I løbet af denne uge har Expekt* desværre været hårdt ramt af uheldige sammntræf i forbindelse med et skifte til ny server. Dette har givet store problemer for alle med at komme ind på Expekt*'s sider.

Fra Per-Ivan Selinder, adm. direktør hos Expekt*, kan vi melde følgende:

"Det er dybt beklageligt. Det har været stressende dage både for vores kunder, som trods tålmodigheden og forståelsen har været ærgerlige over ikke at kunne benytte Expekt*. Såvel vores tekniske afdeling som vores kundesupport har arbejdet døgnet rundt siden i mandags."

"Baggrunden for de tekniske problemer er paradoksalt nok, at vi har søgt en opgradering af vores hardware, så vi i fremtiden kan sikre vores i forvejen ellers fornuftige drift. Expekt* har oplevet en massiv vækst i efteråret, og det har længe været planen, at vi skulle styrke hele vores tekniske del, så alle kunder i fremtiden kan opleve den samme smidige og hurtige løsning, vi normalt leverer. Overgangen til dette var planlagt til at finde sted mandag grundet det lave udbud af sportsbegivenheder. På den måde kunne vi sikre mindst mulig forstyrrelse for kunderne. Nu må vi bare erkende, at de illusioner er bristet, da overgangen har givet os betragtelige tekniske vanskeligheder."

"Vi har siden mandag været ustabile og vores kunder har kun haft adgang til vores services få timer ad gangen. Det skulle være rettet op i løbet af torsdag, hvor vi skal være tilbage til normal drift igen"

"På det danske marked er det ekstra ærgerligt netop nu. Her er alt gået over forventning ikke mindst det seneste halve år, og derfor er det trist at så mange nye kunder skal opleve disse dage. Til gengæld kan vi glæde os over at have et komplet udvalg at byde på, nu hvor vi tidligere på året lancerede vores casino, mens Expekt* Poker er kommet til for ganske nylig", udtaler Per-Ivan Selinder, adm. direktør hos Expekt*.