Bookmakerne har været opfindsomme op til sommerens EM-slutrunde i Frankrig - med start 10. juni - hvor vi kan vælte os i spændende men også underlige special-spil. Vi har taget et kig og fundet et par spilidéer blandt de mange EM-specials.

Nu nærmer os så småt årets store fodboldbegivenhed: EM-slutrunden i Frankrig 2016.

Allerede nu er bookmakerne på banen med diverse spil. Og udover de mere traditionelle spilvarianter som EM-vinder, topscorer-spil, 1X2, Over/Under osv, så tilbyder bookmakerne også mere kulørte væddemål til at få gang i EM-feberen.

Det kan dog være svært at finde rundt i de mange specials, hvor underholdningen ofte er større end spilværdien for oddsene. Vi har dykket ned i bunken her og giver dig overblikket - og måske også nogle fristende EM-fiduser.

Goal, Goal, Goal...

Vi håber naturligvis på en masse underholdende EM-kampe, hvor de bedste spillere viser sig frem og leverer lækre tekniske detaljer. Og så vil vi også meget gerne se en masse flotte mål. Men helt præcis hvor mange mål skal vi forvente ved EM-slutrunden? Det kan man selvfølgelig bette på hos bookmakerne.

Antal mål ved EM 2016:

Bedste odds Bookmaker
0-120 mål 2,50
Unibet
121-140 mål 1,90 Unibet
Over 141 mål 6,50 Unibet

Ser vi så på resultaterne for de seneste par EM-slutrunder, så landede scoringsgennemsnittet ved EM2012 på 2,45 mål pr. kamp, mens vi ved både EM2004 i Portugal og ved EM2008 i Polen/Ukraine ramte et målsnit 2,48 mål pr. kamp. Får vi samme målsnit i Frankrig, så vil der blive scoret ialt 125-126 mål ved EM2016.

Mellem 121-140 EM-mål til odds 2,15 hos 888sport/Unibet CV:50%

Det virker sandsynligt, at scoringsgennemsnittet kommer til at lande omkring de 2,5 mål pr slutrunde-kamp. At der er hele 24 lande med betyder større niveauforskel end vi normalt ser ved EM-slutrunder. Det kan føre til flere scoringer, men det vil alligevel overraske, hvis vi kommer over 140 mål i de 51 EM-kampe. Det vil kræve 2,76 mål pr. kamp. Dette odds er nu slashet til 1,90
Læs analyse

Dette mål-gennemsnit fra de tidligere EM-slutrunder har de ganske sikkert også opdaget hos Betsafe/Nordicbet, der tilbyder denne mållinje:

Antal mål ved EM2016:

Bedste odds Bookmaker
Under 126,5 EM-mål 1,85
NordicBet
Over 126,5 EM-mål 1,85 NordicBet

Ved VM 2014 var der mere gang i netmaskerne med et gennemsnit på 2,67 mål pr.kamp. Får vi dette VM-snit, så vil der falde 136 scoringer ved EM.

Vi skal dog have med i overvejelserne, at ved VM 2010 i Sydafrika kun fik et scoringsnit på 2,27 mål pr. kamp, hvilket vil lande os på ialt kun 115 EM-mål. Her kan vi dog give den frygtelige Jabulani-bold en del af skylden, krydret med larmen fra vuvuzela-hornet.

Scor gevinst på hurtigt mål og EM-hattricks

Ved EM´04 lykkedes det Rusland at besejre de senere EM-vindere fra Grækenland efter angriberen Dmitri Kirichenko sendte bolden i de græske netmasker allerede efter 68 sekunder. Det er den hurtigste EM-scoring nogensinde, men måske vi skal finde en ny, lynhurtig målscorer til rekordbøgerne-

Rekorden for hurtigste mål bliver slået til odds 25 hos Betsafe

Det skal godt nok gå stærkt, men ved de seneste VM-slutrunder er der faktisk flere gange scoret hurtigere mål end Kirichenko´s rekord på 68 sekunder. Med hele 51 EM-kampe på programmet og dermed også flere ulige match-ups end normalt, så kan man hente flot værdi på dette langskud hos Betsafe.
Læs ekspert-analyse

Hos Scandic og Sportingbet har de også fokus på scoringer og tilbyder specialspil for, hvor mange hattricks vi kommer til at opleve ved EM.

Det er jo første gang, at der deltager hele 24 lande ved en EM-slutrunde, og det giver jo en del flere slutrundekampe end vi er vant til. Faktisk skal vi have afviklet hele 50 kampe, inden vi den 10. juli kan byde indenfor til finalen på Stade de France i Paris.

De mange slutrundekampe øger selvfølgelig også sandsynligheden for at vi kommer til at opleve mindst et hattrick.

Og så skader det heller ikke at superstjerner som Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Thomas Müller, Harry Kane, Zlatan Ibrahimovic og Antoine Griezmann alle kender vejen til netmaskerne.

EM 2016: Antal Hattrick scoret

Bedste odds Bookmaker
Ingen 2,50
Scandic Bookmakers
1 hattrick 2,37 Scandic Bookmakers
2 eller flere 3,50 Scandic Bookmakers

Drone-angreb, hold-boykot, svensk triumf og saksespark

Vi kan finde en masse mere usædvanlige EM-spil hos Betsafe og Nordicbet*, der har sat en række special-spil op. Og 888sport/Unibet holder sig heller ikke tilbage med en England-special og en række kreative spil til odds 5001.

Der kan oftest hentes ret høje odds på disse spil, så har man held i sprøjten, kan man måske ramme plet på et af disse EM-langskud.

Følgende sker ved EM-slutrunden:

Bedste odds Bookmaker
En spiller fejre en scoring ved at tage sin trøje af 1,60
Betsafe
Vi hører en Vuvuzela under denne turnering 3,00 Betsafe
Zlatan scorer Over 1,5 mål og Sverige går videre fra gruppespillet 5,00
Betsafe
En spiller scorer på saksespark 10,00 Betsafe
Spillerrekorden for hurtigste udvisning bliver slået
(Nuværende rekord: 24 minutter af Éric Abidal)
10,00 Betsafe
Samaritterne taber en skadet spiller på vej ud af banen 19,50 Betsafe
Et hold boykotter en træningssesion under turneringen 20,00 Betsafe
England når finalen og Jamie Vardy scorer vindermålet 34,00
Unibet
En kamp bliver stoppet grundet et droneangreb 50,00 Betsafe
En målmand laver Higuita-skorpionen 225 Betsafe
Sverige vinder EM ved at slå Island 4-0 i finalen 5001
Unibet

Favoritterne slår til på Stade de France

Danmark overraskede ved EM´92 og Grækenland tog fusen på favoritterne ved EM-slutrunden i 2004, men får vi også en ny EM-vinder denne gang?

Blandt favoritter finder vi værtsnationen Frankrig, verdensmestrene fra Tyskland, de forsvarende EM-mestre fra Spanien og et velorganiseret italiensk mandskab. De har alle det til fælles, at de alle har vundet EM tidligere. Blandt outsiderne finder vi stærke kandidater som England, Belgien og Portugal, der endnu jagter deres første EM-triumf.

Får vi en førstegangsvinder?

Bedste odds Bookmaker
Ja: 3,40
NordicBet
Nej: 1,40
888sport

Vi får ikke en førstegangsvinder til odds 1,40 hos 888sport

Især England og Belgien kommer med stjernebesatte mandskaber, men vi kommer ikke udenom at Frankrig og Tyskland fører favoritfeltet efterfulgt af Spanien. De virker lige en tand bedre end det øvrige felt. Der kan komme en favoritdræber, som vi så med Danmark og Grækenland, men der lader til at være en smule værdi at hente i odds 1,40 for at vi ikke får en ny EM-vinder.

Det er jo blot et lille udpluk af de mange EM-spilvarianter, der findes på markedet. Derudover kan man jo kigge nærmere på gruppe-vinderspil, hvem der får prisen som bedste målmand ved EM eller se nærmere på odds for hold-topscorer.

EM-topscorer: Harry Kane til odds 30,00 hos Tipico

England stiller med et af de mest spændende mandskaber i lang tid. Landstræner Roy Hodgson har fundet en ny målhelt i Spurs-bomberen Harry Kane, der skal sparke England til tops. Den unge striker er godt på vej til at blive PL-topscorer og har igen i denne sæson været en stor oplevelse. Kane har vist køligt overblik og fører topscorerlisten i Premier League med 25 mål. Der er en række meget stærke kandidater til topscorertitlen, men flot odds på Kane fra Tipico.
Læs brugertip fra FredeHP

Hold øje med både ekspertanalyser og brugertips til den store EM-fest og kom gerne på banen med jeres EM-spilforslag. Der er nok at tage af i den store bunke med EM-specials.