Sponsoreret indhold fra Danske Spil

Når Danmark torsdag går fra banen, bliver det med endnu en sejr i bagagen. Det vurderer Danske Spils oddssættere.

Danmark startede VM godt med en sejr på 1-0 over Peru. Selvom danskerne i store dele var presset i bund af peruvianerne, så holdt danskerne stand, og det gør dem dermed til store favoritter mod Australien, som venter i torsdagens kamp. Det vurderer Danske Spils oddssættere.

”Danmark vandt – måske lidt ufortjent – over Peru. Mod Australien forventer vi, at Danmark vil være en større favorit, end tilfældet var mod Peru. Australien har ikke nær så meget teknisk kvalitet, som Peru har, mens startnerver sagtens kan have spillet ind hos et forholdsvist urutineret dansk landshold,” siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig i Danske Spil* og tilføjer:

”Vi vurderer derfor, at sandsynligheden for, at Danmark vinder er på 50 procent.”

Efter sejren over Peru har Danmark dermed ikke tabt i 16 kampe, og derfor vurderer oddssætterne det dermed også for overvejende sandsynligt, at Danmark går igennem kamp nr. 17 som ubesejret.

”Sejr til Australien ligger til odds 5, hvilket svarer til lige omkring 20 procents chance for sejr. Dermed er der 80 % chance for, at Danmark undgår nederlag,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Kampen var dog ikke helt uden omkostninger, for den rutinerede midtbaneslider William Kvist måtte udgå med to brækket ribben og en punkteret lunge, og dermed baner det vejen for Lasse Schöne, som er en lidt anderledes bagerste midtbanespiller end Kvist.

”Mod Australien vurderer vi ikke, at det kommer til at koste, for her forventer vi, at Danmark vil være meget på bolden, og det kan faktisk vise sig at være en fordel, at have Schøne med, da han er mere boldspillende end Kvist,” siger den oddsansvarlige.

Med en evt. sejr over Australien ligger Danmark lunt i svinget til kvalifikation til 1/8-finalen, og med en fransk sejr, så vil det være endelig sikkert.

”Før kampen mod Australien giver vi odds 1,20 på, at Danmark går videre til 1/8-finalen. Det svarer til godt 80 procent sandsynlighed. Hvad der kan ske herefter er svært at spå om. Argentina, som vi længe har forventet ville blive en evt. modstander til Danmark, har ikke fået en god start, og de kan pludselig være i fare for ikke at ende som nr. 1, eller slet ikke komme videre fra gruppespillet,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Skulle Danmark gå videre fra gruppespillet, vil det være første gang siden EM 2004, hvor Tjekkiet blev endestationen. Danmark har været med i tre slutrunder siden dengang, hvor gruppespillet ved VM 2010, EM 2012 blev begge endestationen for danskerne.

Spil på kampen mellem Danmark og Australien her.