UEFA har placeret det danske fodboldlandshold i andet seedningslag i kvalifikationen til EM-slutrunden i Frankrig 2016. Se hvem Danmark kan møde i kvalifikationen.

Sommerens VM-slutrunde i Brasilien bliver desværre uden dansk deltagelse, så Morten Olsen kan rette fokus mod den kommende EM-kvalifikation, hvor UEFA netop har offentliggjort de seks seedningslag inden lodtrækningen til kvalifikationspuljerne den 23. februar.

Danmark er havnet i andet seedningslag bl.a sammen med vores svenske naboer, Tjekkiet og det meget spændende belgiske landshold.

DE SEKS SEEDNINGSLAG

Seedningslag 1: Spanien, Tyskland, Holland, Italien, England, Portugal, Grækenland, Rusland og Bosnien.

Seedningslag 2: Ukraine, Kroatien, Sverige, Danmark, Schweiz, Belgien, Tjekkiet, Ungarn og Irland.

Seedningslag 3: Serbien, Tyrkiet, Slovenien, Israel, Norge, Slovakiet, Rumænien, Østrig og Polen.

Seedningslag 4: Montenegro, Armenien, Skotland, Finland, Letland, Wales, Bulgarien, Estland og Hviderusland.
Seedningslag 5: Island, Nordirland, Albanien, Litauen, Moldova, Makedonien, Azerbaijan, Georgien og Cypern.
Seedningslag 6: Luxembourg, Kazakhstan, Liechtenstein, Færøerne, Malta, Andorra, San Marino og Gibraltar.

Selv tredjeplads kan give billet til Frankrig

Den store nyhed til EM-slutrunden i 2016 er udvidelsen fra 16 til hele 24 hold, hvilket selvfølgelig øger sandsynligheden for dansk kvalifikation, men også har skabt debat om den sportslige værdi i puljer med flere mindre nationer.

De bedste to i de hver af de 9 kvalifikationsgrupper får en EM-billet sammen med den bedste 3´er. De øvrige otte gruppe-treere skal ud i play-off kampe om de sidste pladser.

Frankrig er automatisk kvalificeret som værtnation, men de indgår alligevel i kvalifikationen. Men deres kval-kampe tæller dog ikke med i tabellen og er blot regnet som testkampe.