EM i Polen & Ukraine – eller hvad?

Europamesterskaberne i fodbold afvikles i Polen & Ukraine 8. juni- 1. juli. Eller gør de?

Mens tidspunktet og selve slutrunden skulle ligge fast, er der opstået tvivl om det ene værtsland: Ukraine (der skal lægge græs til kampene i Gruppe D og B, dvs Danmarks pulje).

Politisk uro og terrorbomber får landet til at ligne en utryg destination, og senest har Spanien tilbudt at overtage værtsskabet.

Mens vi venter på UEFAs beslutning, er der reelt kun én ting at gøre her på BetXpert: koncentrere sig om sporten (og bettingen).

Vi kører derfor på som planlagt med en stor EM-sektion hvor vi gennemgår de 16 deltagerlande:

Fra de polske værter i Gruppe A over Morten Olsens danske drenge i Gruppe B (sammen med Holland, Tyskland og Portugal; Dødens Gruppe) til de forsvarende Europamestre fra Spanien i Gruppe C og Roy Hodgsons englændere i Gruppe D...

Landeteksterne postes løbende

Til øvrige slutrunder har vi ventet til alle vores landetekster lå klar, før vi offentliggjorde vores slutrunde-sektion. Denne gang har vi besluttet at prøve en ny tilgang: vi smækker sektionen online nu og poster landene løbende, eet eller to ad gangen. Simpelthen for at få mere debat om de enkelte lande, og så selvfølgelig også for at komme i gang NU.

Der er nemlig kun en måned tilbage før det går løs på EM-baner (hvor de så end kommer til at ligge), og det er på høje tid at vi får klædt os selv og vores læsere på.

Lad os komme i gang.

Vores EM-sektion er her: http://www.betxpert.com/em-2012

Bemærk at vi løbende bringer trupnyheder, fx om skadede spillere.

Hvad landeteksterne angår, lægger vi ud med to hold fra Gruppe A: værtslandet Polen og det store naboland Rusland. Skrevet af henholdsvis Kjartan Nygaard og Frank Pilantra.


http://www.betxpert.com/em-2012/hold/polen

http://www.betxpert.com/em-2012/hold/rusland

Værsgo at læse - og at kommentere! Vores skribenter ved en del, men der er altid mere information der kan hældes på, og det er i den frugtbare interaktion mellem artikelskribenter og kyndige læsere at Internettet har sin styrke. Så kom meget gerne med masser af inputs - vores skribenter skal nok deltage i debatterne.

De næste lande - der postes i løbet af denne uge - er de øvrige Gruppe A-lande: Grækenland og Tjekkiet. Derefter følger landene fra Gruppe B, C og D.

Tvivl om Ukraine: Influenza og bomber

Ukraines status som værtsland er truet.

Ikke fordi mæslingetallet i det østeuropæiske land er temmelig højt - den historie fik en del omtale i danske medier, men true EM kunne den ikke. Men fordi landet er politisk sygt.

Den Orange Revolution i 2004/2005 har åbenbart ikke helbredt den tidligere sovjetrepublik. Det fredelige, folkelige opgør med korruption og valgfusk styrtede den gamle tugthusfange Yanukovych fra præsidentmagten og gav chancen til populære politikere som Yuschenko og Tymoshenko.

Men i dag er Yanukovych igen præsident (lige så oppositionsfjendtlig som altid), og Tymoshenko sidder fængslet for magtmisbrug. Justitsmord, siger hendes tilhængere, og EU har kritiseret dommen i stærke vendinger. Tyslands regering har endda truet med boycott af EM. Ikke at die Nationalelf skulle blive væk, forstås, men at Merkel og Co. skulle holde sig hjemme.

Alt sammen stærke sager, men der skal mere til at få UEFA, den euorpæiske fodboldunion, til at vakle. Og mere kom der til.

27. april eksploderede en række bomber i Dnipropetrovsk, Ukraines fjerdestørste by. 27 mennesker blev såret i det indtil videre anonyme angreb der af regeringen kaldes et terroristangreb, mens oppositionen beskylder præsident Yanukovych for at stå bag.

Uanset hvem der har ansvaret, står det klart at der er kæmpestore problemer i Ukraine – og det betyder at UEFA er i en penibel situation (også selv om Dnipropetrovsk ikke er blandt slutrundens stadionbyer). Hvad gør man? Holder fast i Ukraine eller flytter slutrunden til et andet land?