Første runde af gruppespillet er overstået, og Frank Pilantra analyserer tendenser i kampene, som vi kan benytte til at kigge nærmere på oddsene til de kommende EM-brag. Vi skal især holde øje med mål-specials, hvor der er en klar tendens.

Der er sket utroligt meget ved denne EM-slutrunde, der startede så smukt med Andrea Bocellis optræden ved åbningskampen med sangen ´Nessun Dorma´.

Men den dramatiske episode med Christian Eriksen, der faldt om i Parken og fik førstehjælp, har naturligvis sat et meget stor præg på hele slutrunden og påvirket os alle. Det har været en stor lettelse at se billeder af en smilende Christian, der under omstændighederne har det godt.

Der har i det hele taget været flere usædvanlige og underlige episoder ved dette EM. 
En fan faldt ned fra lægterne på Wembley under kampen mellem England og Kroatien. Og så kom der en faldskærmsudspringer fra Greenpeace forbi Allianz Arena i München inden gigantmødet mellem Frankrig og Tyskland.

Men der har heldigvis også været flere positive ting at tage med videre. Der har været stor ros af EM-dommerne, og vi har undgået de store kampafgørende fejlkendelser, mens der også har været meget stille fra VAR-vognen.

Hvis vi ser på EM-spillernes præstationer på grønsværen, så fik vi en opvisning allerede i åbningskampen mellem Tyrkiet og Italien. Her kunne vi opleve et meget solidt og dominerende italiensk mandskab, der uden større modstand fra Tyrkiet snuppede en 3-0-sejr.

Det var også Italien, der med 24 afslutninger havde flest af alle hold i første runde (Danmark næstflest afslutninger med 23), mens Finland havde færrest afslutning med blot en enkelt afslutning. 

Flotteste EM-scoring kunne være fristende at give til den 37-årige Goran Pandev, der sendte Nordmakedonien i EM-ekstase med deres første slutrunde-mål nogensinde.

Men vi kommer naturligvis ikke udenom det vanvittige langskud fra Tjekkiets Patrik Schick, der tog chancen fra omkring midterlinjen i deres 2-0-sejr over Skotland. Den fuldtræffer bliver svær at slå som EM´s flotteste scoring.

EM-tendens: Målfattig start på EM-kampene

Der har været et klart mønster ved denne EM-slutrunde, hvor vi i de fleste kampe i gruppespillet har fået en taktisk og forsigtig start på kampene. 

Holdene lader til lige at skulle finde på plads på banen og få sikret organisationen. Derudover har flere af de undertippede hold haft succes med et meget defensiv udgangspunkt, hvilket blandt andre Sverige havde succes med, da de med en massiv forsvarsmur fik bremset de spanske storfavoritter i 0-0-kampen i Sevilla.

Den tendens har givet ganske få scoringer i 1. halvleg, mens der ofte bliver skruet lidt mere op for de offensive satsninger efter pausen. I anden halvleg bliver favoritterne mere desperate i jagten på de tre point, mens trætheden begynder at melde sig hos de hårdtkæmpende underdogs.

Vi fik i alt 28 mål i de 12 EM-kampe i første runde af gruppespillet, hvilket givet et gennemsnit på 2,33 mål per kamp.

Det er dog interessant at dykke mere ned i tallene for, hvornår boldene ramte netmaskerne.

EM-TENDENS: FLEST MÅL I 2. HALVLEG

AF DE 28 EM-SCORINGER ER HELE 21 MÅL SCORET I 2. HALVLEG. 
I 7 AF DE 12 GRUPPEKAMPE BLEV DER SCORET FLEST MÅL I 2. HALVLEG.

Spilforslag: Spil på Under 1 mål asian i 1. halvleg

Hvis vi så kigger lidt rundt på de flotte EURO 2020-stadions, så står der ofte 0-0 på måltavlen efter de første 45 minutter i kampene.

Det er indtil videre sket, at begge hold er gået til pause uden at have scoret i halvdelen af de 12 gruppekampe, og kun to gruppekampe har indeholdt mere end ét mål i første halvleg.

Dette mønster kan vi benytte til at tage et kig på bookmakernes odds for kampene i 2. runde af gruppespillet, hvor der her er sat fokus på oddsene for "Under 1 mål Asian i 1. halvleg."

Forklaring: Odds 1 ved præcis 1 mål i 1. halvleg i kampene (du får din indsats retur). Gevinst ved nul mål. Tab ved to mål eller flere. 

Spilforslag til 2. runde af EM 2020 (under 1,00 mål i 1. halvleg) Højeste odds Bookmaker
Finland - Rusland 1,64
Tyrkiet - Wales 1,55
Italien - Schweiz 1,73
Ukraine - Nordmakedonien 1,83
Danmark - Belgien 1,75
Holland - Østrig 2,15
Sverige - Slovakiet 1,63
Kroatien - Tjekkiet 1,68
England - Skotland 2,00
Ungarn - Frankrig 2,10
Portugal - Tyskland 1,83
Spanien - Polen 2,18

Man skal ikke nødvendigvis blindt spille på oddsene; I kan dog benytte denne oddsoversigt som inspiration.

Odds på under 1,00 mål i EM-kampene hos bet365Kampene i 2. runde af gruppespillet afvikles fra den 16. juni til den 19. juni.

BetXperts EM 2020-regnskab:
Hitrate: 11/23
Balance: +2,77 units
Tilbagebetalingsprocent: 112%

Hold også øje med vores EM 2020 spilforslag fra ekspertpanelet til disse EM-kampe.