VM i FIFA løber af stablen på dansk jord denne sommer, og det hele starter den 14. juli med det individuelle VM i FIFA. Tre danskere har kvalificeret sig til den største turnering i sæsonen. 

Der skal spilles hele tre udgaver af VM i esportsgrenen FIFA på dansk grund i juli måned, og den første af slagsen finder sted fra 14.-17. juli, hvor det individuelle verdensmesterskab i FIFA spilles. Alle tre turneringer kommer til at foregå i Bella Arena på Amager. 


Hele tre danskere har kvalificeret sig til VM på hjemmebane. Det drejer sig om de to Brøndby-spillere Emil Klenke og Lasse "OneWayCrazyy" Kristiansen samt Maher "TeamHajj01" Hajj. Sidstnævnte repræsenterer Ooredoo Thunders til VM og i den kommende FIFA 23-sæson.

Senest var han holdkammerat med blandt andre "OneWayCrazyy" i Team Singularity, der i eSuperliga-sammenhæng havde et samarbejde med Randers FC, der vandt den seneste udgave af eSuperligaen i december sidste år. I 2022 er der endnu ikke blevet spillet et eneste eSuperliga-minut, idet sæsonen i foråret blev aflyst. Det er endnu uvist, hvordan ligaens fremtid ser ud, men meget kunne tyde på, at den ser sort ud, da hold som AGF og FCK begge har valgt at lukke deres esportsafdelinger. 

Odds på VM i FIFA

Herunder finder du odds på VM i FIFA 2022.

Odds på VM i FIFA: Vinder en dansker titlen? Højeste odds Bookmaker
Ja 6,00
Nej 1,09

VM i FIFA odds er senest opdateret tirsdag den 12. juli klokken 12.52.

Som det kan ses herover, vil det være en overraskelse, hvis en dansker ender med at vinde VM i FIFA. Du kan få odds 6,00 på en dansk VM-titel hos Danske Spil*, mens du kan få odds 1,09 på, at det ikke sker.

Danmark har ikke haft en officiel verdensmester i FIFA, siden Mohamad Al-Bacha vandt titlen i New York i 2016. Tidligere har også August "Agge" Rosenmeier vundet VM i FIFA. Det gjorde han tilbage i 2014 i Rio. 

De seneste to udgaver af VM i FIFA er blevet aflyst grundet corona. Sidste år kvalificerede tre danskere sig ellers også til VM i FIFA, men de fik desværre ikke muligheden for at spille. Tyske Mohammed "MoAuba" Harkous vandt den seneste VM-titel i London i 2019. 

Brylle: "Klenke kan gå hele vejen"

BetXpert har interviewet Kent Brylle, der er FIFA-manager i Tricked Esport. Af danskerne tror han mest på Brøndby eSports Emil Klenke. 

- VM i FIFA spilles for første gang nogensinde på dansk grund, og det er ikke bare det individuelle, men hele tre af slagsen. Hvad tænker du, det betyder for den danske FIFA-scene?

- Jeg er faktisk lidt spændt på, hvilken effekt det får. Dansk FIFA har nok aldrig stået dårligere, efter eSuperligaen valgte at lukke ligaen ned i foråret ud af det blå, hvilket har betydet, at mange klubber enten har nedjusteret alt eller lukket helt ned, og jeg tror ikke, at man bare tør skrue op igen efter det forløb.

- Så der skal nok mere til at få det hele på rette spor igen end disse tre store turneringer, men vi skal være glade for, at de er her, fortæller Kent Brylle.

- Tre danskere er med ved det individuelle VM. Hvem tror du mest på af de tre danskere og hvorfor?

- Klenke fra Brøndby er det klart bedste bud på en spiller, der kan komme meget langt, men samtidig er han også i en virkelig svær gruppe, som består af spillere der ikke bare er blandt verdens bedste, men der er også spillere i gruppen, som gennem sæsonen har defineret deres helt egen stil og fundet på nye angrebsåbninger, som ikke er set før, siger Kent Brylle og uddyber:

- Det bedste eksempel er tyske Benedikt "BeneCR7x" Bauer, som ikke bare mestrer indlæg, men også finder nye måder at slå dem på op til hver turnering, og det har båret ham meget langt i år og sidste år, at han har været så innovativ. Disse typer er svære at spille mod.

Kent Brylle mener, at lodtrækningen er god for Lasse "OneWayCrazyy" Kristiansen og Maher "TeamHajj01" Hajj, der er havnet i samme gruppe.

- Jeg synes, at "OneWayCrazyy" og "TeamHajj" skal være glade for lodtrækningen, men der er kun gode spillere med til sådan en turnering. Jeg tror ikke, at de begge går videre fra Gruppe A, men jeg tror, at en enkelt kan formå at snige sig med til knockoutfasen. Klenke er dog mit bud på den bedste præstation til trods for hans gruppe. Hvis først han bliver varm, så kan han også gå hele vejen og hæve pokalen, selvom det bliver utroligt svært.

- Hvad forventer du dig af VM i FIFA i Danmark?

- Vi er rigtig gode til at lave store scener og shows i dansk FIFA og også i dansk esport generelt. Det vil skuffe mig, hvis ikke det bliver mindst lige så vanvittigt som til den første sæson af eSuperligaen, for så stort bør et verdensmesterskab være. Hvis de formår det, så bliver det også det største VM, jeg kan huske at have fulgt med i, siger Kent Brylle.

- Hvem tror du, der står som verdensmester i FIFA på søndag og hvorfor?

- Jeg synes ikke, at jeg kommer med den store overraskelse, når jeg tror, at Matías "Matias" Bonanno bliver den nye verdensmester. Det er måske ikke det største navn, men for mig er det nok den bedste spiller i verden. Han sluttede af med en førsteplads og flest point i den stærkeste region i dette års kvalifikationer (Europe West, red.), og han er kommet langt i alt, hvad han har deltaget i, fortæller Brylle og fortsætter:

- Jeg har set ham spille en del i år, og jeg er fascineret over, hvor meget han justerer igennem en kamp, og hvor stor en værktøjskasse han har. Han kan så mange forskellige ting og er en af de spillere, som går i dybden med sit eget spil og skaber sin egen stil, så det ville heller ikke overraske mig, hvis han finder på noget nyt i metaen, som vi ikke har set i år.

- Til trods for hans blot 19 år har han allerede opnået rigtig meget og har stået i mange finaler, så han ved, hvad det handler om. Med tanke på, hvad argentinske FIFA-spillere har opnået gennem de seneste mange år, så er det måske heller ikke så ufortjent, hvis de får en spiller, som løber med det helt store trofæ, lyder det fra Tricked Esports FIFA-manager. 

FIFA-verdensmestre siden 2011

Herunder kan du se en liste over verdensmestre i FIFA siden 2011, hvor to danskere blandt andet er at finde. 

2011: Francisco Cruz (Portugal)
2012: Alfonso Ramos (Spanien)
2013: Bruce Grannec (Frankrig)
2014: August Rosenmeier (Danmark)
2015: Abdulaziz Alshehri (Saudi-Arabien)
2016: Mohamad Al-Bacha (Danmark)
2017: Spencer Ealing (England)
2018: Mosaad Al Dossary (Saudi-Arabien)
2019: Mohammed Harkous (Tyskland)

VM i FIFA 2022 finder som nævnt sted i Bella Arena på Amager, og her skal der spilles i alt tre forskellige VM-turneringer. Fra den 14.-17. juli spilles det individuelle VM, fra 20.-23. juli er det VM for klubhold og slutteligt fra den 27.-30. juli står den på FIFA eNations Cup. 

I det individuelle VM i FIFA er der i alt 32 deltagere med, ligesom vi kender det fra et traditionelt VM i fodbold. Spillerne er dog her fordelt på fire grupper med otte i hver.

Lasse "OneWayCrazyy" Kristiansen og Maher "TeamHajj01" Hajj er havnet i samme gruppe, som også Kent Brylle kom ind på ovenfor. De er at finde i Gruppe A, mens Emil Klenke er i Gruppe B med blandt andre "Tekkz" og "BeneCR7x".

Alle spillere skal i aktion syv gange den 14. juli, mens de resterende syv gruppekampe spilles om fredagen. Top-4 fra gruppen går videre til knockoutfasen. Du kan følge med i VM i FIFA på Twitch, hvor EA Sports FIFA sender live fra begivenhederne i Bella Arena.