab med SBS TV for yderligere 3 år, og vi ser frem til at videreudvikle vores tætte samarbejde til fordel for alle fans af Barclays Premier League i Danmark”.

Kilde: digitalt.tv