BetXpert kigger frem mod søndagens store brag i Parken mellem F.C. København og Brøndby IF. Få overblikket over de bedste odds, seneste trupnyheder og bud på startopstillinger.

Weekenden byder på flere interessante Superliga-opgør. Heriblandt har vi ikke mindst kampen mellem F.C. København og Brøndby IF – et opgør, der ikke mindst af medierne ofte bliver refereret til som ”New Firm”. 

Uanset hvad man ynder at kalde disse kampe, ændrer det ikke på, at det er en strid mellem to af Danmarks allerstørste og historisk set mest succesfulde klubber. At klubberne tilmed er ærkerivaler, er selvsagt med til at give noget intensitet.

BetXpert har kigget på søndagens store møde i Parken. Vi har fundet de bedste odds til dig, og vi har tilmed forsøgt at skabe et lille indblik i, hvordan disse kampe historisk og statistisk set har været i de foregående ti møder. 

Slutteligt har vi også en status på de to holds trupsituationer, og vi kommer med vores bud på startopstillingerne. 
 

For nye spillere: Få odds 10,00 på FCK- eller Brøndby-sejr 

 • Gå til Mr Greens hjemmeside og opret en konto - det tager under 5 minutter
 • Foretag en indbetaling
 • Spil op til 50 kroner på sejr til F.C. København eller Brøndby i søndagens hovedstadsderby
 • Normalodds på FCK er 2,25 og 3,10 på Brøndby
 • Spiller du for 50 kroner, vil du bagefter stå med en bruttogevinst på 500 kroner, hvis du vinder
 • Der er ingen omsætningskrav forbundet med en eventuelt gevinst
 • Kampagnen er kun for nye spillere hos Mr Green*

Hent tilbud hos Mr Green

FCK – Brøndby – de bedste odds til derbyet

Herunder har vi samlet de bedste odds for 1X2, over/under, begge hold scorer og hjørnespark.

1X2 Højeste odds Bookmaker
F.C. København 2,00
Uafgjort 3,75
Brøndby IF 4,02
Over/under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,76
Under 2,5 mål 2,13
Begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 1,67
Nej 2,25
Antal hjørnespark Højeste odds Bookmaker
Over 9,5 1,72
Under 9,5 2,12

OBS: Odds er fra fredag den 18. september klokken 11.23.

Spil på F.C. København - Brøndby hos Onsidebetting

F.C. København har stadig status af favorit i opgøret, men ser man på oddsudviklingen i forhold til det seneste møde i Parken den 12. juli, så er der denne gang tale om et tættere opgør. Til seneste New Firm lå gennemsnitsoddset ifølge Oddsportal.com i 1,73 for FCK-sejren, mens det denne gang er oppe i 1,90

Ved det seneste møde kom FCK i en halvskidt forfatning, i hvert fald resultatmæssigt, da de havde tabt de tre kampe ledende op til opgøret. Det var ganske vist nogle svære kampe (hjemme og ude mod FCM samt ude mod AGF), men ikke desto mindre var det ikke et FCK-hold i fulde omdrejninger. 

Brøndby kom omvendt med en god stime i bagagen, da de kun havde tabt én ud af deres seneste seks kampe og desuden havde vundet to ud af de seneste tre. 

Hvad skyldes så, at man til denne kamp i snit får odds 1,90 på hjemmesejren? F.C. København er stadig ikke oppe på det niveau, som vi tidligere har set dem på. I sæsonpremieren mod OB var holdet slet ikke på banen i de første 45 minutter, hvor man var bagud 0-3. Efter pausen kom ”Løverne” ind i kampen og slap med et lidt mere hæderligt nederlag på 2-3. 

Torsdag aften skulle Ståle Solbakkens mandskab så vise, at OB-kampen var en enlig svale. Den mission lykkedes til dels. FCK spillede langsomt, men kom faktisk frem til en del store chancer, mens det endnu stod 0-0. Især Kamil Wilczek må nok føle, at han skylder et par kasser. 

Det gik dog hverken værre eller bedre for FCK, end at IFK Göteborg kom foran efter 72 minutter på mål af den tidligere AGF-spiller Tobias Sana. Hovedstadsholdet havde ellers haft helt styr på svenskerne i defensiven indtil da, men en fejl af Victor Nelsson viste sig fatal. Herefter var det dog, som om at FCK livede op - ikke mindst qua indskiftningen af Robert Mudražija - og på under fem minutter fik de vendt et truende nederlag til en yderst vigtig sejr. 

Det skal retfærdighedsvis siges, at FCK’s langsomme spil til dels skyldtes en langhåret bane, samt faktum at IFK Göteborg, der ikke var mødt op til kampen for at beundre med flot spil, stod kompakt og defensivt. Blåvitts mission var helt tydelig bare at ødelægge FCK’s flow og så håbe på, at man selv kunne lukrere på en dansk fejl. En plan, svenskerne ikke var milevidt fra at lykkes med.

Brøndby kommer i strålende form op til denne kamp. I hvert fald resultatmæssigt. De har vundet tre ud af fire træningskampe, som man dog skal passe på med at lægge alt for meget i. Eneste kamp, de ikke vandt, var den sidste af slagsen, hvor det  blev til 1-1 mod Crystal Palace. Det var vel at mærke et engelsk hold i en meget stærk startopstilling. 

I Superliga-sæsonpremieren vandt Brøndby med 3-2 hjemme mod FC Nordsjælland. Dette endda efter at gæsterne førte med 2-0 ved halvleg, hvilket ikke var et mål for meget. 

Brøndby blev imidlertid sat i gang af det som tv-kommentatoren Zak Egholm kaldte ”en gave” fra FC Nordsjælland i begyndelsen af anden halvleg. Med et kvarter tilbage faldt udligningen, mens man skulle bruge 95 minutter på at score sejrsmålet til 3-2.

Dermed ser det umiddelbart godt ud for vestegnsholdet: Gode resultater i træningskampene og en sejr i ligapremieren, hvor holdet viser god moral ved at komme tilbage fra 0-2. Man kan dog godt finde et par hår i suppen fra FCN-kampen, hvis man vil. 

Først og fremmest vil Brøndby-træner Niels Frederiksen nok ikke være tilfreds med, at FC Nordsjælland vandt næsten 57 procent af alle dueller og 60 procent af luftduellerne særskilt. Lige på det parameter bør de blå-gule være i stand til at sætte et klejnt FCN-mandskab til vægs. Får sidste sæsons nummer fire ikke ændret på aggressiviteten i duellerne til dette opgør, kan de meget vel ende som løvemad. FCK’s gennemsnitslige fysiske styrke er nok ikke helt, hvad den har været, men der er trods alt stadig nogle flere kilo at gøre godt med, end det er tilfældet for Farum-klubben. 

Der er imidlertid også gode Brøndby-ting at finde i statistikkerne. For eksempel at holdet havde flest bolderobringer og flest skudforsøg.     

Brøndby-træneren havde nok også gerne set, at hans hold ikke blev sat i gang af ”en gave”, men at man havde spillet sig frem til målet på fornemmeste vis. Uanset hvad må det dog have givet Brøndby noget morale, at de vinder efter at have været bagud 0-2. Det vil de helt sikkert tage med sig ind til dette opgør.

Alt i alt kan det måske være svært at se, hvorfor oddset skal være så meget højere på F.C. København til dette opgør i forhold til det seneste. Dét i hvert fald indtil tilskuerfaktoren kommer ind i billedet. Til det seneste møde var der 7.665 fans på lægterne. Det kommer der ikke denne søndag, hvor der maksimalt må befinde sig 500 personer på stadion. Det er vel at mærke inklusive trænere, læger, fysioterapeuter, sponsorer og så videre.

Ovenstående skal selvfølgelig være en fordel for det gæstende hold. Men gør det så meget, at oddset i gennemsnit skal gå fra 1,73 til 1,90? Bedøm selv. 

Hjørnespark - statistik over de seneste ti indbyrdes opgør

 • Der har i de seneste ti opgør mellem F.C. København og Brøndby været 9,2 hjørnespark i gennemsnit
 • Halvdelen af opgørene er gået over 9,5-linjen.
 • Brøndby har fået flest hjørnespark seks gange, mens FCK har fået det tre gange. Én gang har de fået lige mange. Ved den lejlighed fik de seks hver. 
 • Brøndby har tilkæmpet sig 47 hjørnespark (4,7 i gennemsnit).
 • FCK har fået tildelt 45 hjørnespark (4,5 i gennemsnit).
 • Antal hjørnespark i de seneste ti kampe (første kamp er ældst): 16, 14, 8, 4, 5, 11, 5, 10, 12 og 7.

1X2 - de seneste ti indbyrdes opgør

Kigger man på de seneste to håndfulde New Firm-opgør, tegner der sig et billede af nogle meget tætte kampe. Det er således kun sket to gange, at ét af holdene har vundet med mere end ét mål. I den henseende har begge klubber hver vundet en kamp med 3-1 på deres respektive hjemmebaner. 

Samlet hedder statistikken fem FCK-sejre, to Brøndby-sejre og tre uafgjorte. De seneste to kampe er endt uden en vinder, 1-1 på Brøndby Stadig og senest 0-0 i Parken. 

Statistikken for de seneste fem møder i Parken hedder tre hjemmesejre og to uafgjorte. 

FC København – Brøndby: Specialspil til New Firm

Vi har samlet de bedste odds på en række af de mest interessante specialodds på braget i Parken.

Specialspil - mål og assists Højeste odds Bookmaker
Kamil Wilczek scorer 2,35
Kamil Wilczek scorer 2 mål eller flere 9,50
Kamil Wilczek scorer og laver assist 18,00
Kamil Wilczek scorer på hovedstød 7,00
Robert Mudražija scorer 7,35
Viktor Fischer scorer 3,30
Viktor Fischer scorer og laver assist 12,00
Viktor Fischer scorer og får et kort 15,00
Jonas WInd scorer 2,60
Jonas Wind scorer på hovedstød 9,80
Pierre Bengtsson scorer 20,00
Simon Hedlund scorer 3,75
Simon Hedlund scorer og laver assist 24,00
Simon Hedlund scorer og får et kort 18,00
Simon Hedlund laver en assist 8,65
Mikael Uhre scorer 3,95
Lasse Vigen Christensen scorer 6,40
Sigurd Rosted scorer 13,00
Sigurd Rosted scorer på hovedstød 19,00

OBS: Odds er fra fredag den 18. september klokken 11.55.

Spil på specialspil hos Danske Spil

Nu kan vi ikke længere komme udenom den lyserøde elefant i rummet. Kamil Wilczek, der indtil det seneste vintertransfervindue var Brøndbys talisman, topscorer og anfører, befinder sig nu hos ærkefjenden F.C. København. Det har gjort ondt i mangen et Brøndby-hjerte at være vidne til den virkelighed, og nu er dagen kommet, hvor polakken for første gang skal forsøge at score mod sin tidligere klub. 

Angriberen fik hul på sin FCK-målkonto, da han scorede to mål mod OB, men han så omvendt uskarp ud mod IFK Göteborg. Her brændte han to store chancer tæt på mål. Spørgsmålet er nu, om Wilczek har indstillet sigtekornet rigtigt til mødet med sine gamle holdkammerater. 

Kan den tidligere Brøndby-angriber ikke finde målet denne søndag, er Jonas Wind én af de spillere, som FCK skal håbe på kan gøre det. Den 21-årige angriber fik scoret sit sæsonførste mål i midtugekampen mod IFK Göteborg. Det var ikke, fordi Jonas Wind ellers gjorde det store væsen af sig rent offensivt, bortset fra et par flotte frispilninger, men han var på pletten, da holdet havde mest brug for ham.

Ellers kan blandt andre Robert Mudražija nævnes. Kroaten havde et formidabelt indhop i Sverige, hvor han både scorede til 1-1 og lagde op til 2-1-målet. Midtbanespillerens største problem med hensyn til at starte inde i denne kamp er, at hans bedste præstationer har været som indskifter – torsdagens indhop mod IFK Göteborg var et godt billede på dette. 

Hos Brøndby er det nærliggende at holde et vågent øje med Mikael Uhre og Simon Hedlund, som med henholdsvis seks og fem mål blev interne Brøndby-topscorere i fjor. Dette vel at mærke blandt de spillere, som endnu er i klubben. Kamil Wilczek og Dominik Kaiser spillede begge kun første halvsæson, men overgik alligevel deres nu tidligere holdkammerater ved at score henholdsvis 17 og otte gange. 

Simon Hedlund fik imidlertid en god start på den nye sæson, da han var manden bag Brøndbys vigtige 1-2-reducering mod ”Tigrene”. Mikael Uhre kom ikke på måltavlen, men var oplægger til angrebskollegaens mål. 

Lasse Vigen Christensen har ikke helt levet op til forventningerne i Brøndby, men slutingen af sidste sæson og begyndelsen af indeværende sæson tyder på, at dent tidligere Fulham-spiller så småt er ved at finde melodien på Vestegnen. Den 26-årige midtbanespiller var da også manden bag udligningen mod FCN. 

Hvem kommer en tur i dommerens sorte bog?

Herunder har vi samlet en oversigt over de bedste odds på, om en given spiller bliver præsenteret for et kort i løbet af kampen.

Specialspil - gule og røde kort Højeste odds Bookmaker
Andreas Bjelland får kort 5,00
Andreas Bjelland bliver vist ud 41,00
Viktor Fischer får kort 6,00
Kamil Wilczek får kort 3,75
Kamil Wilczek bliver vist ud 31,00
Carlos Zeca får kort 4,00
Simon Hedlund får kort 4,75
Hjörtur Hermannsson får kort 3,20
Anthony Jung får kort 3,20
Anthony Jung bliver vist ud 31,00

OBS: Odds er fra fredag den 18. september klokken 12.10.

Spil på kortspil hos Mr Green

Andreas Bjellands hurtighed er ikke, hvad den har været. Kommer han først ud i løbedueller med nogle af Brøndbys hurtige offensivspillere, så kan en nødbremse bestemt godt komme på tale. 

Simon Hedlund har ikke for vane at rage det ene kort til sig efter det andet. Værd at bemærke er dog, at han i sidste sæson fik tre advarsler, og alle gode gange tre var det mod F.C. København. Dermed er odds 4,75 på Brøndby-angriberen måske et skud værd. 

Faktum er i hvert fald, at der næsten altid er hård fight og intensitet, når F.C. København og Brøndby tørner sammen. Det er dog meget forskelligt, hvor mange kort der bliver stanget ud. I de seneste ti opgør har det varieret mellem to og otte af slagsen. 

Her får du lidt statistik over kortene i de seneste ti New Firm-kampe:

 • Der er i gennemsnit blevet uddelt 5,3 kort
 • I alt er der blevet delt 53 kort ud
 • De 52 af kortene har været gule, og ét har været direkte rødt (ingen gult/rødt)
 • FCK tegner sig for de 17 af kortene (inklusive det røde kort)
 • Brøndby har stået for 36 ud af de i alt 53 kort
 • Antal kort i de seneste ti kampe (første kamp er ældst): 2, 7, 4, 6 (+1 rødt), 8, 3, 3, 8, 3 og 8

Kampens dommer er Jørgen Daugbjerg Burchardt. Han kom ikke i aktion i første runde af Superligaen, men han var en af de mest anvendte dommere i sidste sæson. Her dømte han 23 kampe, hvilket resulterede i 89 gule kort og tre røde. 

Trupnyt og bud på startopstillinger:

F.C. København måtte atter undvære Nicolaj Thomsen og Nicolai Boilesen til kampen mod IFK Göteborg. Det er nok tvivlsomt, hvorvidt nogle af dem bliver indlemmet i truppen denne søndag.

Brøndby var uden anfører Andreas Maxsø samt tilbagevendte Rezan Corlu mod FC Nordsjælland. Begge stod i skammekrogen og afsonede karantæne, og det gør de også i weekenden. Herudover er Jens Martin Gammelby og Kevin Mensah på skadelisten. 

Bud på startopstillinger:

F.C. København (4-4-2):
Johnsson; Bengtsson, Bjelland, Nelsson, Varela; Fischer, Falk/Mudražija, Zeca, Falk/Biel; Wind, Wilczek

Alternativt kan Ståle Solbakken fortsætte med sin 4-2-3-1-formation, hvor Jonas Wind bliver rykket ned som hængende angriber bag ved Kamil Wilczek. 

Brøndby IF (3-5-2):
Schwäbe; Jung, Rosted, Hermannsson; Bjur, L.V. Christensen, Frendrup, Lindstrøm, Bruus; Uhre, Hedlund