FC København er under pres og halter efter ærkerivalerne Brøndby, der har fået godt fart over feltet med træner Alexander Zorniger ved roret. Fodboldekspert Frank Pilantra har set på bookmakernes odds for det store New Firm-brag i Parken og kommer med et par odds-idéer.

FCK taber sjældent hjemme i Parken, men fortet kan falde mod formstærke Brøndby, der har vundet fem kampe i træk, og med en sejr over FC København vil Brøndby overhale FC Midtjylland i tabellen og dermed igen indtage førstepladsen og for alvor tænde op for guldfeberen på Vestegnen.

Og man kan godt forstå, hvis der er bekymring i FC København-lejren, for de forsvarende mestre har svært ved at finde stabiliteten, og de er fortsat ramt af en del fravær med Nicolai Boilesen, Jan Gregus, Federico Santander og Erik Johansson på skadeslisten, mens Benjamin Verbic afsoner karantæne efter udvisningen i 1-1 kampen mod Horsens.

FCK fik dog hentet en 3-0 sejr i midtugens Europa League-kamp over tjekkiske Zlin. Og selvom det ikke var en voldsom velspillet kamp, så kan Ståle Solbakken være tilfreds med både indstillingen, organisationen og tålmodigheden hos spillerne.

Og så giver den Europa League-sejr også ny optimisme efter lidt svingende resultater i Superligaen, hvor det senest blev til 1-1 mod Horsens. Men måske Zlin-kampen sidder i benene på FCK-spillerne, og det kan blive en afgørende faktor i dette opgør.

Søndag den 5. november 2017 kl. 12:00 (Se MatchCenter)

FC København
Uafgjort Brøndby IF
2,45 3,40 3,10
Betfair Sportsbook
Danske Spil
Bet365
Over 2,5 mål 2,05
Bet365
Under 2,5 mål 1,83 Bwin

Hold øje med ekspertpanelet for analyse til kampen.

Brøndby er guldfavoritter

FC København vandt mesterskabet med 22 point ned til Brøndby i sidste sæson, og de var da også storfavoritter hos bookmakerne til at genvinde guldet op til denne sæson.

Men med Brøndbys sejrsmarch er de nu udset som favorit til at tage guldmedaljerne. Der er lang vej endnu, men meget tyder på, at vi får et magtskifte i denne sæson, og FCK bliver væltet af tronen.

Vi kan se frem til et hektisk slutspil med topspænding om mesterskabet til sidste spillerunde.

Superliga 2017/18: Vinder-odds

Bedste odds Bookmaker
Brøndby (30 point, 14 kampe) 2,60 Bet365
FC Midtjylland (32 point, 15 kampe) 3,15 Danske Spil
FC København (22 point, 14 kampe) 3,50 Bet365
FC Nordsjælland (29 point, 14 kampe) 12,00 Danske Spil

Masser af specialspil til New Firm

Udover odds for de mere traditionelle spilvarianter som 1X2 og antal mål i kampen, så tilbyder bookmakerne også en lang række specialspil, hvor vi kan gå på jagt og måske hente flot værdi.
Der er en tendens til at disse derby-kampe bliver mere skruet op i et højt tempo, hvor spillernes teknik ikke kan følge med, og det bliver dermed ikke deciderede velspillede kampe, men derimod får vi oftest serveret nervepirrende, tætte brag med høje intensitet og fokus på fight. 

FCK-Brøndby: Over 4,5 kort til odds 1,72 hos 888sport* CV: 60%

Der skal virkelig tackles igennem, og begge trænere kræver, at deres tropper giver sig fuldt ud og finder den rette fightervilje til at vinde slaget.

Kampens betydning og den intense stemning fra lægterne kan give en masse dueller og nærkampe, hvor FCK skal være parate til at stå imod den direkte, aggressive spillestil fra Brøndby. Samtidig må Zorniger nok indstille taktikken efter, at FCK vil forsøge at blive spildominerende og holde Brøndby i et jerngreb med et fysisk overtag.


Ved seneste New Firm fik vi 6 kort (2 til Brøndby, 4 til FCK)
Brøndby vandt dengang kampen med 1-0.

Alternativ spil: FCK får flest kort til odds 2,85 hos Unibet*
Presset må siges at være på FC København. Brøndby vil sandsynligvis være fint tilfredse med en pointdeling, men FCK'erne skal frem over feltet og æde lidt af Brøndbys forspring i tabellen.

Og FCK vinder næppe Fair Play-priser i denne sæson, hvor Superliga-dommerne har måttet hive hele 33 kort frem til FCK-spillerne i de 14 første spillerunder. Og dermed fører FCK nu bisselisten (delt førsteplads med AGF), mens Brøndby kun har indkasseret 21 kort i deres 14 kampe, hvilket er næstfærrest indkasserede kort i ligaen.

William Kvist har modtaget 6 gule kort i denne sæson, og den erfarne anfører er dermed topscorer på kortlisten, og med Jan Gregus på skadeslisten ser Kvist ud til igen at få en hovedrollen som hardhitteren på midtbanen.

Man kan hente odds 2,40 hos Unibet* for kort til William Kvist.

Brøndby: Kaos-fodbold og Hjørnekonger

Som optakt til den store kamp kan man dykke ned i Kim Bo Nielsens glimrende analyse af Zorniger-effekten, der har kastet Brøndby ud i et hjørne-bonanza.
For Brøndby-træner Alexander Zornigers eksplosive spillestil med højt genpres og masser af afslutninger giver et hav af hjørnespark.
Kim Bo Nielsen har også kigget nærmere på odds for hjørne-specials til FCK-Brøndby.

Brøndby får flest hjørnespark til odds 2,87 hos Betfair Sportsbook*

I 12 af de hidtil 14 Superliga-kampe har Brøndby fået flest hjørnespark og Betfair* stikker voldsomt ud, da Unibet* til sammenligning tilbyder 2,16 for samme spil.

Brøndby vandt i sidste indbyrdes kamp mod FCK i august måned hjørnespark-statistikken med hele 11-1.

Brøndby får over 5,5 hjørnespark i kampen til odds 2,18 hos Unibet*

Det er endnu ikke sket i denne Superliga-sæson, at Brøndby er gået fra banen uden at få tilkæmpet sig mindst 6 hjørnespark.

Nu er der forskel på at møde f.eks Randers eller Silkeborg på hjemmebane og så stå overfor FC København i Parken, men det er et par interessante hjørnespecials.
Se stats og læs mere om disse spil i Kim Bo Nielsens artikel her.

FCK-Brøndby: Udvalgte specialspil

Bedste odds Bookmaker
Begge Hold Scorer i Kampen: Ja 1,80
Jetbull
Begge Hold Scorer i Kampen: Nej 2,05 Bet365
     
Flest kort (1X2): FCK 2,85 888sport
Flest kort (1X2): Uafgjort 4,50 888sport
Flest kort (1X2): Brøndby 1,87 888sport
     
Over 4,5 kort i kampen 1,72 Unibet
Under 4,5 kort i kampen 2,02 Unibet
     
Der scores på hovedstød 2,15 Danske Spil
Der kommer et rødt kort i kampen 4,20 888sport
Begge hold får et rødt kort 18,00 Danske Spil
Der dømmes straffespark 3,50 Danske Spil
     
Flest hjørnespark (1X2): FCK 2,00 Danske Spil
Flest hjørnespark (1X2): Uafgjort 7,50 Danske Spil
Flest hjørnespark (1X2): Brøndby 2,87 Betfair Sportsbook
     
Over 10,5 hjørnespark 1,92 Unibet
Under 10,5 hjørnespark  1,95 Bet365

Hold øje med vores ekspertpanel for analyser til rundens Superliga-kampe.

Bet365