FC Midtjylland og F.C. København brager sammen på søndag i Superligaen. Her er tale om et yderst vigtigt opgør for begge mandskaber. 

FCM – FCK spilles søndag den 18. september klokken 18.00. Her i optakten til kampen kan du se de bedste odds, stream og seneste trupnyt og bud på startopstillinger.

Kampen er enorm vigtig for begge mandskaber, da de er kommet skidt ud af starthullerne i den nye sæson. FC Midtjylland indtager en øjeblikkelig 8.-plads, mens F.C. København er på 6.-pladsen. 

Få et 500-kroners risikofrit spil på FCM - FCK hos LeoVegas* 

 • Gå til LeoVegas.dk og opret en konto - det tager under 5 minutter
 • Du skal oprette din konto via linket i denne kampagne (linket i linjen ovenover eller nede i den grønne knap); ellers virker tilbuddet ikke
 • Spil 500 kroner pre-match på FC Midtjylland eller F.C. København
 • Du skal spille via det normale 1X2-marked (ikke Asian-linjer)
 • Hvis du taber på dit spil, får du de 500 kroner retur
 • Der er ingen omsætningskrav i forbindelse med kampagnen
 • Kampagnen er kun for nye kunder, der opretter sig via et af linkene i denne kampagneartikel

Få dit risikofrie spil her

Odds på FC Midtjylland – FC København

Bookmakerne holder hjemmeholdet som favoritter. Opgøret spilles på søndag den 18. september klokken 18.00 og kan ses på TV3+ eller streames på Viaplay. 

1X2 odds, FC Midtjylland - FC København, Søn. 18. sep. 2022 kl. 18:00

Over/Under odds, FC Midtjylland - FC København, Søn. 18. sep. 2022 kl. 18:00 Linje: 2.5

FC Midtjylland – var det vendepunktet?

”Ulvene” fra Herning har bestemt ikke haft nogen god sæsonstart. Holdet har blot vundet to ud af de første ni kampe i Superligaen. Læg hertil, at de startede Europa League-gruppespillet ud med at tabe 0-1 ude mod Sturm Graz. 

Den dårlige start på sæsonen betød, at træner Bo Henriksen blev fyret tilbage i slutningen af juli. Ind kom i stedet spanske Albert Capellas. Den nu tidligere FC Barcelona-ansatte fik debut ude mod Brøndby i slutningen af august, og det gik næsten over al forventning. 2-0 vandt FCM ved den lejlighed. 

Dermed var man fristet til at tro, at alt nu var fryd og gennem på heden igen. Der gik dog under en uge, inden holdet led et smerteligt 0-2-nederlag hjemme mod AaB. Herefter rejste man til Graz og tabte med 0-1 mod Sturm Graz i Europa League. 

Efter nederlaget mod William Bøving og kompagni må de fleste FCM-fans have kløet sig lidt i hovedbunden og frygtet, at ansættelsen af Capellas måske alligevel ikke var nogen hurtig vej til genopblomstring. De efterfølgende to kampe skulle dog give et lidt andet indtryk.

Det begyndte med et 1-1-resultat ude mod FC Nordsjælland, som ligger nummer ét og vel ret beset har meldt sig ind i mesterskabskampen. I hvert fald for nu. 

Uanset om FCM er i god forfatning eller ej, er 1-1 ude mod ”Tigrene” sjældent et dårligt resultat. Den helt store indikation om, at pilen peger i den rigtige retning, kom torsdag aften i Europa League. Her var mægtige Lazio på besøg, og de fik sig en røvfuld sjældent set mage. 

Gustav Isaksen FC Midtjylland

Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

FC Midtjylland vandt med hele 5-1 i en kamp, hvor italienernes topscorer Ciro Immobile lignede en Serie 5-angriber. Han var helt usynlig. Bevares, Lazio sparede en del spillere, men det var alligevel et meget kapabelt Serie A-mandskab, som Maurizio Sarri stillede med:

Provedel; Hysaj, Gila, Romagnoli, Radu; Vecino, Cataldi, L. Alberto; F. Anderson, Immobile, Pedro

Det er ikke et hold, som du bare lige klasker med 5-1. Dagens store helt blev Gustav Isaksen, som fremtvang to straffespark, scorede et mål og generelt var flyvende på sin kant. 

Spørgsmålet er nu, om de to seneste kampe markerer et afgørende vendepunkt for FC Midtjylland? 5-1-sejren var i hvert fald den perfekte optakt til mødet med ”Løverne”. 

FC København – flot resultat

De to kombattanter har i virkeligheden en del til fælles i denne tid. Begge har fået en skuffende sæsonstart i ligaen, og begge kom skidt fra land i de europæiske turneringer. FCK har vundet fire kampe og tabt fem i Superligaen. Det er uhørt ringe for et FCK-mandskab at tabe så mange kampe på så kort tid. Senest blev OB for stor en mundfuld, da ”De Striwede” vandt med 2-1 i Ådalen.

FCK-spillerne kan dog langt hen ad vejen takke dem selv for nederlaget. To personlige fejl af David Khocholava og Denis Vavro var skyld i OB-målene. Den ringe start betyder, at Jess Thorup og kompagni kun lige akkurat holder sig inde i top-6. 

Det gik til gengæld godt, da holdet skulle kvalificere sig til Champions League-gruppespillet. Her blev de tyrkiske mestre fra Trabzonspor ekspederet ud i playoffrunden. Første kamp i gruppespillet gik dog ikke for godt. Her kostede personlige fejl igen dyrt, hvorfor Dortmund vandt med 3-0 i Tyskland.

Ligesom midtjyderne formåede københavnerne imidlertid også at rejse sig i den anden gruppekamp. Onsdag aften var spanske Sevilla på besøg i Parken, og her fik hjemmeholdet et point ud af anstrengelserne. 0-0 endte det ganske fortjent. Det havde omvendt heller ikke været synderligt ufortjent, hvis et af holdene havde vundet, men remis var bestemt på sin plads.

Største chance i kampen havde FCK’s venstreback Victor Kristiansen. U21-landsholdsspilleren bragede dog den store chance langt over målet. Herudover var der ikke ret mange store chancer til hjemmeholdet. 

Carlos Zeca FC København

Foto: UWE KRAFT / AFP

Alt i alt var det en god indsats fra FCK. Holdet var modigt og turde presse højt på Sevilla-spillerne. Dette havde de held med flere gange, hvor spanierne eksempelvis blev presset til at sparke bolden udover sidelinjen.

Der har de seneste uger været megen snak om Jess Thorups jobsikkerhed eller mangel på samme. Træneren må helt sikkert have købt sig lidt mere snor med den fine præstation mod Sevilla – alligevel er spørgsmålet, om han kan holde til at tabe mod FCM denne søndag? Debatten vil i hvert fald blusse op igen, skulle det ske. 

Odds tips: mål i begge ender

Frank Pilantra, tipredaktør her på BetXpert, har kigget lidt på kampen og anbefaler, at man oddser på mål i kampen.

FCM - FCK: Begge hold scorer til odds 1,65 hos Marathonbet*

Frank siger:

- Både FC Midtjylland og FC København har været ustabile og har haft svært ved at få styr på den defensive organisation. Målene er væltet ind hos begge hold i denne skøre Superligasæson.

- FC Midtjylland fik hentet en masse selvtillid i 5-1-sejren over Lazio. Det kan føre til en offensiv satsning mod Thorups tropper, hvor Cornelius måske er tilbage i FCK-angrebet.

- Vi mangler dog for alvor at se magien fra Daramy, men FCK har flere gode offensive kort, og hold særligt øje med Erik Sviatchenko, som har spillet under niveau; det kan FCK forsøge at udnytte.

- Vi kan se frem til en masse mål, dramatik og sikkert også en god bunke gule kort...

Følg ekspertens forslag hos Marathonbet

Optakt til FCM – FCK: Skader, karantæner og startopstillinger

Vi skal også lige have et kig på trupnyt hos de to hold. Vi lægger selvsagt ud med hjemmeholdet.

FC Midtjylland
Albert Capellas må fortsat undvære sin skadede spydspids Júnior Brumado, der er ude resten af sæsonen. Også Elias Olafsson er ukampdygtig, mens Nikolas Dyhr er tvivlsom. 

Bud på FC Midtjyllands startopstilling (4-3-3):
Lössl; Thychosen, Dalsgaard, Sviatchenko, Paulinho; K. Olsson, Martínez, Evander; Dreyer, Kaba, Isaksen

Det må næsten blive samme opstilling som mod Lazio. FCM er nødt til at forsøge at ride videre på bølgen fra torsdag aften, og det gør de næppe, hvis de begynder at rotere for meget her. Forvent derfor maksimalt en-to ændringer. 

F.C. København
Jess Thorup er fortsat uden målmand Kamil Grabara og midtbanespilleren Akinkunmi Amoo. Andreas Cornelius var ude mod Sevilla, og han er i bedste fald tvivlsom til opgøret her. 

Bud på F.C. Københavns startopstilling (4-3-3):
Ryan; Diks, Vavro, Khocholava, Kristiansen; Stamenic, Zeca, Falk; Jóhannesson, Claesson, Daramy

Ovenstående er samme opstilling som mod Sevilla. Det er dog lidt nemmere at forestille sig, at FCK laver en ændring eller to.

Kan Marko Stamenic holde sin plads, eller får Lukas Lerager chancen igen? Newzealænderen gjorde det godt mod Sevilla, men han var tydeligt træt mod slutningen. Derfor kan det være fint at give ham et pust og lade erfarne Lerager komme til. 

Bliver Andreas Cornelius klar, ryger Ísak Bergmann Jóhannesson troligt ud af startopstillingen. 

Spørgsmål og svar om FC Midtjylland – FC København

Her får du lidt informationer om søndagens Superligakamp.

Hvornår spilles FCM – FCK?

 • FC Midtjylland – FC København spilles søndag den 18. september klokken 18.00

Hvor kan man se FCM mod FCK?

 • Du kan se FCM – FCK på TV3+

Hvad skal jeg vide inden FCK mod Midtjylland?

 • FCK mod Midtjylland er et af Danmarks største fodboldopgør. Holdene har de senere år fordelt de fleste mesterskaber imellem sig. Kampen på søndag er uhyre vigtig, da begge hold er kommet skidt fra land i den nye Superligasæson

Hvor kan man live streame FCM – FCK?

 • Du kan live streame FCM – FCK på Viaplay. Det kræver, at du har et Viaplay Sport-abonnement