NUL. Så mange englændere var der på banen fra start for Arsenal da den engelske klub onsdag aften spillede 2-2 mod Barcelona i Champions League. 0 englændere og 11 udlændinge.
 
Fra næste sæson går den ikke længere med så mange udlændinge på banen. EU-Kommissionen har nemlig besluttet at FIFAs såkaldte 6+5-regel skal gælde i Europa fra juli 2010.
 
Det betyder at et klubhold, når en kamp går i gang, skal stille med mindst seks hjemmefødninge - folk med mulighed for at spille på det pågældende lands landshold - ud af de 11 startende spillere; højst fem må være udlændinge. Og det er værd at bemærke at en udlænding i denne sammenhæng er en udlænding, uanset om han er EU-borger eller ej. 

Regel rammer også danske klubber 
Reglen gælder kun startopstillingen; et hold kan derfor i princippet skifte tre udlændinge ind og slutte med 3+8 på banen.

Men stadig vil der være tale om en omvæltning for mange klubber der har baseret sig på stærke udenlandske spillere. Det gælder hold som Arsenal, Chelsea og Liverpool - men også danske klubber som FCK og OB.

Barcelona? Klubben havde 6 spaniere i startopstillingen mod Arsenal.

Fan-identifikation og talentudvikling
"Vi ønsker at gøre det nemmere for lokale fans at identificere sig med deres klub, og det er nu engang nemmere når flertallet af spillerne ikke er udlændinge. Reglen gavner også landenes talentudvikling - for som det er nu, er det meget svært for et lokalt talent at få chancen på førsteholdet. Endelig sætter vi med reglen en stopklods for den uheldige udvikling hvor færre og færre klubber vinder det hele og bliver rigere og rigere," udtaler Sepp Blatter, præsidenten for FIFA, det international fodboldforbund.

FIFA har arbejdet for at indføre 6+5-reglen siden 2008, men i Europa stødte forbundet og dets europæiske datterforbund UEFA i første omgang mod EUs regler om fri bevægelighed over grænserne. Man må ikke diskriminere borgere fra andre EU-lande.
 
Men siden 2008 er omfanget af udenlandske spillere i de forskellige europæiske ligaer øget væsentligt. I dag er gennemsnitligt 56,3% af spillerne i de europæiske ligaer udlændinge.

Sport er en undtagelse
Udviklingen fik i starten af 2010 EU-Kommissionen til at rådføre sig med det uafhængige analyseinstitut Institute for European Affairs (INEA) der konkluderede at 6+5-reglen godt kunne implementeres under gældende EU-lov. Og det gør Kommisssionen så fra juli i år.

"Vi kan i henhold til EU-traktaten gøre undtagelser fra reglerne om fri bevægelighed - hvis der er tale om et område der tjener samfundets sociale interesser. Og det gør sig gældende for sport," fortæller EU-Kommissæren for Det Indre Marked, Michel Barnier.

Arsenal-Barcelona, startopstillingerne
Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Puyol, Maxwell, Messi, Keita, Busquets, Xavi, Pedro, Ibrahimovic.

Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy, Fabregas, Song, Diaby, Nasri, Bendtner, Arshavin.