Ferrari er på vej tilbage.

Det må være konklusionen efter de frie træninger og lørdagens kvalifikation til denne søndags spanske Formel 1-grand prix, hvor det italienske team ser ud til at nærme sig konkurrenterne hos Brawn GP og Red Bull, som ellers er kørt med laurbær og champagne i årets fire første løb.

Det spanske grand prix i Barcelona markerer traditionelt den anden sæsonstart i Formel 1; dels fordi det er det første grand prix i Europa, dels fordi de fleste teams her kommer med markante opgraderinger til deres biler.

Således også i år hvor eksempelvis Kimi Raikkonen, Ferrari, nærmest har fået en helt ny bil at køre i, hvilket onde tunger vil mene også var yderst tiltrængt efter Ferraris historisk svage sæsonstart, hvor man er helt væk fra tidligere års dominans og end ikke har været i nærheden af at kunne køre med om podiepladserne.
Ferrari er kommet til Spanien med væsentlige aerodynamiske forbedringer af bilen, og så har Raikkonen tillige fået et helt nyt og lettere chassis.

Desværre for finnen fik han ikke noget som helst ud af forbedringerne under lørdagens kvalifikation til grand prix’et, da Ferrari begik endnu en kæmpefejl i den temmelig lange række af slagsen, som har martret deres sæsonstart. I et forsøg på at spare på dækkene blev Raikkonen sendt tidligt i garage under den første kvalifikationsrunde, men hans tid viste sig mod forventning ikke at holde til videre kvalifikation, hvorfor han indleder søndagens grand prix fra en beskeden 16. plads mellem de to Toro Rosso-racere.

Der er ingen tvivl om, at bilen var til en plads i top-10, hvilket holdkammeraten Felipe Massa viste ved at være hurtigst af alle i den første kvalifikationsrunde samt ved at slutte kvalifikationen som nr. fire i en bil, der målt på brændstofmængden var tungest af alle i top-seks.

Uanset fejlen er det et markant fremskridt i forhold til, at man hidtil i sæsonen mest har ligget og tøffet rundt i den tungere ende af feltet, hvilket mildt sagt er uvant for italienerne.

McLarens problemer

McLaren-Mercedes med den regerende verdensmester, Lewis Hamilton, som førstekører har løbende introduceret forbedringer på deres biler ved de første fire løb. Det har givet markante forbedringer undervejs for teamet, der også har haft meget svært ved at følge med Brawn GP.

Til gengæld har McLaren kun få opgraderinger med til Barcelona, og ifølge Hamilton har de ikke haft nogen effekt, hvilket sendte både ham og holdkammeraten Heikki Kovalainen ned bagerst i feltet med en 14. og 18. plads under kvalifikationen.

McLarens sæsonstart har om muligt været endnu værre end Ferraris, selv om Hamilton har klaret sig bedre i løbene. Problemerne har været værre uden for banen, hvor teamets særlige opfattelse af moral og en lemfældig omgang med sandheden endnu en gang har bragt McLaren i problemer.

Det er ikke længe siden, at McLaren fik en rekordstor bøde på 100 millioner dollars for sin rolle i spionage mod Ferrari, og i forbindelse med det australske grand prix blev man på ny involveret i en sag, der har givet alvorlige ridser i lakken, da Hamilton og co. bevidst løj om en episode under løbet mellem ham og Jarno Trulli.

Bevidst vildledning af løbsautoriteterne er en alvorlig sag i Formel 1, og mange har talt for en hård straf til McLaren – bl.a. med det argument at man nødig skulle ende med samme moralske tilstande som i fodboldens verden, hvor det er blevet helt legalt og nærmest en del af spillet at snyde dommerne ved eksempelvis at prøve at filme sig til straffespark.

Sagen er blevet døbt liegate og har kostet flere McLaren-officials deres job, mens teamets straf blev forholdsvis beskeden, da udelukkelsen fra tre løb blev gjort betinget, hvorfor Hamilton altså har fået lov til at køre videre.

Brawn og aerodynamikken

Imens er det fortsat Brawn GP og Red Bull, der har de hurtigste biler, som det også har været tilfældet i de første fire løb, hvor Toyota har ligget lige i baghjulet på dem.

Brawn GP og Toyota har ikke mindst været hjulpet godt på vej af de særligt konstruerede diffusers, som har givet bedre aerodynamik og mere downforce og dermed mere fart end konkurrenterne i de første løb. Diffuserne har været genstand for en del debat, og flere konkurrenter klagede over dem, da de fandt dem i strid med reglerne, men alle klager er blevet afvist.

Brawn GP har været stærkest af alle i sæsonstarten, hvilket da også har resulteret i sejr i tre løb til Jenson Button, mens Sebastian Vettel, Red Bull, vandt regnvejrsløbet i Kina. Og mens ”opkomlingene” har domineret, så har de seneste års dominerende teams i form af Ferrari, McLaren og BMW halset efter, hvilket har vendt stillingen på hovedet i år i forhold til 2008.

Brawn GP’s Jenson Button og Rubens Barrichello ligger på første- og andenpladsen i VM-stillingen, mens Sebastian Vettel er nr. tre og Toyota-kørerne Jarno Trulli og Timo Glock nr. fire og fem.

I skarp kontrast til det beløber Ferraris samlede pointhøst sig til de tre af slagsen, som Kimi Raikkonen hentede med sin sjetteplads i det seneste løb i Bahrain, og Lewis Hamilton ligger på en beskeden syvendeplads.

Sæsonen er stadig lang

Men nu markerer søndagens løb i Barcelona altså en ny sæsonstart, og mens Jenson Button naturligvis har overtaget rollen som bookmakernes favorit til VM-titlen (han kan spilles til omkring odds 2), så er sæsonen stadig lang med 13 løb tilbage, inden den nye verdensmester kan kåres i Abu Dhabi den 1. november.

Sebastian Vettel er andenfavorit til omkring odds 3,5, mens blandt andre Ferrari også vil have ambitioner om at tage deres del af sejrene i løbet af sæsonen. Om det vil være nok til at true Buttons førsteplads er tvivlsomt, men der er ingen tvivl om, at de har set frem til en ny start i denne weekend i Barcelona.


Hold øje med BetXperts nye Formel 1-side hvor Martin Rasmussen vil servere spilforslag. Martin lagde ud lørdag med at ramme plet med sit første eksperttip: Et tip gående på kvalifikationen til Barcelona-løbet.