Der er dømt finaleaften i Vild med Dans. Læs Highrollers optakt der kommer vidt omkring med stor analyse og gennemgang af oddsene.

Med to deltagere tilbage skal vi i aften have fundet den endelige vinder af Vild med Dans 2015.

I aften er det alene seerne, som bestemmer - skal Ena Spottag eller Stephania Potalivo løfte trofæet?

Bliver det den dygtige og sprudlende Potalivo, som var favorit helt fra før starten, eller bliver det den helt store overraskelse, Ena Spottag, som er gået hele vejen.

Begge har som de eneste par ikke været i omdans overhovedet, og begge skuespillere har ligget i top 2 i seerpoint gennem programmet.

Heads op er alle 7 bookmakere enige: Stephania Potalivo er favorit til at vinde:

Hvem vinder Vild med dans 2015?

Bedste odds Bookmaker
Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard 1,50
Betfair Sportsbook
Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen 2,75
Unibet

Mine anbefalinger

Jeg ser ikke værdi i de to odds denne uge, men jeg hælder personligt til, at Potalivo slår Spottag.

Til værdispilleren vil jeg anbefale at holde øje med live-betting. Hvis Potalivo kikser totalt, så overvej livespil på Spottag. Hvis Spottag derimod kikser eller gør det middelmådigt, og oddset på hende derfor stiger, fx til 3,5, så overvej alligevel hende i livebettingen, da jeg formoder Spottags mange dedikerede superfans stemmer på hende uanset hvad der sker!

Det skal parrene danse

Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen
1: Slowfox (danses til 'Stille før storm' af Lis Sørensen – optræder live)
2: Showdans (danses til 'Woman' af Stine Bramsen – optræde live)
3: Freestyle

Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard
1: Jive (danses til 'Lips Are Movin'' af Meghan Trainor)
2: Showdans (danses til 'Marilyn' af Patrick Dorgan – optræder live)
3: Freestyle

Tidligere udstemte par danser følgende:
- Sami og Patricia: Salsa (til 'Papi' af Jennifer Lopez)
- Rasmus og Mille: Salsa (til 'Loca' af Shakira)
- Katrine og Aslak: Tango (til 'Va Fangool' af Nephew)
- Chris og Luise: Jive (til 'Runaround Sue' af Dion)
- Sharin og Frederik: Salsa (til 'Paranoia' af Barbara Moleko)
- Karen og Michael: Salsa (til 'Hot Hot Hot' af Arrow)
- Patrick og Jenna: Cha-cha-cha (til 'Cheerleader' af OMI)
- James og Mie: Samba (til 'Samba de Janeiro' af Bellini)
- Søs og Mads: Rumba (til 'You’ll Never Find Another Love Like Mine' af Michael Bublé og Laura Pausini)
- John 'Faxe' og Karina: Jive (til 'Do You Love Me' af The Contours)

Analyse H2H: Det ved vi

Hvad ved vi? Vi kender ikke fordelingen af seerpoint hidtil, da vi kun ved at de to par højst sandsynligt har ligget i top 2, ifølge mine tidligere analyse-kombinationer. Vi ved, at de har ca. lige mange likes på facebook, men bemærk at Spottag har gjort særligt meget ud af Facebook-segmentet, med eget hashtag, Team Glad osv.

Vi ved Potalivo har fået mange flere point end Spottag, men at begge har klaret sig.

Der er ikke nogle klare tegn på at Spottag nogen af ugerne har fået flere seerstemmer end Potalivo. Omvendt kan vi heller ikke bevise det modsatte, selvom det måske kan virke mere sandsynligt, at den objektivt dygtigste danser Potalivo har ligget øverst.

Tidligere år har vi dog set, at den næstdygtigste danser har vundet efter en god performance på finaledagen, bl.a sidste år, hvor Mærkedahl slog den (i mine øjne) bedre dansende Nymark, samt evt. også forrige år.

Hvad jeg til denne finale har på fornemmelsen er, at det handler om alm. fans vs superfans. Spottag er en H.C. Andersen-ælling, en modreaktion på det gængse kvindebillede, en ener, og tro mod sit indre jeg. Det indre over det ydre.

Jeg tror, at hvis man er fan af hende, så har man været det fra starten. Tvivlerne og gennemsnitsdanskeren er nok mere på Potalivos side. Så Spottags mange superfans er formentlig oppe imod "resten af vælgerne." Det store seeropland tror jeg ved, hvem der er bedst, og de er derfor nok en del større end Spottags fans.

Dette kan meget vel betyde Spottags nederlag, selvom hun måske skulle være over Potalivo i de enkelte runder. Folk som har stemt på andre gennem programmet vil nok gerne stemme i aften på en endelig vinder. Men dette er selvfølgelig kun gisninger.

Analyse af dansene: Potalivo er glad for jive

Hvad jeg bemærkede sidste uge var, at Spottag og Evers ikke så særligt begejstrede ud, da værterne afslørede hvad de skulle danse i finalen, Slowfox. Her så Potalivo og Kjeldgaard meget glade ud for jiven, som da også har givet dem højere point hos dommerne.

Der kommer et modsætningsfyldt udtryk i musikken, hvor jiven er festlig, mens Slowfoxen er chillin'. Lis Sørensens livesang "Her er så stille nu" er dog er lille plus for Spottag. Samme er Stine bramsen, også Spottag.

I freestylen bliver det spændende at se, hvor kreative de proffesionelle dansere er i deres koreografi. her kan de ændre meget på dagen, som vi så Mærkedahl og Silas sidste år.

Chancevurderingen hos bookierne virker korrekt, men det er svært at sige præcist, hvor den bør ligge. Det afhænger af hvor mange der stemmer i alt. Jeg hælder mest til Potalivo som vinder.

Følg med i aften live kl. 20.00.