Engelske spillere skal overholde et adfærdskodeks hvis de vil gøre sig forhåbninger om at spille på det engelske landshold...

Flere engelske landsholdsspillere har gennem den seneste tid fundet vej til avisoverskrifterne, ført an af Chelsea-forsvarsduoen John Terry og Ashley Cole, og den negative presse skal undgås.

Derfor vil det engelske fodboldforbund, FA, introducere et adfærdskodeks, der, hvis ikke det overholdes, kan udelukke spillere fra at repræsentere landsholdet. Det har FAs formand David Bernstein forklaret efter at have modtaget en personlig undskyldning fra Ashley Cole for dennes udfald på twitter mod FA.

I mandags fik landstræner Roy Hodgsons udvalgte ifølge den britiske avis Daily Mail fremvist en seks-siders PowerPoint-præsentation af udkastet til det nye adfærdskodeks - et kodeks, der vil blive endeligt nedfældet inden holdets venskabskamp mod Sverige i næste måned.

- De engelske spillere repræsenterer deres land, de er højtprofilerede rollemodeller og deres opførsel er utrolig vigtig i forhold til alt vi prøver at gøre, siger Bernstein.

Adfærdskodekset vil gælde alle engelske spillere, uanset om de er afsted med landsholdet eller ej, og vil bl.a. dække brugen af twitter og andre sociale medier, samt racisme.

- Listen indeholder ikke en præcis oversigt over overtrædelser og en bestemmelse af sanktioner, for i den virkelige verden ved man aldrig hvad der venter rundt om hjørnet. Fleksibilitet er en nødvendighed. Den giver dog spillerne en klar rettesnor for hvad der er tilladt, og at der er konsekvenser hvis ikke de overholder den. Fremadrettet bør det være krystalklart, fastslår Bernstein.

Læs hele artiklen fra Daily Mail her.