Den europæiske turnering er nået til tredje kvalifikationsrunde og vi har taget et kig på en række af aftenens kampe, hvor fx AC Horsens skal i ilden...

Torsdag aften byder på et hav af kampe i Europa League og det endda med dansk islæt. Efter FC København var i aktion i gårsdagens Champions League-kvalifikation, er turen i dag kommet til AC Horsens, der er klar til europæisk fodbold for første gang i klubbens historie (med undtagelse af et par Intertoto Cup-deltagelser for over 40 år siden).

”Den gule fare” fra Danmark tager imod ”de gule” fra Sverige – og svenskerne kommer med betydelig mere europæisk erfaring end Horsens; Elfsborg er således for fjerde sæson i streg klar til europæisk fodbold.

Elfsborg har været i gang i den svenske liga i lang tid og fører Allsvenskan an efter 17 runder, med blot 17 mål lukket ind. Det er dog primært via en stærk hjemmebane føringen er kommet i hus (om end 13 point på udebane er blandt ligaens bedste statistikker på fremmed græs – i en liga, der er mere domineret af hjemmeholdet end vi er vant til i Superligaen), og bookmakerne holder Horsens som svag favorit i opgøret.

En infoanalyse af kampen finder du her - og kom gerne med inputs til kampen via kommentarfunktionen.

Men nu skal det jo ikke kun dreje sig om Danmark og de danske hold. Torben N. Sørensen har taget et kig på flere af kampene og finder værdi i et par favoritsejre til APOEL over Aalesund og Steauau Bukarest over Trnava.

Norske Rosenborg skal også i aktion, men nordmændene er ikke hvad de har været i de europæiske turneringer og Torben N. Sørensen vurderer således, at de kan få det svært mod schweiziske Servette.

Det ser ligeledes svært ud for irske St. Patrick's der møder Bundesligaholdet Hannover 96. En infoanalyse af kampen kan læses her.

Der skulle desuden være yderligere tre analyser på trapperne; FK Sarajevo-Zeta, Eskisehirspor-Marseille samt Twente-Mlada Boleslav - så hold et vågent øje med siden i de kommende timer!