Kritikken af det danske landshold var massiv tilbage i 2008, hvor Olsens tropper også stod foran en vigtig kval-kamp mod Portugal. Men er 2014-holdet virkelig bedre end ´08-mandskabet?

Hvis vi skruer tiden tilbage til 2008, så var der høj bølgegang i den danske sportspresse, der så med stor bekymring på det danske landsholds chancer for at kvalificere sig til VM-slutrunden i Sydafrika.

"Den ene er, at vi ikke har det der store udvalg af gode spillere, som vi havde tidligere. Det er på et lavpunkt. Men et lige så stort problem er, at vi heller ikke - og der falder jo tilbage på træneren - formår at få det bedste ud af de spillere, vi har"

Ekstra Bladets Allan Olsen i sept.´08

Vi skulle åbenbart tilbage til før Sepp Pionteks indtog (i 1979) for at finde et dårligere landshold end det Morten Olsen havde samlet op til VM-kvalifikationskampen i Portugal.

Der var så meget negativt omkring den rød/hvide-landsholdstrup, at det førte til at spillerne, anført af Jon Dahl Tomasson, nægtede at tale med pressen efter Portugal-kampen.

Nu endte det med en sensationel dansk 3-2 sejr over de portugisiske stjerner tilbage i 2008, og Danmark sluttede endda på førstepladsen i kvalifikationsgruppen foran Portugal med Cristiano Ronaldo og Sverige med Zlatan Ibrahimovic.

Morten Olsen kunne dengang stille med profiler som Daniel Agger (i fit udgave) og erfarne Martin Laursen i midterforsvaret. Det lovende Arsenal-talent Nicklas Bendtner skulle være vores ´Zlatan´ og så var der selvfølgelig også plads til Rommedahl.

Den stærke back Lars Jacobsen havde netop skiftet til Premier League-klubben Everton og Christian Poulsen var fast mand hos Juventus.

Var 2008-landsholdet faktisk "de gode gamle dage" eller har det danske landshold rykket sig siden Jon Dahl svingende taktstokken? Hvad siger I, havde Morten Olsen et stærkere mandskab dengang?

Dansk startopstilling mod Portugal, sept. 2008

Stephan Andersen; Leon Andreasen, Martin Laursen, Daniel Agger, Lars Jacobsen; Christian Poulsen, Daniel Jensen, Peter Løvenkrands, Dennis Rommedahl; Jon Dahl Tomasson; Nicklas Bendtner.

Thomas Sørensen, Martin Jørgensen og Jesper Grønkjær var skadede.

Lys fremtid for´14-landsholdet, men...

Kasper Schmeichel virker til at være en sikker sidste skanse i det danske bur, og vi håber på, at Daniel Agger kan lede det danske forsvar, hvor det ser ud til at det igen bliver Lars Jacobsen, der skal tage sig af Cristiano Ronaldo.

Pierre Emil Højbjerg skal nok også udvikle sig til en bærende profil og specielt Christian Eriksen kan træde i karakter som omdrejningspunktet på vejen mod EM 2016 i Frankrig.

Problemet er, at Ronaldo og hans portugisiske kammerater står klar i Parken tirsdag aften, og Morten Olsens tropper virker ikke til at være i nærheden af topform.

Størst bekymring er der omkring forsvarskrumtappen Daniel Agger, der døjer stadig med skader og så må vi efterhånden nok indse, at Lars Jacobsens bedste landskampe ligger nogle år tilbage.

Desuden virker der til at være usikkerhed om opgavefordelingen på midtbanen. Der mangler flow, kreativitet og fart i aktionerne, da der ikke helt er styr på løbemønstre og opspil.

Dansk startopstilling (forventet) mod Portugal, sept. 2014

Kasper Schmeichel; Lars Jacobsen, Daniel Agger, Simon Kjær, Nicolai Boilesen; William Kvist, Pierre Emil Højbjerg, Christian Eriksen,Yussuf Poulsen, Michael Krohn-Dehli; Nicklas Bendtner.

Nicklas Bendtner har endnu ikke ramt netmaskerne for Wolfsburg, og offensiven fungerede bedre med Lasse Vibe´s indhop mod Albanien. I det hele taget er der debat om Olsens system skal ændres til en 4-4-2 opstilling.

Ikke den bedste optakt inden mødet med Portugal, og det er da også gæsterne, der tager favoritværdigheden i Parken.

Tirsdag 14. oktober kl. 20:45

Danmark Uafgjort Portugal
3,30 3,30 2,38
Bet365
Bet365
Betsafe

Se Jens Bøye´s eksperttip til kampen her.

Bump på `Vejen Til Paris´?

Det har langt fra været champagnebold i de første to kvalifikationskampe, men efter den fejlslagne VM-kvalifikation skal der være plads til lidt svingende præstationer for at sætte vinderkurs mod Frankrig ´16.

Der er stadigvæk ganske god optimisme omkring de danske chancer for EM-deltagelse. Og med god grund.


Først og fremmest er Portugal ikke i skræmmende forfatning. De tabte til hjemme til Albanien og senest tog Frankrig en 2-1 i weekendens testkamp mod portugiserne. Bortset fra superstjernen Cristiano Ronaldo er det svært at få øje på, hvor danskerne vil blive overmatchet.

Og så har Olsen umiddelbart tegningen til noget stort. Kasper Schmeichel kan udvikle sig til en keeper, som modstanderne rent faktisk frygter, og Nicolai Boilesen kan være løsningen på venstreback, som har været et rent cirkus under Morten Olsen.

Ser vi så frem mod slutrunden i 2016, så kan vi håbe på, at talenter som f.eks Jores Okore, Kasper Kusk, Andreas Cornelius, Viktor Fischer og Yussuf Poulsen kan slå igennem i landsholdstrøjen.

Så det har bestemt ikke været kønt mod Armenien og Albanien, men Danmark står med 4 point på kontoen. Kampen mod Portugal kan vise sig som en afgørende test for Olsens nye mandskab.

Var de første par kvalifikationskampe blot lidt startproblemer eller viser præstationerne, at Danmark har kurs mod endnu en skuffende kvalifikation?