Når Formel 2016 indledes i Melbourne 20. marts, så er det atter med dansk deltagelse i form af Kevin Magnussen. Det bliver dog næppe ham, men derimod Vettel og Raikkonen, der skal forsøge at fælde de altdominerende Mercedes-racere. Læs Michael Nielsens optakt med odds, favoritter og holdgennemgang.

Læs den nyeste Formel 1 2017 optakt her

Når F1-cirkusset kickstarter 2016-sæsonen til årets første løb, så bliver der endelig mulighed for at se, hvorvidt Mercedes’ massive dominans af sporten skal gentages igen i år.

Ferrari ligner den eneste realistiske udfordrer til Mercedes, der begge har set stærke ud i testdagene her i foråret.

Midten af feltet ser ud til endnu engang at kunne byde på spænding. Williams og Red Bull, der ellers har store mesterskabsambitioner, ser ud til at være et stykke fra toppen og kan forvente udfordring fra Force India og Toro Rosso.

Kampen om top 10-placeringer ser ud til at kunne blive en af de tætteste nogensinde, da det umiddelbart er svært at udpege en konstant bagmarkør, i kraft af, at alle bundholdene ser ud til at have gjort store fremskridt.

Røgsløret er for længst lagt ud, holdene kører deres psykiske spil, og det ser ud til at blive usædvanligt svært at forudse sæsonens forløb.

Magnussen er tilbage

I formel 1 er intet sikkert, hvilket venezuelanske Pastor Maldonado fik at føle op til denne sæson. Han havde et sæde hos det nyoprettede Renault-hold lige indtil hans sponsor (et statsejet olieselskab) valgte at trække i land. I kølvandet på Maldonados fyring begyndte rygterne at svirre om Magnussens comeback i motorsportens kongeklasse, hvilket til slut viste sig at være sandt. Eventyret fik en ny begyndelse.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at dette eventyr får en særlig lykkelig slutning. Renault ser ud til at have en del problemer med bilen, hvilket har hæmmet deres sæsonoptakt en del.

Dette betyder, at til trods for holdets enorme ambitioner og deres status som tidligere verdensmestre, så må målsætningen være point-placeringer i løbet af sæsonen. Det er som historien om den grimme ælling, der så i dette tilfælde må acceptere, at udsigten til at blive en svane, stadig ligger et år eller to ude i fremtiden.

Ikke desto mindre, så er det dejligt at have en dansker repræsenteret i F1 igen!

Nye regler for kvalifikation

Kvalifikationsformatet i moderne F1 er håbløst kompliceret, hvorfor det ikke bliver gennemgået særlig dybdegående i denne optakt. Der er dog sket en ændring af dette til 2016-sæsonen, hvilket blot har gjort det hele meget mere uigennemskueligt.

Kvalifikationen er stadig inddelt i tre dele: Q1, Q2 og Q3. De langsomste kørere skilles så løbende fra, hvor de hurtigste 10 kørere deltager i Q3, hvor der køres om pole position.

I år er der blevet tilføjet yderligere en regel. Dette betyder, at kvalifikationen stadig inddeles i tre dele, men løbende udskilles kørerne for hver 90 sekunder, der er gået. Dette betyder, at når 90 sekunder er gået, så elimineres den langsomste kører. Det bliver ren anarki.

Regelændringen er sket af hensyn til tilskuerne på banerne, da man gerne vil sikre sig, at der er biler på banen konstant under kvalifikationen. Det kan så diskuteres, hvor seervenligt det i praksis bliver, da det umiddelbart lyder vildt uoverskueligt. Det skal dog komme på prøve i Melbourne.

Odds og tips - Formel 1 2016

Vores faste Formel 1-ekspert og optaktsforfatter Michael Nielsen vil gennem hele sæsonen forsøge at finde de bedste valuebets fra Formel-sæsonen 2016.

I forhold til odds på verdensmesterskabets vinder, så er det svært at vurdere, hvorvidt der er værdi at hente. Særligt fordi at Mercedes ser ud til at kunne dominere endnu en sæson og Hamilton formentlig stadig har en fordel overfor sin kollega Rosberg.

Derfor er det måske mere interessant at kigge på matchups iblandt kørerne. I øjeblikket tilbyder Bet365*, Betsafe, Unibet* og Danske Spil* odds på disse, hvor der måske er nogle interessante spil iblandt.

I holdgennemgang nedenunder er nogle umiddelbare, tidlige tanker, men ikke noget konkret. Byd derfor endelig ind med spiltanker og idéer!

Odds - Kørernes verdensmesterskab 2016                                         Bedste
Odds
Bookmaker
Lewis Hamilton 1,60
Betsafe
Nico Rosberg 4,33
Bet365
Sebastial Vettel 6,00  Unibet
Kimi Raikkonen  41
Bet365
Fernando Alonso   61
Unibet
Daniel Ricciardo  76
Unibet
Jenson Button 101  Bet365
Valtteri Bottas  101
Bet365
Felipe Massa 151  Tipico
Odds - Konstruktørernes verdensmesterskab 2016                            Bedste
odds
Bookmaker
Mercedes 1,18
Danske Spil
Ferrari 6,50
Bet365
Red Bull 50
Betsafe
McLaren 51
Unibet
Williams 61
Bet365
Force India 301
Bet365
Renault 751
Bet365
Toro Rosso 751
Bet365
Haas 751
Unibet

Teamgennemgang: Mercedes skal besejres 

Mercedes

Det tyske mandskab er klare favoritter til at vinde både kørermesterskabet og konstruktørtitlen. De har to af feltets dygtigste kørere i Hamilton (ENG) og Rosberg (TYS), der sidder bag rattet i feltets klart bedste bil.

I testene op til sæsonen har de ikke været hurtigst. Faktisk har de ofte ligget og rodet rundt i den tunge ende af feltet. Dette skal man dog tage med et gran salt, da dette ligeledes var tilfældet sidste år, hvor de aflivede spændingen i toppen og blæste konkurrenterne af banen. Det ser ud til atter at blive endnu et år på Mercedes’ præmisser, hvilket oddsene også klart indikerer.

Ferrari

Italienerne er det eneste realistiske bud på en udfordrer til Mercedes. I Vettel (TYS) og Raikkonen (FIN) har de to tidligere verdensmestre til at tæske den røde racer rundt på banen.

De har vist gode takter i sæsonoptakten og har også klare ambitioner om at udfordre Mercedes. Det virker oplagt, at de kommer til at hente nogle løbssejre i denne sæson, men det vil være en stor overraskelse, hvis de kan skabe sikre et mesterskab.

Det ligner, at Ferrari igen i år er et pænt stykke foran de øvrige tophold Red Bull og Williams. Meget kan dog ske løbende gennem året, og det ville være glædeligt, hvis kampen om podieplaceringerne blev med deltagere fra andre hold end Ferrari og Mercedes.

Red Bull

De tidligere altdominerende østrigere har gennem sidste år haft massive problemer med deres motorleverandør, Renault. Det er dog endt med, at de også til denne sæson reelt kommer til at benytte en Renault-motor igen, hvilket bliver interessant at følge, da dette var grobund for enormt meget drama sidste år.

Kørerduoen fra 2015 er bevaret med Ricciardo (AUS) og Kvyat (RUS) ved styrepinden. Begge er bestemt kvalificerede til at køre F1, hvoraf særligt Ricciardo må betegnes som en af feltets absolut dygtigste kørere.

Red Bulls ambition vil formentlig altid være et verdensmesterskab. Dette bliver dog noget nær umuligt at præstere i denne sæson, hvor både Ferrari og Mercedes er langt foran.

De har dog tradition for at bygge feltets bedste chassis, hvilket kan sikre dem en løbssejr på nogle af de mindre motordominerede baner så som Ungarn, Monaco eller måske Baku. Derudover skal man ikke glemme, at Red Bull har en vanvittig erfaren og dygtig organisation, hvilket gør fremgang igennem sæsonen muligt.

Williams

For to-tre år siden lignede det, at Williams ville være i stand til at deltage i kampen om VM-titlen, hvor det blev til flere podieplaceringer. Disse muligheder skal de dog spejde langt efter i 2016, idet deres konkurrenter har udviklet sig hurtigere og efterhånden har fået lukket hullet.

De to kørere, Bottas (FIN) og Massa (BRA), skal formentlig konkurrere med Red Bull om podieplaceringer, såfremt Ferrari eller Mercedes har en offday. Bagfra kan der også komme tryk på idet både Force India og Toro Rosso ser ud til at have forbedret sig kraftigt til denne sæson.

Dermed er der lagt i ovnen til en sæson, hvor Williams vil få travlt med at cementere sin position i subtoppen af F1. Deres præstationer i sæsonoptakten har været acceptable, men det bliver spændende at få afsløret deres reelle niveau, når det første løb skal køres.

Force India

2015-sæsonen giver en god indikation på, hvad vi kan forvente os af det indiske hold. De startede helt forfærdeligt, men endte sæsonen med nogle ganske fremragende resultater. Meget tyder på, at de starter sæsonen endnu bedre end de sluttede den seneste, hvilket gør dem til potentielle podievindere.

Det er i år den samme kørerduo som sidste år, hvor Hülkenberg (GER) og Pérez (MEX) sad bag rattet. Det er uden tvivl den tætteste interne holdduo i F1-feltet, hvilket bookmakernes odds også indikerer.

Sæsonoptakten har været glimrende for holdet, hvor de, ligesom mange af deres konkurrenter, har fået tilbagelagt mange omgange. Særligt Hülkenberg, en af feltets oversete stjerner, kan blive en stor oplevelse i denne sæson.

Hülkenberg smal favorit

Den meget lige duel mellem Hülkenberg og Pérez på Force India-holdet kunne være interessant at spille på. Pérez er gjort til smal favorit i et lige matchup, mens Hülkenberg umiddelbart fremstår som den dygtigste kører af de to. Årsagen til denne favoritværdighed kan muligvis findes i Pérez’ flotte afslutning på 2015-sæsonen, men hvorvidt dette er berettiget er et helt andet spørgsmål.

En hurtig chancevurdering siger at der skal være et sted mellem 50-55 % chance for at Hülkenberg ender øverst af de to i den samlede stilling. Dette kan indeholde værdi, da man kan hente hhv. odds 1,95 og 1,90 hos Betsafe og Unibet*.

Toro Rosso

Det italienske hold har til denne sæson fået Ferrari-motorer, hvilket allerede nu kan ligne en genistreg af de store. De var enormt hæmmede sidste år af den elendige Renault-motor og har inkorporeret den nye motor uden større problemer.

De besidder feltets formentlig mest talentfulde kørerduo med Verstappen (HOL) og Sainz (SPA), der begge gjorde et stort indtryk i deres debutsæson sidste år. På en god dag og en bane, der passer deres layout godt, så vil de formentlig kunne blande sig om podieplaceringerne. Dette så man allerede sidste år, hvor Verstappen hentede to 4.-pladser.

De er feltets unge ballademagere. Det bliver spændende at følge deres udvikling og endnu mere interessant om de kan slå deres søsterteam, Red Bull, af pinden.

Hold øje med odds på Toro Rosso

Det italienske hold ser ud til at have fået en glimrende start på sæsonen. Derfor vil de være enormt interessante i sæsonopstarten, da de muligvis kan drille nogle af de store drenge i klassen, herunder særligt Red Bull.

Derfor bør man holde et vågent øje med oddsene på matchups mellem disse to, når vi nærmer os det australske GP.

McLaren

Det tidligere storhold har ikke lignet sig selv de seneste mange sæsoner. Deres partnerskab med Honda var en kæmpe skuffelse sidste år, og det ser ud til at blive endnu en lang sæson til trods for positive tegn under sæsonoptakten.

Et hold som McLaren skal altid gå efter at vinde mesterskaber. Dette afspejles også af deres kørere, Alonso (SPA) og Button (ENG), der måske er feltets stærkeste kørerduo.

De kommer helt klar til at konkurrere om top 10-placeringer i år. Men det ligner lidt, at hele feltet kommer til at være i stand til dette, hvorfor McLaren altså skal gribe de muligheder, de får serveret.

På en god dag, hvor banens layout ikke kræver det store af motorerne, så vil de muligvis kunne blande sig i top 6. Men det bliver svært. Forvent ikke det store af dem i Australien.

Sauber

Efter en strålende sæsonstart i 2015, så faldt de af på den gennem sæsonen og endte blandt feltets dårligste. Det er ikke ligefrem den udvikling, man gerne vil have som F1-hold, hvorfor de håber at kunne revanchere sig i denne sæson.

Det er ligesom sidste år Nasr (BRA) og Ericsson (SVE), der styrer den schweiziske racer. De udgør en ung, spændende kørerduo, der dog stadig har meget at bevise.

Sauber skal forvente at være blandt feltets tre dårligste hold, men på en god dag bør de kunne blande sig i top 10-suppen.

Renault

Det nyetablerede hold er svært at placere i forhold til de øvrige i feltet. De har masser af penge og overtager en erfaren organisation fra Lotus. Men de vil uden tvivl få de klassiske børnesygdomme, som alle nye F1-hold døjer med.

Til at agere chauffører har de Magnussen (DAN) og Palmer (ENG). Dette er en ung, uerfaren kørerduo, hvoraf særligt Magnussen har vist potentiale.

Forvent ikke det store af dem fra sæsonstarten, men hvis de får nogle gode opdateringer til deres bil, så vil det være muligt for dem at blande sig i striden om top 10-placeringer.

Haas

Det længe ventede amerikanske hold er endelig en del af F1-feltet. Modsat Renault, så er der her tale om et helt nyt hold. De virker ambitiøse og har i den forbindelse sikret sig en motoraftale med Ferrari, hvilket altid er en god start.

Det bliver Grosjean (FRA) og Gutiérrez (MEX), der skal guide bilen mod det ternede flag. Begge er kørere med F1-erfaring, hvoraf Grosjean har podieplaceringer på CV’et.

Op til sæsonen var det forventet, at de ville ligge klart bagerst og agere bagmarkør i store dele af sæsonen. Disse spekulationer er dog gjort til skamme, da de har gjort en formidabel entre på F1-scenen og ligner et hold, der kan kæmpe om placeringer med de øvrige bundhold fra sæsonstarten.

Manor

Sidste års prygelknabe ser ud til at have gjort store forbedringer til i år. Det ligner også, at de har fået en betydeligt mere avanceret aero-pakke i år, hvilket altid vidner om udvikling.

De er det eneste etablerede hold, der har skiftet ud på kørerposterne op til denne sæson. I år bliver det Wehrlein (TYS) og Haryanto (IND), der skal føre den opdaterede racer gennem sæsonen. Ingen af dem har tidligere F1-erfaring.

Det britiske hold ligner klart et af feltets svageste og med den uerfarne kørerduo kommer de til at ligge langt fra topplaceringerne. Deres sæsonoptakt har dog været meget positiv, hvorfor de formentlig vil kunne nærme sig en top 10-placering, hvis de ellers har heldet med sig.

Wehrlein frister

Wehrlein er gjort til pæn favorit af markedet, hvor han kan købes til omkring 1,45 flere steder. Det kunne godt være interessant alligevel, da Haryanto tilsyneladende blot er at finde i F1 som konsekvens af den pose penge, han har taget med.

Wehrlein har også set klart stærkere ud i sæsonoptakten og kan muligvis blive et navn, vi kommer til at se i F1 i fremtiden.

Det vil kræve en chance på 70 % eller derover, før der er værdi i Wehrlein. Hvorvidt dette kan forsvares er lidt besværligt at vurdere med bundholdene. Der gives nemlig kun point til den samlede stilling for top 10-placeringer, hvilket vil kræve en del held for Manor-holdet. Dette held kan tilkomme Haryanto, hvilket så pludselig vil gøre ham til favorit i denne duel.