Med sejren over Serbien ser Danmarks chancer for at komme til EM 2016 gode ud, men hvordan ser oddsene ud - er der værdi?

Det danske fodboldlandshold spillede fredag en flot kamp mod Serbien og vandt fortjent 3-1, hvilket har bragt Morten Olsens drenge op på en foreløbig førsteplads i puljen.

Danmark har spillet en kamp mere end de fire øvrige hold i puljen, og Portugal har derfor muligheden for at overtage førstepladsen, når de til marts møder Serbien hjemme i en runde, hvor Danmark er oversidder.

Men ingen panik - for de to bedste hold får en direkte billet til EM, mens nr 3 har en playoff-chance. Så de danske chancer ser midlt sagt gode ud.

Odds på Danmark

Der er ikke mange bookmakere der er kommet ud med odds på kvalifikationen endnu, men de skal nok komme. Her er de pt bedste odds på det danske marked:

Kvalificerer sig til EM2016

Ja Nej Bookmaker
Danmark 1,13 4,70 Danske Spil 

Vinder kvalifikationsgruppe I

Odds Bookmaker
Danmark 5,00 Bet365

Rækker Danmarks chancer for kvalifikation til, at der er værdi i odds 1,13, eller lokker odds 4,7 for det modsatte? Er der evt værdi i odds 5 på Danmark som vinder af puljen?

Stillingen i pulje I 

Kampe Målscore Point
Danmark 4 6-4 7
Portugal 3 2-1 6
Albanien 3 2-4 4
Serbien* 3 5-4 1
Armenien* 3 2-4 1

*Serbien-Albanien blev afbrudt pga spiller- og tilskuer-optøjer. Serbien blev tildelt en 3-0-sejr, men fik frataget de 3 point. Begge fik altså 0 point, men målscoren ændrede sig for begge.

Konkurrenterne

Den største favorit til at vinde puljen må, trods en ikke overbevisende indsats indtil nu, være Portugal, men da de 2 bedste i puljen går direkte videre til slutrunden, så skal Danmark som udgangspunkt blot sørge for, at maks. 1 hold ender foran dem.  Serbien og Albanien ligner umiddelbart de største konkurrenter til andenpladsen, men her har Danmark fordelen af at skulle møde dem begge i Parken.

Danmarks kampprogram

13/6 Serbien hjemme

4/9 Albanien hjemme

7/9 Armenien ude

8/10 Portugal ude

Vinder Danmark de 2 næste kampe, vil de rødhvide være snublende tæt på at kvalificere sig til EM, da Albanien i så fald skal få 7 point i deres 3 sidste kampe mod Portugal, Serbien og Armenien, samtidig med at Danmark ikke vinder over Armenien eller Portugal. Serbien vil i så fald ikke have mulighed for at ende over Danmark.