Den bedste norske fodboldrække, Eliteserien, afslutter sæsonen 2021 nu på søndag. I den anledning har BetXpert lavet en motivationsoversigt, så du har helt styr på, hvem der har noget at spille for. 

Bodø/Glimt er forsvarende norske mestre, og søndag kan de tage andet mesterskab på stribe foran Molde. Uafgjort ude mod allerede nedrykningstruede Mjøndalen er nok. 

Faktisk er der spænding om guldet, sølvet, bronzen og den potentielt vigtige 4.-plads. Sagen er den i Norge, at top-3-placeringer giver sikre billetter til Europa-bold i næste sæson. 4.-pladsen kan også give adgang, såfremt den kommende vinder af cupturneringen ender i top-3 i ligaen. 

Her er det væsentligt at nævne, at top-3 i ligaen kommer til at bestå af Bodø/Glimt, Molde og Viking, og at alle disse tre hold fortsat er blandt cupturneringens sidste 16 hold. Alle tre møder desuden overkommelig modstand i næste runde, så der er i den grad grund til at tro på, at et af holdene kan ende med at vinde turneringen, hvorfor 4.-pladsen kan være værd at gå efter her i ligaen. 

I den anden ende af tabellen hedder det sig, at nummer 15 og 16 rykker direkte ned. Nummer 14 skal spille playoff mod et hold fra den næstbedste række. 

I tilfælde af pointlighed gælder følgende:

  • Målforskel
  • Antal mål scoret
  • Point i indbyrdes opgør
  • Målforskel i indbyrdes opgør
  • Antal udebanemål scoret i indbyrdes opgør (gælder kun ved to hold, der er lige)
  • Antal mål scoret i indbyrdes opgør
  • Playoff (bruges kun ved afgørelse af mesterskabet og nedrykning)

Rosenborg – Strømsgodset

Kamptidspunkt: søndag klokken 17.00

Rosenborg hjemme: 8-3-3 33:17
Strømsgodset ude: 1-4-9 8:29

Rosenborg ligger p.t. på 4.-pladsen uden mulighed for at avancere til 3.-pladsen. Samtidig er der to trusler bagfra. Lillestrøm og Vålerenga er nemlig kun henholdsvis ét og to point efter, hvorfor de stadig kan nå den eftertragtede 4.-plads, som potentielt set kan give en Europa-billet. 

Rosenborg vandt senest med 3-1 ude mod nedrykningstruede Stabæk, men havde inden da ikke vundet fem kampe i træk. Spørgsmålet er nu, om det tidligere mesterhold har fundet formen til at slutte godt af her i sidste spillerunde. 

Der er i hvert fald alle muligheder for at få de tre point og sikre sig 4.-pladsen. Strømsgodset er ikke i specielt god form (to point i de seneste fire kampe) og har intet som helst at spille for her. 

Odds på Rosenborg – Strømsgodset

Herunder får du de bedste odds til Rosenborg – Strømsgodset.

Odds på Rosenborg - Strømsgodset (1X2) Højeste odds Bookmaker
Rosenborg 1,49
Uafgjort 5,50
Strømsgodset 6,25
Odds på Rosenborg - Strømsgodset (Asian +/- 1,5) Højeste odds Bookmaker
Rosenborg (-1,5 Asian handicap) 2,00
Strømsgodset (+1,5 Asian handicap) 1,68
Odds på Rosenborg - Strømsgodset (over/under 3,5 mål) Højeste odds Bookmaker
Over 3,5 mål 2,29
Under 3,5 mål 1,70

OBS: Odds på Rosenborg – Strømsgodset er fra fredag den 10. december klokken 14.44.

Brann – Sarpsborg

Kamptidspunkt: søndag klokken 17.00

Brann hjemme: 3-5-6 18:23
Sarpsborg ude: 5-1-8 17:28

Brann ligger på 15.-pladsen, hvilket betyder direkte nedrykning. Der er dog kun to point op til Stabæk på 14.-pladsen, hvilket betyder, at man skal ud i playoff mod et hold fra den næstbedste række. 

Brann har en meget bedre målscore end Stabæk, så hvis Brann kan vinde dette opgør, erobrer de 14.-pladsen, så længe Stabæk ikke vinder ude mod Odds Ballklub, som ikke har noget at spille for. 

Brann møder her midterholdet Sarpsborg 08, som intet har at spille for. Derfor bør der være gode betingelser for Brann-mandskabet for at hive de tre point i land. Husk dog på, at intet er sikkert. Ej heller en Brann-sejr.

Odds på Brann – Sarpsborg

Herunder får du de bedste odds på Brann – Sarpsborg. 

Odds på Brann - Sarpsborg (1X2) Højeste odds Bookmaker
Brann 1,63
Uafgjort 4,40
Sarpsborg 5,50
Odds på Brann - Sarpsborg (over/under 2,5 mål) Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,66
Under 2,5 mål 2,48
Odds på Brann - Sarpsborg (begge hold scorer) Højeste odds Bookmaker
Ja 1,72
Nej 2,25

OBS: Odds på Brann – Sarpsborg er fra fredag den 10. december klokken 14.53.

Odds på Brann - Sarpsborg hos NordicBet

Lillestrøm – Sandefjord

Kamptidspunkt: søndag klokken 17.00

Lillestrøm hjemme: 7-3-4 21:13
Sandefjord ude: 4-1-9 17:32

Lillestrøm ligger på 5.-pladsen og har kun ét point op til Rosenborg på den nu eftertragtede 4.-plads. Da Rosenborg har +16 i målscore, mens Lillestrøm har +7, kan Lillestrøm ikke bruge uafgjort til noget som helst. Det ville aldrig blive nok til at overhale Rosenborg. 

Dermed er det kun sejren, som tæller for Lillestrøm, som dog er afhængige af, at Rosenborg sætter point til hjemme mod Strømsgodset, som intet har at spille for. 

Sandefjord har ikke noget at spille for, men er i god form med to sejre i de seneste to kampe. Heldigvis for Lillestrøm har de også fundet formen, og kun én ud af de seneste seks kampe er tabt. Senest blev det til 3-3 ude mod Molde. 

Odds på Lillestrøm – Sandefjord

Herunder får du de bedste odds på Lillestrøm – Sandefjord. 

Odds på Lillestrøm - Sandefjord (1X2) Højeste odds Bookmaker
Lillestrøm 1,55
Uafgjort 4,75
Sandefjord 5,50
Odds på Lillestrøm - Sandefjord (+/- 1,5 Asian handicap) Højeste odds Bookmaker
Lillestrøm (-1,5 Asian) 2,48
Sandefjord (+1,5 Asian) 1,58
Odds på Lillestrøm - Sandefjord (over/under 3,5 mål) Højeste odds Bookmaker
Over 3,5 mål 2,45
Under 3,5 mål 1,68

OBS: Odds på Lillestrøm – Sandefjord er fra fredag den 10. december klokken 15.02.

Odds Ballklub – Stabæk

Kamptidspunkt: søndag klokken 17.00

Odds Ballklub på hjemmebane: 4-4-6 27:28
Stabæk ude: 2-4-8 17:32

Odds Ballklub ligger på 13.-pladsen og har fem point ned til Stabæk på 14.-pladsen. Dermed har Odds ikke noget at spille for. De kan ånde lettet op og spille frit og se frem mod endnu en sæson i Norges bedste fodboldrække. 

Stabæk skal omvendt forsøge at holde Brann og Mjøndalen bag sig. Det kan de kun selv afgøre ved at vinde denne kamp. Taber de, er der mulighed for begge forfølgere for at overhale dem. Spiller de uafgjort, er det kun Brann, som kan hente dem. Brann møder på hjemmebane et Sarpsborg-mandskab, som intet har at spille for. Dermed kan Stabæk som udgangspunkt ikke tillade sig at spille på at få uafgjort. 

Heldigvis for Stabæk er Odds i elendig form, da de ikke har vundet i deres seneste ni kampe. Stabæk er heller ikke i særlig god form, men har trods alt to sejre i deres seneste fem kampe. Senest tabte de med 1-3 hjemme mod Rosenborg. 

Odds på Odds Ballklub – Stabæk

Herunder får du de bedste odds på Odds Ballklub – Stabæk.

Odds på Odds Ballklub - Stabæk (1X2) Højeste odds Bookmaker
Odds Ballklub 2,50
Uafgjort 3,75
Stabæk 2,85
Odds på Odds Ballklub - Stabæk (over/under 2,5 mål) Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,71
Under 2,5 mål 2,30
Odds på Odds Ballklub - Stabæk (begge hold scorer) Højeste odds Bookmaker
Ja 1,60
Nej 2,50

OBS: Odds på Odds Ballklub – Stabæk er fra fredag den 10. december klokken 15.12.

Spil på Odds Ballklub - Stabæk hos Marathonbet

Haugesund - Molde

Kamptidspunkt: søndag klokken 17.00

Haugesund hjemme: 8-3-3 - målscore på 29-15
Molde ude: 6-4-4 - målscore på 22-21

Molde skal vinde i Haugesund for at holde liv i det meget spinkle håb om at vinde mesterskabet. For at Molde overhovedet kan blive mester, kræver det, at Mjøndalen formår at vinde mod Eliteseriens tophold. Derudover skal Molde også slutte med en bedre målscore end Bodø/Glimt, og inden sidste spillerunde er de to mål dårligere end Bodø. 

Molde møder søndag Haugesund, der ikke har noget som helst at spille for, så motivationen må alt andet lige være større hos Erling Moes mandskab. 

Da de to hold mødtes tidligere på sæsonen den 8. august, var det en regulær målfest på Aker Stadion i Molde. Her kunne de 2.000 tilskuere se bolden gå i mål hele ni gange, og de fem af disse blev scoret af hjemmeholdet, der sikrede sig de tre point.

Pausestillingen lød i øvrigt på 3-3. Ohi Omoijuanfo scorede hattrick i opgøret, og angriberen er da også suveræn topscorer for Molde i denne sæson. Eirik Ulland Andersen er nummer to på Moldes interne topscorerliste, og han har scoret 20 mål færre end Omoijuanfo. Sidstnævntes 26 mål rækker til en delt førsteplads på topscorerlisten i Eliteserien. Den deler han inden sidste spillerunde med Lillestrøms Thomas Lehne Olsen. I sidste sæson blev danske Kasper Junker topscorer i ligaen med 27 mål. 

Odds på Haugesund - Molde 

Nedenfor finder du de bedste odds på Haugesund - Molde.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Haugesund 5,00
Uafgjort 5,00
Molde 1,63
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,53
Under 2,5 mål 2,55

Odds på Haugesund - Molde er senest opdateret fredag den 10. december klokken 12.02.

Spil på Haugesund - Molde hos Bet365

Mjøndalen - Bodø/Glimt

Kamptidspunkt: søndag klokken 17.00

Mjøndalen hjemme: 2-5-7 - målscore på 19-19
Bodø/Glimt ude: 7-5-2 - målscore på 22-12

De regerende og formentlig kommende norske mestre fra Bodø/Glimt skal sydpå i sidste spillerunde i Eliteserien, hvor de møder Eliteseriens bundhold fra Mjøndalen. Hjemmeholdet kan med en sejr måske spille sig op på 14.-pladsen, der giver en nedrykningsplayoffkamp. Det kræver imidlertid, at Stabæk taber, og at Brann ikke vinder. Stabæk møder ude Odds BK, mens Brann hjemme får besøg af Sarpsborg 08. 

Mjøndalen møder dog ligaens tophold, der har et mesterskab at spille for, så oddsene er ikke med Mjøndalen.

Som det kan ses i Mjøndalens hjemmebanestatistik herover, så har de blot hentet to sejre på eget kunstgræs. I alt har Mjøndalen vundet fire ud af 29 kampe i Eliteserien i denne sæson. 

Gæsterne fra Bodø har vundet hele 13 kampe mere end det, og de er dygtige på udebane, hvor de har hentet syv af sejrene. Derfor er der da næppe heller mange, der tror, at Mjøndalen kan hente de potentielt livsvigtige tre point i søndagens kamp. 

Da Bodø/Glimt og Mjøndalen tørnede sammen for et halvt år siden i Bodø, vandt de forsvarende mestre med 2-0. Hvis Mjøndalen formår at vinde mod Bodø/Glimt, vil det være deres første sejr mod dem siden 2012. Dengang spillede de begge i Norges næstbedste række. 

Odds på Mjøndalen - Bodø/Glimt

Nedenfor finder du de bedste odds på Mjøndalen - Bodø/Glimt.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Mjøndalen 6,50
Uafgjort 5,50
Bodø/Glimt 1,49
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,54
Under 2,5 mål 2,60

Odds på Mjøndalen - Bodø/Glimt er senest opdateret fredag den 10. december klokken 12.41.

Spil på Mjøndalen - Bodø/Glimt hos Onsidebetting

Tromsø - Viking 

Kamptidspunkt: søndag klokken 17.00

Tromsø hjemme: 3-6-5 - målscore på 16-19
Viking ude: 7-3-4 - målscore på 24-25

Viking skal langt op nordpå i sidste spillerunde, hvor de møder Tromsø. Det er dog en kamp, hvor der ikke er noget på spil for nogle af holdene. Tromsø, der rykkede op i Eliteserien til denne sæson, er sikre på at få minimum en sæson mere i Norges bedste række. Gæsterne fra Stavanger er også sikre på at slutte på 3.-pladsen i rækken. De har ganske vist kun tre point op til Molde, men de er håbløst mange mål efter i forhold til at have en bedre målscore, så det bliver ved en 3.-plads for Viking, hvilket også er et stort resultat for klubben, der vandt den norske 1. division i 2018 og dermed rykkede op til 2019-sæsonen.

Viking er dog en stor klub i Norge, og de har otte mesterskaber i trofæskabet. Det seneste kom dog helt tilbage i 1991. Seneste tredjeplads for Viking i den bedste række skal vi tilbage til 2007 for at finde. 

Viking kan med 3.-pladsen se frem til at skulle spille Conference League-kvalifikation i 22/23-sæsonen. 

Odds på Tromsø - Viking

Nedenfor finder du de bedste odds på Tromsø - Viking. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Tromsø 2,60
Uafgjort 3,80
Viking 2,55
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,70
Under 2,5 mål 2,45

Odds på Tromsø - Viking er senest opdateret fredag den 10. december klokken 13.15. 

  Spil på Tromsø - Viking hos NordicBet

Kristiansund - Vålerenga

Kamptidspunkt: søndag klokken 17.00

Kristiansund hjemme: 9-2-3 - målscore på 25-15
Vålerenga ude: 4-5-5 - målscore på 18-21

I Kristiansund får hjemmeholdet besøg af Vålerenga. Mens Kristiansund ikke kan nå andet end et lille spring i tabellen, så har Vålerenga meget at spille for i søndagens opgør. Gæsterne kan nemlig stadig nå den vigtige 4.-plads, der potentielt giver adgang til Conference League-kvalifikationen til næste sæson. De er dog afhængige af andre resultater, for at de kan slutte på den placering i tabellen. Rosenborg, der ligger på 4.-pladsen inden sidste spillerunde, skal møde Strømsgodset på hjemmebane, og vinder de den, giver det sig selv, at de beholder 4.-pladsen. 

Lillestrøm, der ligger nummer fem, kan også nå fjerdepladsen, da de blot er et point efter Rosenborg. Lillestrøm skal i sidste spillerunde møde Sandefjord på hjemmebane, så der er ingen tvivl om, at det er Vålerenga, der står med de dårligste kort på hånden inden søndagens runde. De har både den sværeste kamp og de dårligste forudsætninger. 

Da Kristiansund og Vålerenga senest spillede mod hinanden tilbage i maj, vandt Kristiansund med 2-1. 

Odds på Kristiansund - Vålerenga

Herunder finder du de bedste odds på Kristiansund - Vålerenga.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Kristiansund 2,55
Uafgjort 3,84
Vålerenga 2,65
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,55
Under 2,5 mål 2,63

Odds på Kristiansund - Vålerenga er senest opdateret fredag den 10. december klokken 13.40.