BetXpert har fornøjelsen af at præsentere Anders Høj Pedersen som ny ekspert. Den nye ekspert spiller selv CS:GO på ESEA Advanced-niveau og har derfor gode forudsætninger for at finde de bedste spil.

Mens de fleste sportsgrene er udsat som følge af Corona-situationen, er der stadig fuld gang i eSport. Der har hidtil været tips i ganske begrænset omfang på eSport fra BetXperts ekspertpanel, men det bliver der fremadrettet lavet om på.

BetXpert har nemlig hentet 21-årige Anders Høj Pedersen ind til at dække CS:GO. Høj Pedersen, der går under navnet eZo, har i øjeblikket sabbatår. Det er et år, der primært bruges på at spille Counter Strike på konkurrenceplan samt på at følge med i de store CS:GO-turneringer.

“Jeg har spillet Counter Strike, så længe jeg kan huske. Det startede med Counter Strike Source, hvor vi spillede så meget, vi i måtte SFO’en, og derefter tog vi hjem og spillede videre. Så udkom CS:GO, og alle rygterne gik på, at det var meget dårligt, og så holdt jeg en pause. Fast forward til 2013. Mine venner spurgte, om vi ikke skulle se Danmark mod Sverige i CS:GO, altså en landskamp – noget, som i disse dage er uddødt - hvor Danmark vandt. Der var megafed stemning i chatten, og kommentatoren var vildt god,” siger Høj Pedersen.

“Fra det øjeblik har jeg ikke kunnet give slip på CS:GO. Jeg spillede absurde mængder CS de første tre-fire år, hvor jeg bare ikke kunne få nok. Jeg havde mit eget spil på skærmen og de professionelle kampe på min telefon, så jeg kunne følge med i det hele. Sidder nu med knap 8000 timer i spillet. Af den grund kender jeg allerede langt de fleste holds spillere, hvor lang tid de har spillet sammen, hvor de forskellige hold ligger på ranglisten og så videre.”

“I de seneste par år er jeg begyndt at kigge mere på, hvad der gør de forskellige hold gode. Altså, hvilken spillestil holdene har, hvilket form de er i, og hvilke maps de spiller Det fortæller alt sammen noget om kampens udfald.”

Ny som bettor

Mens eZo har en lang historik som CS:GO-spiller, er han først for alvor begyndt på betting-siden af spillet for godt et års tid siden.

“Når jeg leder efter spil at lægge op, kigger jeg hele bookmakerenes katalog igennem. I Counter Strike er der oftest ikke et fastlagt skema (ESL Pro League, som kører i skrivende stund, er en undtagelse, red.), så man kan ikke kigge langt ud i fremtiden. Oftest finder man først ud af de forskellige matchups én eller to dage før, kampene bliver spillet. Derfor er det oftest rimelig overskueligt at se, hvilke spil man skal fokusere på,” lyder det fra eZo.

“Dog skal man være aktiv hver dag, ellers misser man en masse kampe. Jeg kigger først og fremmest efter, om der er nogle kampe fra de lavere ligaer. Det er her, man oftest finder en masse skæve odds, i sær hvis man er tidligt ude. Det kan være, at de lægger odds ud på en bestemt kamp to dage før, at den spilles. Så sidder jeg klar og har en idé om, hvad jeg skal spille på, såfremt odds er favorable.”

Når de bedste spil skal findes, er der faktorer, som vægter højere end andre hos den nye ekspert.

“Holdenes form. Formen er væsentlig, da CS:GO er et spil, der er meget afhængig af selvtillid, og hvem der rammer sine skud. Hvis et hold har tabt fire kampe i streg, kan de have lav selvtillid, hvilket gør, at det ikke er dem, der rammer de vigtige skud. For at spille god CS skal man have høj selvtillid og stole på, at det man gør er det rigtige. Hvis man begynder at tvivle på sig selv, vinder man ikke mange CS-kampe. Derfor er formen vigtig.”

“Map Pool. Hvilke baner ender kampen højst sandsynligt ud i? Ud fra tidligere kampe kan man ofte regne ud, hvilke maps der bliver spillet, og hvilke baner der er til fordel for Hold A, og hvilke der er til fordel for Hold B. Hvilke maps vetoer Hold A? Kan de finde på at veto Hold Bs bedste map for at få en fordel? Sådan nogle ting er relevante, da det har en betydning for, hvilke maps der bliver spillet.”

Kan slå bookmakerne

Selvom det at bette på CS:GO er forholdsvis nyt for eZo, har han allerede bevist, at han har en edge i forhold til bookmakerne.

“En af grundende til at jeg mener, at jeg kan slå bookmakerne er, at jeg selv har spillet Counter Strike på et stabilt niveau. Jeg kender derfor nogle af holdene i de lavere ligaer godt og har spillet på hold med visse spillere fra ligaerne. Jeg får nogle gange information herfra, men jeg træner også selv mod nogle af disse hold til daglig. Det gør, at jeg ved, hvilke baner de spiller, og hvilket map de træner ekstra meget for at blive gode på, og hvilke baner de ikke er gode på,” siger eZo.

“Dette er god information, i sær på de lavere niveauer, da holdene ikke så ofte er på HLTV (den største statistik database i CSGO, red.). Dermed er denne viden ikke lettilgængelig, men den er vigtig, når der skal spilles bo3 (bedst ud af tre maps, red.). Derudover ser jeg bookmakerne gentagende gange undervurdere lavere rangerede hold, når de spiller mod top-20 og -30-hold i diverse kvalifikationer. Hvis et relativt ukendt hold er kommet til en lukket kvalifikation, har de en kæmpe motivation til at klare sig godt, da det er en chance, du får meget sjældent”

“Samtidig gælder det, at favoritten tit har svært ved at sætte sig op til en kamp imod et ukendt hold og derfor laver en del flere fejl end normalt. Derudover ser jeg mange af kampene. Ved at se kampene kan man få en god fornemmelse af, om Hold A spiller godt sammen, om de har gode taktikker, eller om Hold B bare spiller ringe.”

“Man får en meget bedre fornemmelse af dette, hvis man ser kampene, fremfor kun at se på resultater. En kamp kan sagtens ende 16-4 som er et overbevisende resultat og stadigvæk være tæt. Måske vinder det ene hold fem 1v1-situationer, som er udslagsgivende for resultatet. Derfor kan det tabende hold stadigvæk godt have spillet godt, selvom resultatet siger noget andet, og derfor er det vigtigt at se kampene.”

Kommer til at bidrage med værdi

Anders Høj Pedersen har ikke en mangeårig track record som vindende better, men ifølge tipredaktør Jesper Helmin er der andre ting, der gør, at valget af eZo som ny ekspert er naturligt.

“eZo kender til miljøet omkring CS:GO, han kender spillerne, kender holdene og kender turneringerne. Han har en unik viden på området, og det formår han at omsætte til at finde gode spots med god værdi,” siger Jesper Helmin.

“Han er stadig ny i bettingregi, men vidensbasen er enorm, og talentet for at spotte værdi er det samme, så jeg er sikker på, at eZo kommer til at bidrage med stor værdi til BetXperts brugere.”

Vi glæder os til at følge eZo på BetXpert.