Sponsoreret indhold fra NordicBet

Superligaen holder sommerferie, men det samme gælder ikke for alle de danske klubber. Fire hold skal nemlig på jagt efter succes i Europa, og NordicBet mener, at FC Midtjylland skaffer flest af UEFA's ranglistepoint til det danske regnskab.

Det er ikke den store succes, de danske klubber har nydt i europæisk fodbold i de senere år. Fra en placering som nummer 12 på UEFA's rangering af landenes klubhold for bare få år siden, er Danmark nu faldet til nummer 22. I år er det fire danske klubbers opgave at forbedre denne placering, og NordicBet mener, at FC Midtjylland er favorit til at skrabe flest ranglistepoint sammen til Danmark. Bookmakeren betaler blot pengene 1,45 gange igen, hvis midtjyderne tager flest af UEFA's ranglistepoint med hjem fra deres europæiske eventyr.

"FC Midtjylland er som det eneste danske hold med i kapløbet om en plads i Champions League, mens de øvrige klubber kæmper om at nå gruppespillet i Europa League. Det er en del af forklaringen på, at vi gør dem til favorit i det indbyrdes kapløb mellem de danske klubber. Skulle de blive elimineret i 3. eller 4. runde, så får de således en ekstra chance i Europa League-turneringen, og da de tilmed har fået en fin lodtrækning i 2. runde, så har de gode chancer for at gå hele vejen til et gruppespil." siger NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen og forsætter:

"Ligesom det var tilfældet i Superligaen i den forgangne sæson, så er FC København igen midtjydernes største udfordrer. Københavnerne er seedet i Europa League-kvalifikationen, og det betyder, at de skånes for de mest skræmmende modstandere i første omgang. Vi vurderer egentlig, at FC København har det stærkeste danske hold lige nu, men vi kan ikke gøre dem til favoritter, da deres vej til europæiske point stadig er vanskeligere end FC Midtjyllands," lyder det fra Tonni Munk Jensen.

Brøndby og Randers er de resterende to hold, som Danmark skal sætte sin lid til, hvis den haltende position på UEFAs rangliste skal forbedres.

Hvilken dansk klub skaffer flest rangliste-point til Danmark i de europæiske turneringer?

FC Midtjylland 1.45
FC København 3.10
Brøndby 8.50
Randers 17.50