Torsdag venter der nogle utroligt vigtige kampe for otte lande, der kæmper om de sidste fire pladser ved næste sommers EM-slutrunde. BetXpert bringer her odds på kampene.

Torsdag aften afgøres det, hvilke fire nationer der følger de allerede 20 kvalificerede nationer til EM-slutrunden i 2021. Første playoff-kamp fløjtes i gang klokken 18.00. Den står mellem Georgien og Nordmakedonien, og fra klokken 20.45 spilles de resterende tre playoff-kampe. 


Fire af de otte nationer, der torsdag skal spille EM-playoff, var at finde ved EM-slutrunden i 2016. De fire nationer er: Island, Nordirland, Slovakiet og Ungarn. Vi ved allerede nu, at to af disse hold ikke kommer med for anden gang i træk. Det gør vi, fordi Ungarn og Island og Nordirland og Slovakiet tørner sammen.  

Odds på Georgien - Nordmakedonien

Herunder finder du de bedste odds på playoff-kampen mellem Georgien og Nordmakedonien. Vinderen booker en billet til næste sommers EM-slutrunde. Du kan se kampen direkte på 6'eren samt Dplay og Eurosport Player.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Georgien 2,90
Uafgjort 3,00
Nordmakedonien 2,95
Antal mål i kampen Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,80
Under 2,5 mål 1,46
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,20
Nej 1,70

Odds er senest opdateret mandag den 9. november klokken 10.28

Som det fremgår af oddsene, spår bookmakerne en uhyre tæt kamp med få mål i. Det giver da også god mening med de få mål, når der er en EM-billet på spil i kampen. De to hold vil formentlig se hinanden an uden at satse for meget.

De to nationer er i samme Nations League-gruppe, og de tørnede sammen i sidste måned, hvor det endte 1-1 i Skopje. Rubin Kazan-spilleren Khvicha Kvaratskhelia kom ind fra bænken og bragte Georgien foran med 1-0 efter 74 minutter efter en fremragende solotur, hvor han afdriblede to makedonere og lagde bolden over i det lange hjørne uden chance for Damjan Siskovski, der var blevet skiftet ind grundet rødt kort til førstemålmand Stole Dimitrievski. 

Dybt inde i overtiden udlignede Nordmakedonien på straffespark ved Leeds-spilleren Ezgjan Alioski, der sikkert sparkede bolden i mål fra 11-meterpletten. Med det uafgjorte resultat topper Nordmakedonien fortsat Nations League-gruppen med en bedre målscore end Georgien, der ligger a point med nordmakedonerne. Gruppens øvrige hold er Armenien og Estland. 

De to nationer er kommet frem til playoff-opgøret via semifinale-sejre over Kosovo og Hviderusland. Georgien slog Hviderusland med 1-0 på en straffesparksscoring sat ind af Tornike Okriashvili, mens Nordmakedonien besejrede Kosovo med 2-1. Her bragte Benjamin Kololli Nordmakedonien foran på et selvmål. Kort efter udlignede Kasimpasa-spilleren Florent Hadergjonaj for Kosovo, men 1-1-stillingen holdt kun i fire minutter. Forsvarsspilleren Darko Velkovski, der til dagligt spiller for Rijeka, blev matchvinder for Nordmakedonien i den vigtige kamp.

Nordmakedonien har som selvstændigt land aldrig kvalificeret sig til en slutrunde, og det samme er tilfældet for Georgien, så det er en historisk kamp for begge nationer torsdag aften. 

Kun to gange tidligere har Georgien og Nordmakedonien mødt hinanden, og begge gange er det endt uafgjort. 

Vinderen af playoff-kampen havner i Gruppe C ved EM sammen med Holland, Ukraine og Østrig.

Odds på Nordirland - Slovakiet

Nedenfor finder du de bedste odds på EM-playoffopgøret mellem Nordirland og Slovakiet, der bliver spillet på Windsor Park i Belfast. Der er kickoff klokken 20.45 torsdag, og du kan se kampen på Eurosport 1 samt Dplay og Eurosport Player.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Nordirland 2,80
Uafgjort 2,95
Slovakiet 2,96
Antal mål i kampen Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,75
Under 2,5 mål 1,47
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,20
Nej 1,70

Odds er senest opdateret mandag den 9. november klokken 11.51. 

Også her spår bookmakerne en utroligt tæt kamp med få mål i. Da de to hold senest stod overfor hinanden, endte det uden scoringer. Det møde fandt sted få dage før EM-slutrunden i 2016, hvor de begge var blandt de 24 deltagende nationer. Tilbage i 2008 og 2009 mødtes de også, da de var i samme VM-kvalifikationsgruppe. Her sejrede Slovakiet begge gange, og de vandt også gruppen og kvalificerede sig til VM i Sydafrika, hvor de kom videre til ottendedelsfinalerne. Her tabte de dog dog med 2-1 til Holland. 

Ved EM i 2016 lykkedes det også for slovakkerne at gå videre fra gruppen, men også her blev ottendedelsfinalen endestationen for Hamsik og co. Her var de chanceløse mod Tyskland, der vandt 3-0. 

Nordirland har også prøvet at være til både VM og EM. Sidstnævnte har man kun prøvet en gang tidligere, og det var i 2016, hvor de avancerede fra gruppen. Det var i øvrigt også her, at sangen "Will Grigg's on Fire" brød igennem og blev sunget af de nordirske fans. 

Nordirland tabte deres ottendedelsfinale mod Wales med 1-0 på et selvmål af nu pensionerede Gareth McAuley. 

Fire gange tidligere har Nordirland og Slovakiet mødt hinanden. Tre af kampene er allerede nævnt ovenfor. Slovakiet har vundet to gange, Nordirland en gang og en enkelt kamp er endt uafgjort. 

Vinderen af opgøret kommer i Gruppe E sammen med Spanien, Sverige og Polen. 

Odds på Serbien - Skotland

Herunder finder du de højeste odds på playoff-kampen mellem Serbien og Skotland. Den spilles på Røde Stjernes hjemmebane i Beograd. Også her er der kickoff klokken 20.45, og du kan se den direkte på Eurosport 2 og streamingtjenesterne Dplay og Eurosport Player.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Serbien 1,72
Uafgjort 3,80
Skotland 5,75
Antal mål i kampen Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,40
Under 2,5 mål 1,60
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,25
Nej 1,67
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Aleksandar Mitrović scorer 2,10
Luka Jović scorer 2,62
Dušan Tadić scorer 3,25
Dušan Vlahović scorer 3,50
Leigh Griffiths scorer 4,33
Andy Robertson scorer 15,00

Odds er senest opdateret mandag den 9. november klokken 12.35. 

Bookmakerne har størst tiltro til serbisk hjemmesejr i dette opgør. Serbisk sejr var også udfaldet af de to landes seneste indbyrdes møde, hvor de vandt med 2-0 i Beograd på to mål af Filip Djuricic. De var begge at finde i Gruppe A i VM-kvalifikation til VM i Brasilien i 2014, men ingen af dem formåede at kvalificere sig til slutrunden. 2-0-sejren var andet møde de to imellem. Første opgør endte 0-0 i Skotland. 

Serbien har som selvstændigt land aldrig været til EM, men de har to gange været til VM. De deltog ved VM i Sydafrika og VM i Rusland, og de røg ud af turneringen efter gruppespillet i begge omgange. 

Skotland har været med ved både EM og VM, men de har ikke været af sted til en slutrunde siden 90'erne. Senest skotterne var med, var ved VM i Frankrig i 1998. Dengang endte de sidst i gruppen. Skotterne havde i øvrigt målmanden Jim Leighton med, og han er den ottende ældste spiller nogensinde ved en VM-slutrunde. Han var 39 år og ti måneder gammel under slutrunden og vogtede buret i alle tre kampe for Skotland.

De føromtalte møder er de eneste to gange, Serbien og Skotland har mødt hinanden. 

Vinderen af playoff-kampen havner i Gruppe D med England, Kroatien og Tjekkiet. 

Odds på Ungarn og Island

Herunder finder du de bedste odds på playoff-kampen mellem Ungarn og Island. Du kan se kampen direkte fra klokken 20.45 på 6'eren samt Dplay og Eurosport Player.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Ungarn 2,55
Uafgjort 3,30
Island 3,01
Antal mål i kampen Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,38
Under 2,5 mål 1,65
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,00
Nej 1,83

Odds er senest opdateret mandag den 9. november klokken 14.07. 

På Puskás Aréna i Budapest mødes Ungarn og Island. De to lande var begge med ved EM i 2016, og de var faktisk også i samme gruppe. De har ikke mødt hinanden siden dengang i Marseille, hvor de i øvrigt spillede 1-1. Gylfi Sigurdsson bragte Island foran efter 40 minutter på straffespark, mens Ungarn udlignede sent på et selvmål af Birkir Sævarsson. 

Island havde en fremragende slutrunde for fire år siden, hvor de højst overraskende kom hele vejen til kvartfinalen, hvor de røg ud til værtsnationen Frankrig, der sejrede med hele 5-2. 

Island fik sin slutrundedebut i 2016, og siden da har de også været med ved VM i Rusland i 2018. Det ville være imponerende for så lille en fodboldnation som Island, hvis de for tredje gang på stribe kvalificerer sig til en slutrunde. 

For Ungarns vedkommende er det mange, mange år siden, at man var en stor fodboldnation. Men Ungarn har stadig været i to VM-finaler. Senest var dog helt tilbage i 1954. Dengang bestod holdet af stjerner som Ferenc Puskás og Sándor Kocsis. Førstnævnte er den fjerdemest scorende spiller i landsholdssammenhæng nogensinde med vanvittige 84 mål i 85 landskampe. 

Ungarerne var som nævnt med ved EM i 2016, men det var 30 år siden sidst på det tidspunkt. Det vil også være stort for den tidligere så store fodboldnation at kvalificere sig til en EM-slutrunde for anden gang i træk. Bookmakerne har dem som smalle favoritter, omend det er tæt. 

Vinderen af opgøret havner i den værst tænkelige gruppe. Den står på Gruppe F, hvor EM-finalen fra 2016 befinder sig samt Tyskland, så der er vist ikke nogen tvivl om, at det bliver en utroligt hård opgave, der venter for enten Ungarn og Island.