Mens de fleste europæiske ligaer stadig er i gang, så er årets VM for klubhold startet i Marokko. Real Madrid er favorit, men er der værdi i oddsene?

Værterne for turneringen er Moghreb Tetouan, der er med for første gang og er forsvarende mestre i den hjemlige marokkanske liga. Udover værterne er der 4 øvrige debutanter, da både Western Sydney Wanderers, ES Setif, Cruz Azul og San Lorenzo er med for første gang. Herudover er Champions League-vinderne fra Real Madrid med for 2. gang, mens Auckland City er med for 6. gang.

Turneringen er bygget op med en playoff kamp om den ene plads i kvartfinalerne. Denne kamp er allerede spillet, og her slog Auckland City værterne fra Moghreb Tetouan på straffe efter 0-0 i ordinær spilletid. I den ene kvartfinale møder Auckland City så ES Setif, mens Western Sydney Wanderers møder Cruz Azul i den anden kvartinale.

Da både San Lorenzo og Real Madrid først kommer i turneringen i semifinalerne, så er der kun 2 kvartfinaler, og vinderen af Auckland/ES Setif skal møde San Lorenzo, mens vinderen af Cruz Azul/W.S. Wanderers møder Real Madrid. Herefter er der både en finale, bronzekamp samt en kamp om 5./6. pladsen.

Kvartfinalekampene ser således ud:

ES Setif Uafgjort Auckland City
1,60 4,00 6,00
Betsafe
Bet365
Scandic Bookmakers
Cruz Azul Uafgjort Western Sydney Wanderers
1,40 4,33 8,50
Scandic Bookmakers Bet365 Bet365

Europa, Sydamerika og alle de andre

I løbet af turneringens relativt korte historie er det kun lykkedes hold fra Europa og Sydamerika at vinde turneringen – kun 2 gange er det lykkedes afrikanske hold at komme i finalen. Derfor er det også San Lorenzo og i særdeleshed Real Madrid, der er de helt store favoritter til at vinde dette års turnering.

Vi vil her gennemgå de 6 resterende hold og se på, hvilke chancer de har i denne turnering.

Auckland City:

Auckland vandt for under en måned siden OFC Champions League, som gav dem en billet til denne turnering. Det var sjette gang (fjerde gang i træk) at Auckland vandt turneringen, og holdet er ligeledes forsvarende mestre i den nationale liga, som de har vundet 5 ud af 10 gange.

På spillerfronten er der ikke navne, der springer i øjnene på den almene fodboldinteresserede, og man har da også kun 3 spillere, der er inde omkring landshold (alle det new zealandske), hvor Tim Payne må være den mest kendte.

Holdet har dog en del spillere fra andre verdensdele, og specielt Emiliano Tade er holdets store stjerne. Argentineren scorede sidste sæson 24 mål i 23 kampe, og indtil nu i denne sæson har han scoret 7 mål i 8 kampe.

ES Setif:

ES Setif er fra Algeriet og er forsvarende mestre i den afrikanske udgave af Champions League. Det er kun anden gang, at ES Setif har vundet turneringen, og vi skal 26 år tilbage for at finde første gang. Den hjemlige liga har holdet vundet 5 gange, men de er ikke længere forsvarende mestre, da de ret skuffende kun blev nr. 3 i sidste sæson.

Holdet består primært af hjemlige spillere, og man vil i denne turnering kunne drage fordel af at kende til klimaet i det nordlige Afrika.

Cruz Azul:

Cruz Azul er forsvarende CONCACAF Champions League mestre, og mexicanerne har flere landsholdsspillere, hvor især den tidligere At. Madrid spiller Luis Perea og centerforsvareren Maza, der bl.a. har spillet i PSV og Stuttgart er blandt de mere kendte spillere i truppen. Cruz Azul er lidt en dark horse i turneringen, da de kommer fra en forholdsvis stærk lige, har mange rutinerede spillere med erfaring fra store europæiske ligaer krydret med yngre mexicanske kræfter.

Western Sydney Wanderers:

W.S. Wanderers vandt den asiatiske udgave af Champions League for første gang i sidste sæson, men i denne sæson har tingene set rigtig skidt ud, hvor de ligger sidst i den hjemlige liga, og holdet er uden sejr i sæsonen. Dette er også et hold uden de kendte navne, og det er generelt et ret ungt hold med enkelte australske landsholdsspillere. De er i en meget svær lodtrækning, hvor først Cruz Azul venter og herefter Real Madrid, hvis de skulle gå videre.

San Lorenzo:

De forsvarende Copa Libertadores mestre fra Argentina kommer ind i turneringens ene semifinale, men sæsonen er ikke fået som planlagt indtil nu, hvor de kun har hentet 8 sejre i 19 kampe og ligger i midten af tabellen. Holdet består næsten udelukkende af argentinske spillere, men der er flere spillere, som man kan genkende fra europæisk fodbold, hvor veteranerne Leo Franco (tidl. At. Madrid) og Mario Yepes (tidl. PSG og Milan) er eksempler herpå, mens man ligeledes har den paraguayanske landsholdsspiller Nestor Ortigoza i truppen.

Real Madrid:

Spanierne behøver næppe den store præsentation, og de er da også de helt klare favoritter i denne turnering. Holdet har været med én gang tidligere, hvor man med bl.a. Raul, Hierro, Helguera og Morientes skuffede fælt og kun blev nr. 4.

I år hedder spillerne derimod Ronaldo, Bale, Benzema og James Rodriguez, og de er i forrygende form for tiden med 19 sejre i træk i alle turneringer og med hele 80 mål(!) i disse 19 kampe. Specielt Cristiano Ronaldo bliver værd at holde øje med, da portugiseren virker ustoppelig med 30 mål og 14 assists i 22 kampe i sæsonen for Real Madrid, og i ligaen og Champions League er han kun gået fra banen 2 gange uden at score.

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Real Madrid 1,18
Scandic Bookmakers
San Lorenzo 7,50
Betsafe
Cruz Azul 19,00 Scandic Bookmakers
Western Sydney Wanderers 81,00 Scandic Bookmakers
ES Setif 100,00 Betsafe
Auckland City 251,00 Scandic Bookmakers

Også hos bookmakerne er Real Madrid de helt store favoritter, og der er ikke de store odds at hente på en spansk sejr. Med den form som spanierne er i for tiden, så er det også svært at se, hvilken af disse hold, der skal kunne slå dem. Der er dog en risiko for, at Real Madrid tager let på tingene eller mangler motivation, men jeg har svært ved at finde værdi i et af holdene på nuværende tidspunkt.

Hvad synes du?