Forrige søndag blev den nye Formel 1-sæson skudt i gang. Det australske Grand Prix blev dog en skuffende affære, hvor blot 11 biler gennemførte. Forhåbentlig får vi mere for pengene, når Malaysias GP afvikles søndag 29. marts. Vi har samlet odds og fået Formel 1-ekspert Michael Nielsen til at finde noget værdi. Han gør sig nogle spiltanker nederst i artiklen. Byd gerne ind i tråden, så vi kan få en god debat.

Malaysias Grand Prix 2015

Sepang International Circuit er en af de mere moderne løb på kalenderen. Den er besværlig for konstruktørerne at forberede sig til, da den kombinerer nogle lange stykker med høj fart og skarpe sving ved mellemhastigheder. Desuden har de tropiske vejrforhold ofte voldt problemer, da der kan opstå pludselige regnbyger. Pirelli har valgt de to hårdeste dæktyper til denne weekend grundet tendensen til voldsom dækslitage på banen.

Mercedes kommer som storfavoritter til at vinde løbet, mens Williams og Ferrari ser ud til at skulle kæmpe om den sidste podieplads. Den enorme Mercedes-dominans betyder dog ikke, at der ikke kan findes interessante spilobjekter. Der er nemlig enorm stor konkurrence i midten af feltet om placeringerne i top 10.

Udvalgte vinderodds

Malaysias Grand Prix, vinder                                                                      

Bedste

odds

Bookmaker
Lewis Hamilton 1,55
Cashpoint
Nico Rosberg 2,9
Tipico
Sebastian Vettel 26
Sportingbet
Valtteri Bottas 29
Sportingbet
Felipe Massa 35
Cashpoint
Kimi Raikkonen 51
Sportingbet

Spiltanker

I kølvandet på løbet i forrige uge har jeg lidt forskellige idéer til hvilke spilobjekter, der kunne være interessante at følge oddsene på:

Alonso-Button

McLaren-Honda havde som forventet en forfærdelig weekend i Australien. Alonso er dog tilbage i sit sæde efter en skade, men jeg er i tvivl om, hvor klar han kan nå at blive. Der er ingen tvivl om, at han er en dygtigere kører end sin holdkammerat, Button, men jeg kunne godt forestille mig, at der er værdi at hente i et spil mod Alonso.

Se dette eksperttip for uddybende gennemgang af Button-Alonso.

Sainz Jr.-Verstappen

Sainz Jr. og Verstappen, der begge kører for Toro Rosso, er også et interessant match up. Jeg forestiller mig, at begge er fast besluttede på at bevise deres værd i Malaysia efter et skuffende GP i Australien. Umiddelbart ligner det en temmelig lige duel, men det er ikke svært at forestille sig, at bookmakerne favoriserer Sainz efter, at Verstappen udgik i Australien.

Lotus tilbage på sporet i Malaysia?

Lotus, sæsonens positive overraskelse, udgik med begge deres kørere i starten af Australiens GP, hvilket var enormt skuffende. De er dog hamrende hurtige, hvorfor jeg igen til det kommende løb i Malaysia vil holde et vågent øje med oddsene på match ups mod konkurrerende hold.

Over/under-linjerne

Derudover holder jeg øje med oddsene for over/under antal gennemførende kørere. Efter et løb, hvor blot 11 biler gennemførte kan der være et bias fra bookmakernes side af. Men der er mange ting, der skal tages med i overvejelserne; Særligt fordi Marussia formentlig stiller til start med to biler, hvilket ikke var tilfældet i Australien.

Byd endelig ind med kommentarer og idéer, således vi kan få startet lidt debat på et - i Betxpert-regi - overset bettingmarked.