Politikerne lugter bookmaker-blod efter at Østre Landsrets dom i Ladbrokes-sagen faldt ud til fordel for det danske spille-monopol. Et folketingsflertal kan være villigt til at gøre det ulovligt at bruge betalingskort til at overføre penge til udenlandske bookmakere og pokerrum.

En sådan lov vil gøre det meget sværere at være dansk kunde hos de udenlandske firmaer, der i forvejen ikke må reklamere eller have kontor i Danmark (det var det Ladbrokes forsøgte at ændre).

Forbuds-idéen kommer fra USA, hvor en lov der forbyder pengeoverførsler til og fra udenlandske spiludbydere, har betydet enorme kursfald for spillefirmaerne. Og i Sverige og Norge er der snak om at gå en lignende vej.

Socialdemokraternes skatteordfører John Dyrby og Venstres idrætspolitiske ordfører Leif Mikkelsen er begge meget interesserede i at følge USA´s eksempel (Nyhedsavisen, d. 16. november) og indføre et forbud. Hvis ordførerne for landets to største partier har deres folketingsgrupper så nogenlunde med sig i sagen, tegner der sig et solidt flertal (De Konservative skulle i øvrigt også bakke op) for en eventuel lovændring. Hvis den er teknisk og juridisk mulig, hvilket først skal undersøges.

Læs om USA´s forbud: http://www.betxpert.com/artikel/usa-forbud-mod-internet-gambling

Læs om Ladbrokes-sagen: http://www.betxpert.com/artikel/dom-i-ladbrokes-sag-monopolet-bestar

Forbuds-Danmark

Det vil næppe komme bag på nogen, at BetXpert er lodret modstander af et sådant forbud. Der vil i givet fald være tale om noget der ligner et groft brud på EU´s regler om fri bevægelse for tjenesteydelser (herunder kapital).

Og så er der det rent principielle. En sådan lov vil være ekstremt frihedsindskrænkende. Er det virkelig hvad Danmark ønsker? At følge i hælene på USA der i fuldt firspring er på vej tilbage til 20’ernes forbudstid (hvor det var spiritus der var i skammekrogen)?

Lad os se, hvad der sker. Der er heldigvis som regel langt fra tanke til handling i det danske Folketing. Og mange ting kan ske, før denne idé bliver til et decideret lovforslag og eventuelt lov. Den kan støde på tekniske eller (EU-)juridiske problemer. Eller politikerne kan komme til fornuft, man ved aldrig... Måske Venstres løver en dag vågner, kigger sig selv i spejlet og siger: Hov, var der ikke noget med, at vi var liberale engang?