Bayern München er skræmmende stærke med stor dominans både i Bundesliga og Champions League. Har Pep Guardiola opbygget verdens bedst klubhold nogensinde?

Der blev talt om et tronskifte, da Bayern München besejrede Barcelona med samlet 7-0 i sidste års Champions League-semifinale. Jupp Heynckes fandt et modtræk til den katalanske tiki-taka og Bayern München kunne herefter sikre sig Champions League-trofæet med en finalesejr over Bundesliga-rivalerne fra Dortmund.

Pep Guardiola overtog en helt utrolig Bayern-trup, der er blevet yderligere forstærket af Mario Götze fra Dortmund og Thiago Alcântara fra Barcelona. De stormer igen mod Bundesliga-mesterskabet og viser også fantastisk form i Champions League-slutspillet.

Og så kommer målslugeren Robert Lewandowski til i næste sæson, så måske er vi vidner til verdens bedste klubhold, nogensinde.

For hvor passer dette Bayern München-mandskab ind i fodbold-historiebøgerne?

Er det for tidligt at sammenligne dem med andre historiske storhold som f.eks Fabio Capello´s Milan-mandskab i starten af 90´erne, Manchester Uniteds treple-hold fra 1999 eller Barcelonas Dream Team og kan det måle sig med Real Madrids Galaticos-superstjerner?

UOVERVINDELIGE BAYERN MÜNCHEN I REN OPVISNING

Dette Bayern-mandskab kan godt gøre god plads i pokalskabet for det er et voldsomt interessant projekt, som Pep Guardiola nu står i spidsen for.

Bayern München vandt Bundesligaen i sidste sæson med uhørte 25 points forspring ned til Dortmund.

De er stadig ubesejrede i Bundesligaens 23 spillerunder i denne sæson, hvor det er blevet til en samlet målscore på 66:10 og der er allerede 20 point ned til Dortmund.

Nogle vil måske nok mene, at dette ikke engang er det bedste Bayern-mandskab nogensinde og holdet med stjerner som Sepp Maier, Gerd Müller, Paul Breitner og Franz Beckenbauer i midten af 70´erne slår det nuværende hold med flere længder.

Men dette er også kun første sæson med Guardiola ved Bayern-roret, og de kan måske sætte sig solidt på fodbold-tronen også i de kommende sæsoner af Bundesligaen og Champions League.

Bayern München 2013/14

Manuel Neuer

Philipp LahmJérôme Boateng, Dante, David Alaba

Bastian Schweinsteiger, Mario Götze, Franck Ribery, Thomas Müller, Arjen Robben
Mario Mandžukic

Bayern München er favorit til at genvinde Champions League

Der er mange seriøse udfordrer i årets Champions League-turnering, hvor Bayern München skal forsvare deres position som mestre af Fodbold-Europa.

Lionel Messi og Barcelona jagter revanche for semifinale-nederlaget sidste år, mens Cristiano Ronaldo vel næppe har bedre i spidsen for Real Madrid. Derudover har José Mourinho fået stablet et stærkt Chelsea-mandskab på benene, mens nyrige PSG har en Zlatan Ibrahimovic, der kan afgøre kampene på egen hånd.

Men i dette felt er Bayern München dog udset som favoritter.

Udvalgte Champions League Vinder-odds

Bedste odds Bookmaker
Bayern München 3,00
Ladbrokes
Barcelona 5,00
Partybets
Real Madrid 5,00
Bet365
PSG 12,00
Betsafe
Chelsea 15,00 Betsafe
Atletico Madrid 15,50 Betsafe
Dortmund 17,50 Betsafe
Manchester United 55,00 Betsafe
Manchester City 80,00 Unibet

ANDRE FODBOLD-DYNASTIER

Der er svært at finde frem til verdens bedste hold nogensinde; faktisk meget tæt på umuligt. Man kan selvfølgelig begynde at tælle sejre og titler for de forskellige hold, men det er ikke altid retvisende, og det er vanskeligt at sammeligne præstationerne.

Her er et forsigtigt forsøg på at finde nogle udvalgte storhold, hvor tingene gik op i en højere enhed og vi kan begynde at tale om dynastier. Man kan sikkert også gå længere tilbage i historiebøgerne eller også inddrage landshold i oversigten.

Milan 92/93

Fabio Capello overtog managerposten hos AC Milan i 1991 (fra Arrigo Sacchi) og fik enorm succes med en super-trup bestående af bl.a Franco Baresi, Paolo Maldini, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Marco van Basten og Jean-Pierre Papin.

Det blev til tre mesterskaber i træk og Capellos Milan-mandskab var ubesejrede i 58 Serie A-kampe i træk, heriblandt samtlige kampe i 91/92 sæsonen.

Brian Laudrup kom endda også til Milano-klubben op til ´93-sæsonen, men kunne ikke rigtig slå til, da reglerne satte begrænsninger for antallet af udlændinge på banen. Og der var rigtig hård kamp om pladserne.

Ellers uovervindelige Milan tabte dog Champions League-finalen i 1993 til franske Marseille, men året fik Capello ført Milan til en knusende 4-0 i Champions League-finalen mod Johan Cruyffs Barcelona.

Milan 92/93-holdet

Sebastiano Rossi

Mauro Tassotti, Alessandro Costacurta, Franco Baresi, Paolo Maldini

Gianluigi Lentini, Demetrio Albertini, Frank Rijkaard, Roberto Donadoni
Marco van Basten, Daniele Massaro

 (startopstilling i CL-finalen mod Marseille, 26.maj 1993)

Manchester United 98/99

Med indkøb af Dwight Yorke fandt Alex Ferguson den helt rette angrebsmakker til Andy Cole, mens den store Jaap Stam kom til for at styrke defensiven.


Derudover havde Ferguson bl.a en Peter Schmeichel i topform, en ung Giggs og en endnu yngre David Beckham. Dette United-mandskab hentede 'The Treble' (det engelske mesterskab, FA Cup og Champions League) i den forrygende 98/99-sæson.

Det var dog erfarne Teddy Sheringham og super-sup Ole Gunnar Solskjær, der sikrede Manchester United den dramatiske 2-1 CL-finalesejr over Bayern München med deres to scoringer i overtiden.

Manchester United vandt efterfølgende det engelske mesterskab i 99/00, 00/01 og igen i 02/03 sæsonen, inden Arsene Wenger overtog tronen med Arsenal og senere kom José Mourinhos Chelsea-hold også i omdrejninger.

Manchester United 98/99-holdet

 Peter Schmeichel

Gary Neville, Ronny Johnsen, Jaap Stam, Denis Irwin

Roy Keane, Paul Scholes David Beckham, Ryan Giggs
Dwight Yorke, Andy Cole

Barcelona: Cruyffs Dream Team og Tiki Taka-mandskabet

Under ledelse af hollandske Johan Cruyff hentede Barcelona fire La Liga-mesterskaber i træk fra 90/91 til 93/94 med Dream Team-stjerner som Romario, Hristo Stoichkov, Ronald Koeman, Michael Laudrup... og Pep Guardiola.

De vandt desuden Champions League i 1992 med en 1-0 finalesejr over Sampdoria på et frisparksmål i forlænget spilletid fra Ronald Koeman.

Finalenederlaget til Milan i ´94 blev afslutningen på Cruyffs Dream Team.

 Barcelona 93/94-holdet

Andoni Zubizarreta

Albert Ferrer, Ronald Koeman, Miguel Nadal, Sergi Barjuán

José Mari Bakero, Guillermo Amor, Josep Guardiola, Aitor Beguiristáin
Hristo Stoichkov, Romário

(startopstilling i CL-finalen mod Milan, 18.maj 1994)

 

 

Pep Guardiola afløste Frank Rijkaard som Barcelona-manager op til 2008/09-sæsonen og han forfremmede straks unge spillere som Sergio Busquets og Pedro. Derudover kom Dani Alves og Gerard Piqué til og hjalp Barcelona til endnu engang at hente 4 mesterskaber i træk.

 

Lionel Messi var den altdominerende profil i denne periode (50 sæsonmål i 11/12 og 46 sæsonmål i 12/13), og den lille argentiner førte også Barcelona til to Champions League-trofæer (med finalesejre over Manchester United både i 08/09 og i 10/11).

 

Barcelona var specielt dominerende i 12/13-sæsonen, hvor de hentede 100 point (15 point mere end rivalerne Real Madrid).

 

Men var 0-7 semifinale-nederlaget til Bayern München afslutningen på Tiki Taka-dynastiet?

 

Barcelona 12/13-holdet

Víctor Valdés

Daniel Alves, Gerard Piqué, Carles Puyol, Éric Abidal

Javier Mascherano, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Xavi Hernandez
David Villa, Lionel Messi
Gianluigi Lentini